EtusivuSalon lukion musiikkilinja talkootöissä SaloJazz Festivalissa

Salon lukion musiikkilinja talkootöissä SaloJazz Festivalissa

Työelämä vaatii tulevaisuudessa yhä enemmän erilaisia työelämätaitoja, esimerkiksi rohkeutta, uskallusta epäonnistua, epävarmuuden sietokykyä, henkilökohtaista vastuunottamista, itsensä johtamista sekä toimimista erilaisissa projekteissa, tiimeissä ja verkostoissa.

Salon lukion toisen vuoden musiikkilinjan opiskelijat ovat toimineet viime vuosina talkoolaisina SaloJazz Festivalissa. Tänä vuonna SaloJazz Festival järjestettiin syyskuun lopussa neljässä eri konserttipaikassa. Talkootyössä opiskelijat pääsevät näkemään musiikki- ja tapahtuma-alaa läheltä ja tekemään yhteistyötä alan osaajien kanssa.
- Tavoitteena on luoda oppilaille turvallinen tilaisuus opetella tapahtumajärjestämiseen liittyviä taitoja, joita voi hyödyntää osana lukio-opintoja (esim. musiikin lukiodiplomi) ja joista voisi olla hyötyä myös tulevaisuuden työelämässä, toteaa Salon lukion musiikinopettaja Marko Heikura. Esimerkiksi festivaalin tekniikasta valotekniikan osalta vastasi lukion ääni- ja valotiimi yhteistyössä paikallisen Ääni ja Media -esityspalvelufirman kanssa, joka hoiti tapahtuman äänentoiston.

Opiskelijat olivat kerätyn palautteen perusteella hyvin tyytyväisiä yhteistyöhön SaloJazz Festival:n kanssa. Opiskelijat kokivat, että yhteistyön tekeminen erilaisten ihmisten kanssa on tärkeää. Moni varmasti työskentelee esimerkiksi asiakaspalvelun, myynnin tai markkinoinnin parissa tulevaisuudessa ja myös opinnoissa tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja.

Lisätietoja:
Musiikinopettaja Marko Heikura, marko.heikura@salo.fi

Julkaistu: 9.10.2019 10:06

Takaisin

Ajankohtaista