EtusivuSalo Matka 2020 -messuilla osana Suomen Saaristo -yhteisosastoa

Salo Matka 2020 -messuilla osana Suomen Saaristo -yhteisosastoa

Salo on monipuolisesti esillä 16.-19.1.2020 järjestettävillä Matka 2020 -messuilla Suomen Saaristo -yhteisosastolla 6n2-5. Mukana messuilla ovat neljä yritysryhmää eri puolilta Saloa: Mathildedalin ruukkikylä, Teijon ja Kirjakkalan ruukkikylät, merellinen Särkisalo sekä Salon keskustan ja Halikon kärkiyritykset.

Osastolla on jaossa muun muassa tuore VisitSalo 2020 -esite sekä Rannikkoreitti -pyöräkartta. Osaston messutärpit ja kauden tarjoukset on koottu yhteen messuflyeriin. Lisää ideoita ja eväitä lähimatkailuun löytyy yritysryhmien omilta pikkuständeiltä.

Paikallinen lähiruoka on keskeisessä roolissa Salossa ja mukana myös messuilla. Yleisöpäivinä osastolla on tarjolla lähiruokamaistatuksia: pe 17.1. potkua messupäivään tarjoaa Karviaisen tilan härkäpapubaari. La 18.1. osastolla on Birkkalan spelttitilan puuro- ja myslibaari. Su 19.1. osastolla voi maistella Kiikalan supermakeaa hunajaa.

Suomen Saaristo -yhteisosastolla esiintyy iki-ihana SaloJazz pe 17.1. klo 14.30, 16, 17 ja 18 sekä la 18.1 klo 14.30 ja 15.30. La 18.1. esiintymässä Salon Teatterin Tippukivitapaus klo 11 ja 13.

Salossa kotimaan ja saksalaisten matkailu kasvussa

Salossa matkailua on kehitetty pitkäjänteisesti vuodesta 2015 alkaen. Kasvu näkyy nyt kotimaan matkailun kasvussa mutta myös kansainvälisen matkailun kasvussa. Teijon kansallispuisto ja Mathildedalin ruukkikylä jatkavat alueen matkailuvaltteina. Suomen matkailun valttikortti luonto on hyvin nähtävissä Teijon kansallispuistossa, missä käyntimäärät ovat viiden vuoden ajan tuplaantuneet. Teijo onkin noussut suosituimmaksi kansallispuistoksi Varsinais-Suomessa.

Pienuus ja aitous viehättää Mathildedalissa

Kotimaan matkailussa kuumia trendejä tällä hetkellä ovat hyvä ruoka, aidot ja paikalliset elämykset ja yhteinen tekeminen. Pikkuinen ruukkikylä Salossa on ponkaissut matkailijoiden mekaksi, jossa on osattu koota trendit kiehtovaksi kokonaisuudeksi. Pittoreski kylä meren rannalla kansallispuiston kainalossa hurmasi viimekin kesänä tuhansia kävijöitä. Mathildedalissa on jotain maagisuutta, sillä niin moni on jo rakastunut kylään. Ruukkikylä vetää puoleensa samanhenkisiä maailmaa nähneitä, joita kiehtoo pienen kylän yhteisöllisyys ja autenttisuus.

Kesän 2020 matkailutärppi Salossa on pyöräily Rannikkoreitillä

Rannikkoreitti on eteläisen Suomen uusimpia pyöräreittejä, jonka yksi aloituspaikka on Salossa. Poljet Salosta saariston suuntaan (reilu 100 km), poikkeat Teijon kansallispuistossa (Salon keskustasta 25 km) sekä idyllisissä Teijon ruukkikylissä. Voit polkea myös Teijon kansallispuistosta Särkisaloon (reilu 15 km), nauttia raikkaista merituulista ja levähtää saaren lukuisissa kesäkahviloissa. Rannikkoreitin varrelta löytyy useita pyörävuokraamoja.

www.VisitSalo.fi | FB VisitSalo | Instagram @VisitSalo #VisitSalo #SuosittelenSaloa #suomensaaristo

Lisätiedot:
Maija Pirvola | Kehittämispäällikkö | Yrityssalo & Visit Salo p. 044 515 7637 | maija.pirvola@yrityssalo.fi
Sanna Lammervo | Markkinoinnin suunnittelija | Salon kaupunki & Visit Salo p. 044 778 7701 |

Julkaistu: 15.1.2020 12:02

Takaisin

Ajankohtaista