EtusivuAjankohtaistaSalon kaupungin ravitsemis- ja puhtaanapitopalvelut Luomu SM 2018 -tuplavoittaja

Salon kaupungin ravitsemis- ja puhtaanapitopalvelut Luomu SM 2018 -tuplavoittaja

Salon ravitsemis- ja puhtaanapitopalvelut palkittiin 18.10.2018 Helsingissä Finlandia-talolla Luomupäivässä SM-luomuvoittajana. Tuplavoitto tuli sarjoissa Eniten luomua käyttävä suuri julkinen toimija sekä Eniten luomun käyttöä lisännyt julkinen ruokapalvelu.

Panostus luomuun on kannattanut

Tuplavoitto tuli yllätyksenä, siitä ollaan ylpeitä ja sitä juhlistetaan yhdessä asiakkaiden ja työntekijöiden kanssa.

Yhteistyö elintarviketoimittajien kanssa, lähiruoka ja luomu ovat Salon ravitsemispalveluiden kärkihankkeita ja keino edetä joka päivä kohti parempaa Saloa. Panostus ja työ on tuottanut tulosta, sillä nyt kaupungin ruokapalveluissa juhlitaan tuplavoittoa. Salon ruokapalveluiden luomuosuus on 10 % ja nousua edellisestä vuodesta tuli jopa 7,5 %.

"Aloimme kiivetä luomuportailla vuonna 2014. Edellisen elintarvikekilpailutuksen yhteydessä päätimme Salon kaupungin strategian mukaisesti panostaa kestävään kehitykseen, vastuullisuuteen ja luomuun. Kilpailutimme rasvattoman maidon vain luomuna. Olemme tarjonneet luomumaitoa päiväkodeissa ja kouluissa maaliskuun alusta ja saamme hyvää palautetta. EkoCentrian luomuohjelma auttaa meitä kehittämään ravitsemispalveluiden vastuullista tapaa toimia ja kaupungin strategian mukaisesti edistää asiakkaittemme, siis kuntalaisten hyvinvointia ja jopa Salon kaupungin vetovoimaa." - kertoo ruokapalveluohjaaja Mari Portaala.

Luomu SM

Kilpailu on avoin kaikille ammattikeittiöille ja tavoitteena on löytää Suomessa eniten luomua tarjoavat julkiset ruokapalvelut ja yksityiset ravintolat. Sarjoja on kaikkiaan kuusi. Lisäksi tänä vuonna etsittiin eniten luomun käyttöä lisännyttä julkista ja yksityistä toimijaa. Luomu SM on osa Portaat luomuun -ohjelman toimintaa ja siinä tarkastellaan toimipaikkakohtaisesti luomun osuutta kaikkien käytettyjen elintarvikkeiden kilomääristä. Ohjeet ja edelliset voittajat löytyvät www.luomuravintola.fi -sivustolta.

Lisätiedot: Ruokapalveluohjaaja Mari Portaala, , 02 778 5901

Julkaistu: 19.10.2018 14:18

Takaisin