EtusivuAjankohtaistaSalon joukkoliikenteen eli Paikun uusi linjasto 8.8.2019 alkaen

Salon joukkoliikenteen eli Paikun uusi linjasto 8.8.2019 alkaen

Salon joukkoliikenteen eli Paikun uudet aikataulut ja reittilinjasto astuivat voimaan 8.8.2019. Alkavalla sopimuskaudella Paikku-linjoja on 17 ja niiden liikennöinnistä vastaa kolme yritystä: J. Vainion Liikenne Oy, Turun Linja-autoilijain Oy sekä Tilausliikenne Raasepori Oy.

Uudistetun linjaston tavoitteena on palvella koko Salon alueen asukkaita entistä paremmin. Vuoromäärät keskustan ulkopuolelle kasvoivat huomattavasti. Myös keskustan yhteyksiä on uudistettu. Esimerkiksi linja 2:lla on yhteys Piihoviin, Ollikkalan linja 3 jatkaa Salon sairaalalle, Vaskion linja 220 ajetaan Meriniittyyn kautta ja linjat 1, 3, 110, 403 ja 520 ajetaan Hermannin koulun ohitse. Linjaston uudistuessa osa vuorojen lähtölaitureista linja-autoasemalla vaihtui. Laituritiedot löytyvät aikatauluista.

Kesän alussa käyttöönotetun tasataksan myötä matkustus on entistä edullisempaa erityisesti pidemmillä matkoilla. Jo tuttu, kahden tunnin vaihtoaika mahdollistaa paluumatkan tai matkan jatkamisen millä tahansa toisella Paikku-linjalla ilman lisäkustannuksia vaihtoajan sisällä. Uusien lipputuotteiden myötä myös ikärajat muuttuivat. Paikussa lapsen lipputuotteet ovat voimassa 7-16 -vuotiaille ja aikuisten 17 vuotta täyttäneille.

Maksutapana busseissa käy käteinen, Waltti-matkakortit ja Waltti-mobiililippu. Pankkikortit eivät käy linja-autoissa maksuvälineenä. Waltti-matkakorttien lisälataukset onnistuvat sujuvasti verkkokaupassa. Uusi linjasto löytyy Salon karttapalvelusta ja reittihaku onnistuu esimerkiksi Googlen reittipalvelussa. Tarkempaa tietoa aikatauluista, linjoista ja lipputuotteista löytyy osoitteesta www.salo.fi/paikku.

Lisätietoa, Waltti-matkakorttien myynti sekä asiakasneuvonta joukkoliikenteen palvelupisteestämme:

Kuljetus M. Vesalainen Oy (Matkahuolto-asiamies)
Vilhonkatu 14, 24240 Salo
02 778 4994
ma - pe klo 8.00 - 18.00
la klo 10.00 - 14.00
su suljettu

Julkaistu: 9.8.2019 14:42

Takaisin