EtusivuAjankohtaistaSalon kaupunki mukaan työllisyyden kuntakokeiluun

Salon kaupunki mukaan työllisyyden kuntakokeiluun

Salon kaupunki on hyväksytty mukaan Työ- ja Elinkeinoministeriön työllisyyden kuntakokeiluun. Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyvät keväällä 2020 ja ne kestävät 31.12.2022 asti.
Kokeilussa jatketaan ja laajennetaan vuoden 2018 lopussa päättyneiden alueellisten työllisyyskokeilujen toimintamallia (pois lukien työelämäkokeilu). Kuntakokeilu kohdennetaan maakuntien keskuskaupunkeihin ja näiden työssäkäyntialueisiin.

"Me Salossa otamme tämän tilaisuuden hyvänä mahdollisuutena kehittää työnhakijoidemme palveluja ja lisätä kuntalaisten työllistymismahdollisuuksia syventämällä hyvää yhteistyötä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Kelan, kaupungin palvelualueiden ja muiden alueen työllisyyden toimijoiden kanssa", toteaa työllisyyspalveluiden esimies Minna Virta.

Salon tapa hoitaa työllisyyttä kiinnostaa valtakunnallisesti. Salon mallissa toiminta on jaettu kahteen toimipisteeseen, joista Waltti tarjoaa monipuolisia ja monialaisia palveluita vaikeasti työllistyville salolaisille ja pääkirjaston yhteydessä sijaitseva matalan kynnyksen Voimala palvelee puolestaan kaikkia kuntalaisia työ- ja koulutushakuun liittyvissä asioissa.
Monitoimipisteiden lisäksi Salon malli on saanut erityisesti kiitosta panostuksestaan työttömien terveydenhuoltoon ja palkkatukityöllistettyjen edelleen sijoituksiin sekä työmarkkinatukilistan analyysin pohjalta kehitettyihin toimenpiteisiin, joissa aidosti huomioidaan asiakkaiden erilaisuus.

Työllisyyden kuntakokeilun valmistelu etenee nyt yhteissuunnittelulla TE-palveluiden ja ELY-keskuksen kanssa. Seuraavassa vaiheessa tarkentuu TE-palveluista kuntaan siirtyvän henkilöstön määrä ja sen myötä kuntaan tarvittavat lisäresurssit.
Tavoitteena on luoda malli, jossa työnhakijan henkilökohtaiseen palveluun panostetaan tehostetun palvelumallin periaatteella. Tämä edellyttää monialaisen työskentelyotteen lisäämistä.


Haku työllisyyden kuntakokeiluihin oli auki 8.10. - 19.11.2019. Määräajassa jätettiin 30 hakemusta, joissa on mukana yhteensä 123 kuntaa. Hakemuksia tuli kaikista maakunnissa lukuun ottamatta Kymenlaaksoa, Etelä-Karjalaa ja Pohjanmaata. Lue lisää työllisyyden kuntakokeilusta Työ- ja elinkeinoministeriön nettisivuilta.

Lisätiedot:
Työllisyyspalveluiden esimies Minna Virta
044 778 2161

Julkaistu: 9.12.2019 15:56

Takaisin