EtusivuAjankohtaistaSalon kaupungin tilannetiedote ja uudet toimenpiteet koronavirukseen liittyen

Salon kaupungin tilannetiedote ja uudet toimenpiteet koronavirukseen liittyen

Kaupunki jatkaa toimintojensa sopeuttamista valitsevaan tilanteeseen.

Kaupungintalo, vanhuspalveluiden palveluohjausyksikkö (Tehdaskatu 4), liikuntatoimisto (Perniöntie 7), Salon monipalvelupiste TYP (Salorankatu 5 - 7) ovat suljettuina maanantaista 23.3. lähtien pääsiäismaanantaihin 13.4. asti. Toimipisteet palvelevat asiakkaita ajanvarauksella, puhelimitse tai sähköpostitse. Yhteystiedot löytyvät kaupungin verkkosivuilta tai soittamalla kaupungin vaihteeseen (02 7781).

Toimielinten kokousaikoihin tulee muutoksia sähköiseen kokoukseen siirtymisen vuoksi. Ajantasaiset kokouspäivät löytyvät kaupungin verkkosivuilta:https://www.salo.fi/kaupunkijahallinto/organisaatiotoimielimetjaneuvostot/

Vanhuspalvelut

Kaupungin verkkosivuille (www.salo.fi/korona-apu) kootaan listaa palveluyrittäjistä, jotka voivat avustaa yli 70-vuotiaita ja riskiryhmiä esimerkiksi aterioiden tai ruokakassien kotiinkuljetuksella.

Tänään avattiin myös koronaneuvontapuhelin yli 70-vuotiaille. Eilisessä tiedotteessa oli virhe ja oikea neuvontapuhelimen oikea numero on 02 772 6003.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Sosiaalipalveluja järjestetään poikkeusoloista huolimatta. Erityistä huomiota kiinnitetään siihen, että kiireelliset palvelut turvataan ja asiakasturvallisuus säilyy. Koronavirustilanteen vuoksi kunta voi poiketa sosiaalihuoltolaissa tarkoitetusta palvelutarpeen arvioinnista, lukuun ottamatta kiireellisen avun tarpeen arviointia.

Lisäksi kunnan on varmistettava henkilön välttämätön toimeentulo ja huolenpito sekä huolehdittava iäkkäiden henkilöiden ja erityistä tukea tarvitsevien asiakkaiden palvelutarpeen riittävästä arvioinnista. Hallituksen etätyömääräystä noudatetaan mahdollisuuksien mukaan, mikä tarkoittaa etäkontaktien laajempaa käyttöönottoa asiakastyön osalta. Palveluohjausta toteutetaan ensisijaisesti vain puhelimitse (044 778 3121) 13.4.2020 saakka.

Koronaepidemian vuoksi sairaana tai sairaan lapsen kanssa ei pidä saapua sosiaalipalveluiden vastaanotolle.

Terveyspalveluissa kiireetöntä ja ennalta ehkäisevää vastaanottotyötä vähennetään edelleen hallitusti ja työvoimaa siirretään kiireelliseen vastaanottotyöhön.

Julkaistu: 19.3.2020 15:46

Takaisin