EtusivuAjankohtaistaMUOKATTU: Salon kaupungin yhteistoimintamenettely koronavirustilanteeseen liittyen on käynnistynyt

MUOKATTU: Salon kaupungin yhteistoimintamenettely koronavirustilanteeseen liittyen on käynnistynyt

MUOKATTU 7.4.2020 klo 18.45, lisätty lomautusten ulkopuolelle rajattuihin ryhmiin eläinlääkärit ja Salon Veden henkilöstö.

Salon kaupunginhallitus päätti 23.3.2020 aloittaa kunnallisen yhteistoimintalain mukaisen yhteistoimintamenettelyn, jonka perusteena on koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne.

Ensimmäisessä neuvottelutapaamisessa 30.3.2020 sovittiin, että neuvotteluaika on kuusi viikkoa. Neuvottelut päättyvät siis 11.5.2020.

Neuvottelujen toinen tapaaminen oli perjantaina 3.4.2020. Tässä tapaamisessa rajattiin yhteistoimintaneuvottelujen ulkopuolelle seuraavat ammattiryhmät: lääkärit, sosiaalityöntekijät, sairaanhoitajat, terveydenhoitajat, fysioterapeutit, maatalouslomittajat, eläinlääkärit ja Salon Veden henkilöstö. Rajauksen perusteella edellä mainittuihin tehtäviin voidaan rekrytoida neuvottelujen aikana. Lisäksi sovittiin, että lääkäreiden ja sairaanhoitajien resursointi ostopalveluna on koronapandemian vuoksi mahdollista.

Yhteistoimintaneuvottelut ovat pysäyttäneet vakituisten palvelussuhteiden solmimisen. Tästä syystä neuvottelussa sovittiin, että sosiaali- ja terveyspalveluiden keskeytyneet, vakituisten työ- ja virkasuhteiden täytöt viedään päätökseen.

Yhteistoimintamenettelyn aloittaminen on vaikeuttanut kesäsijaisten ja muiden sijaisten hankkimista. Neuvotteluissa sovittiin, että vanhuspalveluiden, kehitysvammahuollon ja terveyspalveluiden sijaisuudet voidaan panna täytäntöön myös lähihoitajien osalta. Lisäksi sovittiin, että sijaiset palkataan ensisijaisesti sosiaali- ja terveyspalvelujen sisältä, seuraavaksi palkataan kaupunkiorganisaation ulkopuolelta ammattitaitoista, koulutettua henkilökuntaa ja kolmanneksi varhaiskasvatuksen henkilökuntaa.

Seuraava neuvottelu on 14.4.2020. Tiedottamisesta sovitaan jokaisen neuvottelun yhteydessä erikseen.

Julkaistu: 6.4.2020 12:27

Takaisin