EtusivuAjankohtaistaSalon kaupungin kotihoidon asiakkaissa kolme tartuntatapausta, henkilöstössä useita sairastuneita

Salon kaupungin kotihoidon asiakkaissa kolme tartuntatapausta, henkilöstössä useita sairastuneita

Viime viikon perjantaina Salon kaupunki tiedotti kahdesta koronavirustartunnan saaneesta kotihoitotiimin asiakkaasta. Lauantaina varmistui kolmas tartunnan saanut asiakas. Tämän jälkeen ei ole todettu uusia asiakastartuntoja. Asiakkaat ovat Perniön alueen kotihoitotiimistä.

Kotihoitotiimissä aloitettiin välittömästi kaikki tarvittavat toimenpiteet tartuntojen leviämisen estämiseksi ja esimerkiksi kaikki Perniön kotihoitotiimin työntekijät käyttävät asiakaskäynneillä hengityssuojaimia.

Tapausten tartuntaketjuja on selvitetty TYKS hygieniayksikön ja Salon tartuntatautivastaavien yhteistyönä. Oireisia kotihoidon asiakkaita ja henkilöstöä on testattu ja testataan edelleen laajasti. Asiakkaiden lisäksi on todettu useita tartuntoja Perniön kotihoitotiimin henkilöstöllä tai heidän läheisillään.

Kuten viime viikon tiedotteessa kerrottiin, on kaikki tartunnan saaneiden lähikontaktit asetettu karanteeniin. Kaikki sairaalahoitoa tarvitsevat COVID-19 tartunnan saaneet ovat sairaalahoidossa ja lieväoireisemmat ovat eristettyinä kotonaan.

Julkaistu: 9.4.2020 13:40

Takaisin