Hyppää sisältöön

Kesäkiertue

Salon kaupunki on tukenut vuodesta 2009 alkaen kaupunkitapahtumien kesäkiertuetta ”Kesä yhdessä – Salossa”. Kaupunki haluaa jatkaa hyväksi koettua yhteismarkkinointia sekä tukea perinteisten kesätapahtumien järjestämistä kaupungin eri alueilla.

Tapahtumapäivät ja ohjelma

 • Kiikala-päivä su 3.7. klo 12-15
  Kiikala-päivä järjestetään Kiikalan kotiseutumuseossa (Porvaripolku 10). Ohjelmassa on klo 12 kirkonmenot museolla, perinteinen teemanäyttely ”Isojaon karttojen esittelyä Kiikalassa”, Naurisäijän puhe, musiikkia, Hassut Haahkat-ryhmän esitys, museon esittelyä, kirjamyyntiä.
  Lisätietoja ja paikkavaraukset: Hannu Vuoristo, 040 059 7169, kalahande@hotmail.com
 • Kisko-päivä la 9.7. klo 12-15
  Kisko-päivää vietetään Kiskolan piha-alueella ja kirjastossa (Kiskontie 2260.). Myyntikojuja, yhdistyksiä, musiikkia ja kahvila. Kirjasto on avoinna. Kirjastossa Ari Törmä kertoo Hirsijärven luontokuvakirjoista ja kiskolainen Olli Turunen sarjakuvakirjastaan Maahan lyöty mies klo 13. Lavalla kevyttä kesämusiikkia soittavat Rauni Rokka ja Saloha. Pallokentällä keppihevoskisat. Ilmoittautuminen keppihevoskisoihin sähköpostilla n.makelahirvonen@gmail.com. Osallistumismaksu kaksi euroa maksetaan kisapaikalla.
  Klo 13-14 Hanna Saario opastaa ulkokuntoilulaitteiden käyttöä.
  Kisko-päivänä Kaukurin rukoushuoneella klo 16 Hannu Brusilan tekemän Aijala -dokumenttifilmin ensi-ilta klo 16.
  Lisätietoja ja paikkavaraukset: Jaana Joutsen, 040 718 3799, jaana.joutsen@gmail.com
 • Suomusjärvi-päivä su 10.7. klo 11-14
  Suomusjärvi-päivä järjestetään Suomusjärven kirjaston pihalla ja läheisessä Nahvon puistossa (Kitulantie 1). Tapahtumassa mukana ovat mm. Suomusjärven VPK:n kalustoesittely perinteisen lohisoppakojun kanssa, Suomusjärven SiSu järjestää lapsille suunnistuksen Emit-leimausradan, Suomusjärven Karjala-seura ry:n karjalanpiirakkakoju avoinna, Suomusjärven maatalousnaiset arpoja myymässä, Suomusjärven eläkeyhdistys ry paistaa makkaraa, Suomusjärvi-seuran koju, harrastajateatteri SuoNäppien esitys, kirpputori- ja käsityöläismyyjäisten alue ja monenlaista muuta mukavaa.
  Lisätietoja ja paikkavaraukset: Riitta Laine, 040 083 0641, suomusjarvi.seura6@gmail.com
 • Trömperipäivä su 10.7. klo 11-15
  Trömperi-päivä järjestetään Trömperin kestikievarilla (Vanha Turuntie 1326). Trömperi-päivä alkaa kansanlaulukirkolla klo 11. Klo 12 alkaen päivän ohjelmassa on työnäytöksiä, pihapelejä, kotieläimiä, musiikkia, Rikala-seuran tuotemyyntiä ja arpajaiset. Trömperin kahvila ja museo ovat avoinna koko päivän. Tapahtuman järjestää halikkolainen kotiseutuyhdistys Rikala-seura ry.
  Lisätietoja ja paikkavaraukset: rikalaseura@gmail.com
 • Särkisalo-päivä, la 23.7. klo 11-14
  Särkisalo-päivä järjestetään Meripirtissä ja sen pihapiirissä (Särkisalontie 590). Päivä alkaa klo 11 pienten lasten juoksukilpailulla. Ohjelmalavalla on monenlaista paikallista tapahtumaa. Musiikista vastaa Erkki Liikanen. Päivän lopuksi valitaan vuoden särkisalolainen. Myyntikojuissa on paikallisia käsityötuotteita ja puutarhan antimia.
  Lisätietoja ja paikkavaraukset: Jarmo Vähäsilta, 040 501 2800, jarmo.vahasilta@gmail.com
 • Yhdistysten Iltatori, to 4.8. klo 16-21
  Salon kaupunki isännöi iltatoria 4.8. osana Kesä yhdessä – Salossa –kiertuetta ja tarjoaa salolaisille yhdistyksille mahdollisuuden tulla torille esittelemään omaa toimintaansa veloituksetta. Yhdistysten käytössä ovat kävelysillan paikat sekä kävelysillan jatkeena oleva Vilhonkadun osa. Paikkoja voi varata 23.5.–17.6. välisenä aikana ottamalla yhteyttä viestinnän suunnittelija Eija Laitiseen eija.laitinen@salo.fi
  Salon Iltatori ry vastaa toripaikkojen jakamisesta eli yhdistysten tiedot toimitetaan Salon Iltatori ry:lle, joka hoitaa järjestelyt siitä eteenpäin
 • Laurin Markkinat, la 6.8. klo 9-14
  Laurin markkinat järjestetään Perniössä (Lupajantie 1). Ohjelmassa on mm. lapsille poniajelua, tikkakisa, vanhojen museoautojen esittely, liikennepuisto lapsille.
  Lisätietoja ja paikkavaraukset: Sari Kari, 044 981 8113
 • Kuusjoki-päivä su 14.8. klo 12-15
  Kuusjoki-päivä järjestetään kirkonmäellä (Ylikulmantie 237). Kuusjoki-päivä on monipuolinen kotiseutupäivä, jossa on ohjelmaa kaikenikäisille. Tule tapaamaan tuttuja ja nauttimaan kesäherkkuja mukavassa maalaistunnelmassa.
  Lisätietoja ja paikkavaraukset: Minna Leppäaro, minnaleppaaro@gmail.com
 • Pertunpäivä su 21.8. klo 12-15
  Pertunpäivä järjestetään Inkereen koulun piha-alueella (Tortosmäenkuja 1 A). Yhdistykset ja yhteisöt esittelevät toimintaansa, herkkuja tarjolla paikalla nautittavaksi ja kotiin viemisiksi. Paikalla käden taitajia ja monipuolinen viihdeohjelma.
 • Muurlan Wanhanajan markkinat la 27.8. klo 11-14
  Muurlan Wanhanajan markkinat järjestetään Muurlan Opiston pihapiirissä (Muurlantie 365). Yhdistykset esittäytyvät omilla kojuillaan. Käsityöläiset myyvät itse tekemiään tuotteita. Myynnissä myös syksyn satoa. Muurlan koululaisten arpajaiset. Opiston ruokalassa tarjolla lounasta ja kahvia leivonnaisten kera. Pihalla tarjolla grillimakkaraa, vohveleita ja lettuja. Trubaduuri Timo Rautala esiintyy. Tilaisuuden juontajana toimii Hannu Määttänen.
  Lisätietoja ja paikkavaraukset 22.8. mennessä: Hannele Nieminen, 040 043 2136, han.nieminen@gmail.com

Kesäkiertueen vuoden 2022 teema

Tämän vuoden kesäkiertueen teema on Osallistu ja vaikuta. Teemaan liittyen esitellään muun muassa kaupungin vaikuttamistoimielimiä, jaetaan tietoa kaupungin eri osallisuus- ja vaikuttamiskanavista sekä -yhteistyöelimistä kuten taiteen ja kulttuurin Kulttuurikumppaneista ja liikunnan Seuraparlamentista.
Vaikuttamistoimielimet ovat mukana seuraavasti:

 • 3.7. Kiikala-päivä: Seuraparlamentti
 • 9.7. Kisko-päivä: Seuraparlamentti
 • 10.7. Suomusjärvi-päivä: Seuraparlamentti
 • 10.7. Trömperipäivä: Seuraparlamentti, Kulttuurikumppanit
 • Yhdistysten Iltatori 4.8.: Vammaisneuvosto, vanhusneuvosto,  maahanmuuttajaneuvosto, Seuraparlamentti, Kulttuurikumppanit
 • 14.8. Kuusjoki-päivä: Seuraparlamentti, Kulttuurikumppanit
 • 21.8. Pertunpäivä: Seuraparlamentti
 • Muurlan Wanhanajan markkinat la 27.8.: Vammaisneuvosto

Teemaa lähestytään myös taiteen keinoin. Tule ikuistamaan itsesi runomuotokuvaan, johon sanataiteilija maalaa sinut sanoilla näkyväksi. Sanataiteilijoiden Katihanna Heikkisen ja Satu Pasion toteuttamissa korvaruno- ja runomuotokuvissa kohdataan tapahtumakävijöitä ja tallennetaan yhdessä kuultua ja koettua runomuotoon. Yhteistyössä Kirjan talo ry.

Myös osallistuvan budjetoinnin projekteja nähdään kylissä, kuten Poikki taideyhdistys ry:n matalan kynnyksen sirkustyöpajat ja esitykset koko perheelle sekä Taito Varsinais-Suomen / Taitokeskus Salon yhteisöteos Salon monet kasvot.

Salon Taitokeskus kutsuu kesäkiertuelaiset osallistumaan yhteisöllisen taideteoksen valmistamiseen ja tutustumaan luonnonvärien moniin mahdollisuuksiin. Lisäksi Salon Taitokeskus esittelee omaa toimintaansa ja palveluita sekä kerää palautteita siitä, miten yhdistys voisi olla tukemassa kylien virkeyttä myös jatkossa. Taito Varsinais-Suomi osallistuu kaikkiin kesäkiertuetapahtumiin omalla teltallaan (pois lukien Suomusjärvi-päivä).
Lisätietoja: Hannele Ruponen, salo@taitovarsinaissuomi.fi

Kiertueen tapahtumissa on esillä kaupungin markkinointimateriaaleja kotiseutuyhdistysten pisteillä.

Resurssisyistä kesäkiertueella ei tänä vuonna ole kaupungin telttaa.

Tule tapaamaan kyläyhdistysten edustajia sekä nauttimaan mukavasta yhdessäolosta.

Kiertueella tavataan!

Tapahtumien ohjelmatiedot tarkentuvat kevään ja alkukesän aikana. (Tiedot kerätty 25.4.2022, päivitetty 17.6.2022.)

Muutokset ohjelmaan sekä vaikuttamistoimielimien osallistumiseen mahdollisia.

Seuraa ilmoittelua tällä sivustolla, kaupungin tapahtumakalenterissa,
sekä postauksia kaupungin sosiaalisen median pääkanavilla.