EtusivuLiikenne ja kartatLiikennepalvelutPeruskoululaiset ja Waltti-lippujärjestelmä

Peruskoululaiset ja Waltti-lippujärjestelmä

Salon kaupunki ottaa 3.6.2019 käyttöön Waltti-matkalippujärjestelmän, jonka myötä aiemmin käytössä olleiden Matkahuollon lipputuotteiden kelpoisuus Salon sisäisessä liikenteessä päättyy. Matkahuollon lipputuotteet käyvät kuitenkin edelleen maksuvälineinä Salon kuntarajat ylittävässä markkinaehtoisessa liikenteessä (esimerkiksi Turku-Helsinki-pikavuorot). Koulujen alkaessa uudistuu myös reittilinjasto. Uudet bussireitit ja aikataulut otetaan käyttöön 8.8.2019.

Lipputuotteet itse koulumatkansa maksaville peruskoululaisille

Waltti-matkakortin myötä matkakortin korttipohja, saatavilla olevat lipputuotteet sekä ikärajat muuttuvat. Lapsen taksalla voi jatkossa matkustaa 7-16-vuotiaat ja aikuisen lipulla kaikki 17 vuotta täyttäneet. Alle 7-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi.

Uusia lipputuotteita ovat kausilippu sekä arvolippu ja ne voi halutessaan ladata samalle korttipohjalle. Mikäli kortilla on molemmat tuotteet, on voimassa oleva kausilippu aina ensisijainen tuote korttia leimattaessa.

Arvolippu sisältää nimensä mukaisesti kortille ladattavaa arvoa ja sillä voi maksaa useamman samaan ikäryhmään kuuluvan matkustajan matkan. Palvelupisteessä lapsen arvokortille (7-16v) ladattava minimi on 10 euroa ja maksimi 155 euroa.

Kausilippu on voimassa 30 vuorokautta ja se sisältää rajattoman matkustusoikeuden Salon sisäisessä liikenteessä kauden voimassaoloaikana. Kortin hinta on lapselle (7-16v) 55 e/30vrk ja voimassaoloaika lähtee ensimmäisestä leimauksesta, joten matkustusaika ei mene hukkaan, vaikka korttia ei heti latauksen jälkeen ottaisikaan käyttöön. Kortilla voi olla kuluvan kauden lisäksi yksi odottava kausi. Odottavan kauden saa ladattua vasta, kun on ottanut ensimmäisen kauden käyttöön.

Uuden matkakortin voi lunastaa jo nyt joukkoliikenteen palvelupisteestämme. Hintoihin lisätään ensimmäisellä latauskerralla korttimaksu 5 e/kortti. Matkakorttien lisälataukset onnistuvat joukkoliikenteen palvelupisteen lisäksi linja-autoissa, joissa maksutapana on käteinen raha. Jatkossa lisälatauksen voi tehdä myös verkkokaupassa. Verkkokaupan aukeamisajankohta tiedotetaan myöhemmin.

Maksuttomaan koulumatkaan oikeutetut oppilaat

Koululaisen matkakortti annetaan kunnissa oppilaille, jotka ovat oikeutettuja maksuttomaan koulumatkaan linja-autolla. Oppilas saa koululaiskortin omalta koulultaan ensimmäisenä koulupäivänä. Matkakortti on henkilökohtainen ja voimassa koulupäivinä klo 06.00-18.00 koko lukuvuoden ajan. Lippu oikeuttaa päivittäin kahteen koulumatkaan kodin ja koulun välillä. Kortti sisältää myös vaihto-oikeuden, mikäli oppilaan pitää koulumatkallaan vaihtaa toiselle linjalle. Koululaiskortti leimataan linja-auton lukijalaitteessa aina autoon noustessa, erillisiä vaihtolippuja ei ole.

Waltti-matkalippujärjestelmän myötä koululaislipun lisäksi samalla matkakortilla voi olla myös omalla kustannuksella ladattua arvoa oppilaan vapaa-ajan matkustusta varten. Kortin arvopuolta käytettäessä oppilaan tulee kertoa asiasta linja-auton kuljettajalle ennen kortin leimaamista auton lukijassa. Arvolipulla maksettaessa matkan hinta on 1,55 e/matka ja se sisältää myös kahden tunnin vaihto-oikeuden.

Kortteja ei kerätä pois lukuvuosien välissä ja oppilas on velvollinen säilyttämään koululaiskorttiaan asianmukaisella tavalla. Jos oppilas kadottaa kortin tai se on muuten käyttökelvoton, hänen tai huoltajan tulee noutaa uusi kortti joukkoliikenteen palvelupisteestä. Uutta korttia varten oppilas tarvitsee koululta kortin ostamiseen oikeuttavan kirjallisen luvan. Kadonneen tai tahallisesti rikotun kortin korvaamisesta uudella kortilla peritään sen noutajalta uuden kortin korttimaksu, joka on 5 e/kortti.

Lisätiedot aikatauluista, Waltti-matkakorttien myynti sekä asiakasneuvonta joukkoliikenteen palvelupisteestämme:

Kuljetus M. Vesalainen Oy (Matkahuolto-asiamies)
Vilhonkatu 14, 24240 Salo
02 778 4994
ma - pe klo 8.00 - 18.00
la klo 10.00 - 14.00
su suljettu

Lisätiedot koulukuljetuksista, kuljetuskoordinaattoriltamme: koulukuljetukset@salo.fi tai puh. 02 778 4010 (soittoaika arkisin klo 10.00 - 11.00). Pyydämme lähettämään kysymykset ensisijaisesti sähköpostitse.

Julkaistu: 10.5.2019 09:00

Takaisin