EtusivuPäivähoito ja koulutusOppilaaksi musiikkiopistoon – Ilmoittautuminen lukuvuoden 2019-2020 pääsykokeisiin

Oppilaaksi musiikkiopistoon – Ilmoittautuminen lukuvuoden 2019-2020 pääsykokeisiin

Salon musiikkiopisto on Salon kaupungin ylläpitämä musiikkioppilaitos, joka antaa taiteen perusopetuksesta annetun lain musiikin laajan oppimäärän mukaista opetusta. Oppilaitos saa opetusministeriön järjestämisluvan perusteella lakisääteistä eli tuntiperusteista valtionosuutta. Opetus on järjestetty opetushallituksen opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti. Salon musiikkiopiston opetukseen voi osallistua salolainen henkilö.

Oppilaitoksen perustehtävänä on antaa musiikin valmennus-, perus- ja syventävää opetusta. Opetuksen tavoitteena on kehittää oppilaan hyvää musiikkisuhdetta antamalla valmiuksia musiikin monipuolista ja elinikäistä harrastamista, esittämistä ja ammattiopintoja varten.

Perus- ja syventävät opinnot

Opetusta annetaan pääasiassa peruskoulu- ja lukioikäisille lapsille ja nuorille solistisessa pääaineessa, musiikin hahmotusaineissa (teoria-aineet) ja yhteismusiikissa. Oppilaat osallistuvat lisäksi esiintymistoimintaan.

Solistisia pääainevaihtoehtoja ovat mm. huilu, klarinetti, fagotti, saksofoni, trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, tuuba, piano, vapaa säestys/piano, kitara, harmonikka, laulu, lyömäsoittimet, viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso ja sähköbasso.

Varhaisiän musiikkikasvatus

Opetukseen sisältyy musiikkileikkikoulu- ja soitinvalmennusopetus. Musiikkileikkikouluopetusta annetaan 0-7-vuotiaiden lasten ryhmille. Musiikkileikkikoulu antaa hyvän perustan tuleville soitto-opinnoille ja kehittää lapsen musikaalisuutta kokonaisvaltaisesti. Tavoitteena on herättää myönteinen asenne musiikkiin ja synnyttää kipinä jatkuvalle musiikin harrastamiselle. Musiikkileikkikouluun ei ole pääsykokeita, vaan oppilaat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Musiikkileikkikoulun vapaista paikoista saa tietoa seuraamalla musiikkiopiston verkkosivuja www.salo.fi/musiikkiopisto. Ryhmiä voi tiedustella myös opettajalta, sirpa.liinakari@salo.fi, p. 040 531 0974.

Soitinvalmennukseen voidaan ottaa 4-8-vuotiaita, kontrabassoon, kitaraan ja puhaltimiin myös 8-12-vuotiaita lapsia neljän vuoden ajaksi. Soitinvalmennusopetukseen kuuluu myös puhallin- ja bändikoulu.

Pyrkiminen ja oppilaaksi ottaminen

Musiikkileikkikouluun otetaan oppilaat ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisesta tiedotetaan kevään aikana lehdessä ja opiston verkkosivuilla.

Soitinvalmennuksen ja perusopintojen opetukseen oppilaat otetaan keväällä ensisijaisesti pääsykokeen perusteella. Oppilasvalinnat tehdään pääsykokeiden tuloksen perusteella oppiaineittain käytettävissä olevien tuntimäärien puitteissa. Ilmoittautuessaan pääsykokeisiin henkilöltä kysytään instrumentti (soitin tai laulu), johon pyrkijä ensisijaisesti haluaa. Koska kaikki lahjakkaatkaan pyrkijät eivät pääse opiskelemaan ensisijaisesti haluamaansa instrumenttia, on hyvä miettiä myös toissijainen instrumenttivaihtoehto.

Lukuvuoden 2019-2020 pääsykokeet

Ilmoittautuminen 24.-25.4.2019 klo 12-16 musiikkiopiston kansliassa, osoite Länsiranta 2, 24100 Salo. Pääsykokeet pidetään 8.-9.5.2019.

Voit ilmoittautua myös opiston nettisivuilla olevalla kaavakkeella seuraavasti: Tulosta, täytä ja lähetä kaavake opiston kansliaan 12.4. mennessä. Saat pääsykoeajan soittamalla numeroon 044 778 4640 / Hannele Kilpeläinen 16.4. klo 10-12.

Voit tutustua musiikkiopiston opetustarjontaan tulemalla kuuntelemaan oppilasiltoja ja seuraamalla musiikkiopiston verkkosivuja www.salo.fi/musiikkiopisto.

Lisätiedot: Toimistosihteeri Hannele Kilpeläinen, 044 778 4640 tai rehtori Matti Holm, 044 778 4642.

Julkaistu: 12.4.2019 08:00

Takaisin