Musiikkiopisto

Länsiranta 2, Salo

musiikkiopisto

Musiikissa

mukana

Salon musiikkiopisto

Salon musiikkiopisto on Salon kaupungin ylläpitämä musiikkioppilaitos, joka antaa taiteen perusopetuksesta annetun lain musiikin laajan oppimäärän mukaista opetusta. Opetus on tavoitteellista taso tasolta etenevää, ja antaa valmiudet myös alan ammattiopintoihin. Oppilaitos saa opetusministeriön järjestämisluvan perustella lakisääteistä eli tuntiperusteista valtionosuutta. Opetus on järjestetty opetushallituksen opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti.

Salon musiikkiopiston opetukseen voi osallistua salolainen henkilö.

Oppilaitoksen perustehtävänä on antaa musiikin valmennus-, perus-, ja syventävää opetusta pääasiassa peruskoulu- ja lukioikäisille lapsille ja nuorille. Opistossa annetaan perus- ja syventävän opetuksen lisäksi myös musiikkileikkikouluopetusta pääasiassa alle kouluikäislle sekä opetusta aikuisille aikuisosastolla. Opisto voi järjestää myös taiteen perusopetuslain mukaisesti musiikkikulttuurin edistämiseen liittyvää toimintaa, mm. konsertteja.

Opetuksen tavoitteena on kehittää oppilaan hyvää musiikkisuhdetta antamalla valmiuksia musiikin monipuolista ja elinikäistä harrastamista, esittämistä ja ammattiopintoja varten.

Tavoitteena on luoda edellytyksiä hyvän kulttuurisuhteen syntymiselle, tukea oppilaan kokonaispersoonallisuuden kasvua, sekä luovan ilmaisun ja sosiaalisten taitojen kehittymistä. Tavoitteena on myös, että erilaiset oppijat saavat kehittää itseään avoimessa, rohkaisevassa ja myönteisessä oppimisympäristössä.


Opetusta annetaan solistisessa instrumentissa, musiikin hahmotusaineissa (teoria-aineet) ja yhteismusiikissa. Oppilaat osallistuvat lisäksi esiintymistoimintaan sekä esiintyjinä että kuuntelijoina. Solistisia instrumenttivaihtoehtoja ovat mm. huilu, klarinetti, fagotti, saksofoni, trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, tuuba, piano, kitara, harmonikka, laulu, lyömäsoittimet, viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso ja sähköbasso.

Musiikkiopiston toimitilat

Musiikkiopiston toimitilat sijaitsevat Salon kaupungin keskustassa:

MusiikkiopistonNohterintalo

Nohterin talo, Länsiranta 2

MusiikiopistoKärjentalo

Kärjen talo, Vilhonkatu 2

MusiikkiopistoKirjastotalontilat

Kirjastotalon musiikkiopistotilat, Vilhonkatu 2

Kanslia sijaitsee musiikkiopiston Nohterin talon yläkerrassa, osoitteessa Länsiranta 2. Käynti kansliaan takapihan kautta.
Kanslia auki opiston työkausina ma-to 10-12 ja 13-16, pe 10-12 ja 13-14.45

Musiikkiopisto kartalla


Musiikkiopiston tapahtumat