Hyppää sisältöön

Tulkkipalvelut

Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut 1.1.2023 alkaen. Salon asukkaille tarjottavat palvelut ja toimipisteet säilyvät ennallaan, mutta näiden sivujen sisältöä ei enää päivitetä. Ajankohtaisin tieto löytyy osoitteesta varha.fi.

Katso ajankohtaisin tieto täältä

Mikäli kielitaito ei riitä omien asioiden hoitamiseen, viranomaisilta voi pyytää tulkkausapua. Viranomainen (viranomainen eli mm. koulut, päiväkodit, sosiaalityön palvelut, terveyspalvelut) arvioi tulkin tarpeen ja tilaa tarvittaessa virallisen asioimistulkin. On tärkeää, että asiakas on myös sovittuna aikana paikalla. Tulkin tehtävänä on pelkästään tulkata eli välittää puhe kieleltä toiselle. Tulkilla on aina vaitiolovelvollisuus.
Viranomainen päättää tulkkipalvelun tarpeesta.

Turun seudun tulkkikeskuksen tulkkaus- ja käännöspalvelut

Turun seudun tulkkikeskuksen palvelut on ensisijaisesti tarkoitettu pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden kanssa työskenteleville sosiaali-, terveys- ja kotouttamisviranomaisille. Palveluja pyritään järjestämään kaikille maahanmuuttajien kanssa toimiville viranomaisille. Käännöksiä voivat tilata myös yksityishenkilöt.
Tarvittaessa järjestetään koulutusta tulkin kanssa työskentelystä sekä eri kulttuurien kohtaamisesta.

Yhteystiedot:
Turun seudun tulkkikeskus
Rauhankatu 14 b C, 20100 TURKU
Vaihde 02 330 000
Avoinna ma – pe klo 8.15 – 16
Tulkkivälitys 02 262 6321 tai tulkkaukset.​tulkkikeskus​@​turku.​fi​
Käännöstilaukset 02 262 6325 tai kaannokset.​tulkkikeskus​@​turku.​fi​

Viralliset kääntäjät

Alla löydät linkki virallisien kääntäjien rekisteriin. Hakukoneella voit hakea kääntäjiä joko nimen tai käännöskielen mukaan. Hakutuloksista saat esiin tiedot virallisen/ auktorisoidun kääntäjän nimestä, asuinkunnasta sekä siitä, mistä kielestä mihin kieleen hänellä on oikeus toimia virallisena/ auktorisoituna kääntäjänä. Tutkintolautakunta ei valitettavasti voi julkaista kääntäjien yhteystietoja.

Auktorisoidut viralliset käätäjät (opetushallitus)