EtusivuSosiaali- ja terveyspalvelutTerveyspalvelutKoronavirusneuvonta ja hoidon arviointi Salossa

Koronavirusneuvonta ja hoidon arviointi Salossa

Salon kaupungin terveyspalveluiden neuvonta- ja infopuhelin numerossa 02 772 3023 ohjaa hoitoon hakeutumisessa ja antaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Numero palvelee ma-to klo 8-16 ja pe 8 - 15. Terveyspalveluiden chat, https://salo.echat.fi, palvelee ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-15.

Yli 70-vuotiaiden oma neuvontapuhelin numerossa 02 772 6003 neuvoo mieltä askarruttavissa kysymyksissä muun muassa asiointiin liittyen. Numero palvelee ma-pe klo 9-15.

Ylähengitystieoireiset potilaat hoidetaan keskitetysti Salon Pääterveysasemalla (Sairaalantie 9). Vastaanotto toimii vain ajanvarauksella. Hoidon tarpeen arviointi ja ajanvaraus numerosta 02 772 606.

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonnan numero on 0295 535 535. Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

Terveyspalvelut pyrkii tämän hetkisessä infektiotilanteessa välttämään kaikkia tarpeettomia kontakteja, joten toivoo että vain välttämättömissä tapauksissa asiakkaat saapuvat vastaanotolle saattajan kanssa. Saattajan on oltava oireeton.

Terveyspalveluiden vastaanotolle ei ilmoittauduta lainkaan. Vastaanotolle tultaessa istutaan odottamaan metrin etäisyydelle toisista asiakkaista. Henkilökunta kutsuu asiakkaan sukunimellä. Syynä tähän käytäntöön on kaikkien tarpeettomien kontaktien välttäminen. Hammashoitolan vastaanotolle tulevilta kysytään myös mahdollisista hengitystietulehduksen oireista, ulkomaanmatkoista ja altistumisesta koronavirukselle.

Epäiletkö koronavirusta? Tee arvio omaolo.fi -palvelussa (www.omaolo.fi). Palvelu on tarkoitettu koronavirustartunnan todennäköisyyden arviointiin sekä antamaan neuvoja infektion leviämisen estämiseksi ja hoidon tarpeen arvioinnista.

www.salo.fi/korona-apu -sivulta löytyy lista palveluyrittäjistä ja ruokakaupoista, jotka kuljettavat aterioita tai ruokakasseja kotiin, tai voivat olla apuna muussa asioinnissa.

Julkaistu: 9.6.2020 13:18

Takaisin