EtusivuTyö ja yrittäminenSykäyscafé tutustuttaa opettajia ja yrittäjiä toisiinsa

Sykäyscafé tutustuttaa opettajia ja yrittäjiä toisiinsa

Sykäyscafé on Salossa uusi tapa tutustuttaa opettajia ja yrityksiä toisiinsa. Kahvikupin ääressä tavataan eri alan yrityksiä, keskustellaan yrittäjyydestä, alan osaamistarpeista, yrittäjämäisistä työelämätaidoista sekä ideoidaan uusia mahdollisuuksia koulu-yritysyhteistyöhön. Kuluvan lukuvuoden ensimmäiset tapaamiset järjestetään Salon seudun Sanomissa 22.8., Palvelukeskus Ilolansalossa 10.10. sekä Salon Logistiikassa 9.1. klo 14 alkaen. Sykäyscafét ovat avoimia kaikille opettajille ja niihin voi ilmoittautua Riikka Nurmelle, .

Yrittäjyyskasvatus on tapa huolehtia lapsen tai nuoren tulevaisuudesta tarjoamalla heille parhaat mahdolliset eväät pärjätä ja kantaa vastuuta itsestään ja yhteiskunnasta. Siksi opettajille halutaan tarjota ajantasaista tietoa eri alojen osaamistarpeista sekä oppilaiden mahdollisuuksista työllistyä tulevaisuuden työelämään työntekijänä tai itsenäisenä yrittäjänä. Yhteisissä tapaamisissa paikallinen työelämä tulee tutuksi erilaisten yrittäjä- ja uratarinoiden sekä vapaamuotoisten keskustelujen kautta. Myös koulu-yritysyhteistyö on helpompaa, kun opettajat ja alueen yrittäjät tuntevat toisensa.

Yrittäjyyskasvatuksen kehittämistiimi, Sykäys-tiimi, on kokoontunut Salossa jo usean vuoden ajan ideoimaan, koordinoimaan ja ohjaamaan yrittäjyyskasvatusta eri kouluasteilla. Toiminnasta halutaan yhä avoimempaa ja innostavampaa, jotta yhä useammalla opettajalla on hyvä osaaminen ja valmiudet edistää yrittäjämäistä toimintaa Salossa.

Lisätiedot:

Riikka Nurmi, 044 778 7708,

Julkaistu: 15.8.2018 13:27

Takaisin