Ajankohtaista

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi toimistomme on suljettu 2.8.2020 asti. Toivomme, että suosit yhteydenotossa puhelinta ja sähköpostia. Tukihakemuksen tekemiseen suosittelemme Vipu-palvelua.

Toimistolla on päivystys ja ovikelloa soittamalla tavoitat meidät ja vastaanotamme lomakeesi.

Palautettavat lomakkeet voi jättää myös postilaatikkoimme, joita on kaksi. Tarkastamme laatikot päivittäin. Lukittu teräksinen postilaatikkomme löytyy portin vierestä, grilliä vastapäätä. Löydät sen ylärivistä, toisena oikealta. Toinen postilaatikkomme sijaitsee sisätiloissamme, portaiden yläpäässä, kaiteeseen kiinnitettynä. Molemmissa laatikoissa lukee Salon kaupunki, maaseutupalvelut.

Muistathan torjua hukkakauran

Lisätietoa hukkakauran torjunnasta voit lukea Ruokaviraston sivuilta.

Kevään 2020 koulutus

Katso kevään koulutusmateriaali kohdasta Koulutus.

Tavoitteellinen maksuaikataulu (kevät 2020)

Keskeisemmät kasvinviljely ja kotieläintilojen tuet
Lue lisää.

Maataloustukien päätukihaku

Salossa toimii noin 900 aktiivista maatilaa, joista sähköisesti jättää tukihakemuksen noin 96 %.

Viljelijätukihaun aikatauluja 2020

Osallistumisilmoitus nauta-, lammas- ja vuohirekisterin perusteella määrittyviin EU:n ja kansallisiin tukijärjestelmiin.

Hakuaika päättyy 15.6.2020
Lisätietoja lammas- ja vuohipalkkioista
Lisätietoja lypsylehmäpaikkioista
Lisätietoja nautapaikkioista

Päätukihaku

Hakuaika päättyy 15.6.2020
Lisätietoja viljelijätukihausta

Vipu-palvelusta saat ympäri vuoden tarkastettua hakemus- ja maksatustietosi. Voit tulostaa tukihakemuslomakkeen 103A ja löydät monenlaista tärkeää tietoa tilastasi ja sen sitoumuksista sekä lohkojen tukikelpoisuuksista.

Eläintenpitäjän ja pitopaikan rekisteröinti-ilmoitukset

Jos sinulla on jo tai aiot pitää yhtä tai useampaa nauta-, lammas-, vuohi-, sika- tai hevoseläintä, siipikarjaa, turkiseläimiä, hirvi- tai kamelieläintä, mehiläisiä tai kimalaisia, sinun tulee reksiteröityä eläinten pitäjäksi ja perustaa pitopaikka. Ajankohtaiset tiedot eläinten pidosta ja pitopaikoista ovat välttämättömiä esimerkiksi eläintaudin puhjetessa.

Ilmoitusvelvollisuus koskee yhdenkin eläimen pitoa, riippumatta siitä pidetäänkö eläintä tuotantoeläimenä vai seura- ja harrastustarkoituksessa.

Eäintenpitäjäksi rekisteröityminen ja pitopaikan rekisteröinti onnistuu pankkitunnuksilla Ruokaviraston sähköisen asioinnin kautta.

Vaihtoehtoisesti voit toimittaa rekisteröinti-ilmoituksen pitopaikasta ja eläintenpidosta paperilomakkeella kunnan maaseutuviranomaiselle.

Käyttöohje eläintenpitäjärekisterin asiointisovellukseen

Lisätietoja Eläinten pidosta ja pitopaikoista Ruokaviraston verkkosivulla