Hyppää sisältöön

Ajankohtaista: Estradi on meidän!

Estradi on meidän! –Ilmainen verkkotapahtuma 

Teatterikoulun Estradi on meidän! -tapahtuma järjestetään keväällä 2021 verkossa. Lasten, nuorten ja aikuisten esityksiä voi nähdä striimattuina tai tallenteina Teatterikoulu Salon Youtube-kanavalla 14.-31.5. välisenä aikana.

 

Esityskalenteri:

ESINEHANKALUUKSIA/TEATTERITAITEEN PERUSOPETUS AIKUISILLE, TEEMAOPINNOT 1

Aikuisten tpo-teemakurssi on tutkinut teatterin tyylilajeja ja rakentanut komediajaksolla pieniä kohtauksia, joissa jokin esine aiheuttaa hankaluuksia. Nämä videot ovat nähtävillä Teatterikoulu Salon YouTube-kanavalla 14.5. alkaen.

Pahvilaatikkoepisodi  https://youtu.be/GxANPUMFjeE

Pihaepisodi   https://youtu.be/zv2omNJ0ooQ

Matkalaukkuepisodi  https://youtu.be/c9tQ56An5Cg

KUU KUULUU KAIKILLE/ TEATTERIKOULU B3

Ryhmä on tehnyt sovituksen Raimo S. Wallinin näytelmästä Kuu kuuluu kaikille. Suomen kuningaskunnassa eletään vuotta 1969. Kaikki alamaiset ovat viettämässä siivouspäivää, kun paljastuu että prinsessan häihin on unohdettu valita puoliso. Eikä siinä vielä kaikki! Kuu on kadonnut taivaalta! Löytyy kolme puolisoehdokasta: Keijo, Anne ja Reedward, jotka lähtevät vapauttamaan kuun kotkalaisilta kalastajilta saadakseen prinsessan puolisokseen. Mutta kuinka lopulta käy? Esitys sopii koko perheelle, suositusikäraja on 5 vuotta.  Ohjaus: Johanna Parkkinen, Esitystaltiointi on nähtävillä 18.5. alkaen

Kuu kuuluu kaikille  https://youtu.be/Y__thrUdk74

DOKUMENTTITEATTERIA/ TEATTERITAITEEN PERUSOPETUS AIKUISILLE, YHTEISET OPINNOT 1

Aikuisten tpo-opintojen 1. vuoden opiskelijat ovat koostaneet videoteoksen, jonka suunnittelussa ja toteutuksessa on käytetty dokumentaarista lähestymistapaa. Opiskelijat ovat tehneet haastatteluja ja kyselleet läheisiltään, miten koronaepidemia on vaikuttanut heidän elämäänsä. Haastattelut on vaihdettu toisen opiskelijan kanssa, joka on harjoitellut monologin ja esittää sen. Teoksessa kuuluu myös opiskelijoiden oma ääni, sillä he ovat kirjoittaneet hahmoille tekstiä, jossa pohditaan tulevaisuutta. Videoteos on nähtävillä Teatterikoulun YouTube-kanavalla 19.5. alkaen.

Videoteos on Silloin vuosi sitten kun se alkoi -suora linkki:  https://youtu.be/UW8hTix9pus

teaser: https://youtu.be/Yss4O743fP0

 

KESÄYÖN UNI/ ESITYSPROJEKTI 1 -RYHMÄ

Esitysprojekti 1 -kurssin oppilaat ovat tutustuneet William Shakespearen näytelmien tyyliin ja valmistaneet klassikkonäytelmän Kesäyön uni. Tapahtumat sijoittuvat Antiikin Kreikkaan ja kietoutuvat Ateenan herttuan Theseuksen ja hänen tulevan vaimonsa Hippolytan häiden ympärille: Neljä nuorta pakenee rakkaushuolineen läheiseen metsään, jossa kostonhimoinen keijujen kuningas Oberon vaanii vaimoaan Titaniaa ja sivelee palvelijansa Puckin avustuksella hänen silmiinsä rakkauden rohtoa. Seuraa lumous, johon yksi jos toinenkin taianomaisessa metsässä lankeaa. Kun tähän yhdistetään vielä ateenalaisten käsityöläisten näytelmäharjoitukset, alkaa komediakeitos olla valmis. Esitys soveltuu kaikenikäisille. Ohjaus: Sarika Lipasti. Esitystallenne julkaistaan Teatterikoulun YouTube-kanavalla alustavasti 24.5.

 

SHAKESPEARE-KOHTAUKSIA

Aikuisten tpo:n Teatterin tyylilajit -kurssilla tutustuttiin tragediaan, komediaan sekä William Shakespearen näytelmien tyyliin. Teatterikoulu Salon YouTube-kanavalla voi katsella Shakespearen tyyliin toteutetun improvisoidun kohtauksen Hotellivaraus sekä kolmen opiskelijan tekemät mukaelmat yhdestä näytelmäkirjallisuuden tunnetuimmasta monologista.

Linkit videoihin:

HOTELLIVARAUS  https://youtu.be/zyIQkztyzVk

PÄÄTÖS  https://youtu.be/_0tdmjmHdWY

TEKEMISEN VAIKEUS  https://youtu.be/0aBnty0Ohmw

MÄ MITÄÄ OO  https://youtu.be/oC2VpXqPZUY

 

KOHTAUKSIA NÄYTELMÄSTÄ SEKUNTIVIISARIPOIKA/TEATTERIKOULU A6

A6-ryhmä on tarttunut Eppu Nuotion tunnetusta kirjasta tehtyyn näytelmään. Sekuntiviisaripoika kertoo Merevän kaupungista, jonka pormestari Alfons Tyyber on ahneuksissaan tehnyt salaisen sopimuksen ryhlinkäisten kanssa. Hän saa kultaa joka kerta, kun päästää tarkkaan kellonaikaan Ryhlinkäiset kaupunkiin. Tyyber löytää lapsen lumihangesta ja päättää kasvattaa tästä itselleen apurin, sekuntiviisaripojan, joka pitää huolta ajasta. Mitä tapahtuu, kun ryhlinkäiset ovat päässeet jo liikaa kaupunkiin ja kun sekuntiviisaripoika-Mou laskeutuu alas kellotornista? Esitys sopii koko perheelle, suositusikäraja on 5 vuotta. Ohjaus: Johanna Parkkinen. Esitystaltiointi on katsottavissa Teatterikoulun YouTube-kanavalla 27.5. alkaen.

 

KOVA LEIKKI

Tuulikki Kankaanpään Aleksis Kiven Seitsemää veljestä -mukaelman tapahtumat sijoittuvat nykyaikaan. A5- eli Tiikerit-ryhmän esityksessä nähdään seitsemän siskosta näyttämöllä ja paljon muuta. Ohjaus: Saija-Reetta Kotirinta