Kiitos yhdistyksille

Saimme osallistua 1.2.2020 Varsinais-Suomen Urheilugaalaan. Oli hieno ja mieleenpainuva hetki nousta lavalle yhdessä vastaanottamaan Salon kaupungille vuoden 2019 parhaasta kunta-seurayhteistyöstä myönnetty kunnianosoitus. Palkinnon myönsivät Olympiakomitea ja Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry tunnustukseksi liikunnan ja urheilun edistämiseksi tehdystä työstä.

Tilaisuudessa kerrotut palkinnon perustelut olivat seuraavat:

Salon kaupunki - liikkumisen edistämisen ohjelmat yhdessä urheiluseurojen kanssa toteutettuna perustelut:

Salon kaupunki on rakentanut pitkäjänteisesti liikkumisen edistämisen ohjelmia Salon kaupungissa yhteistyössä eri tahojen kanssa. Liikkuva koulu toiminta on laajentunut ja vakiintunut kaikkiin salon perusopetuksen kouluihin. Harrastetoiminnan toteuttamisessa osana koulupäivää tai sen jälkeen tehdään yhteistyötä urheiluseurojen sekä muiden kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.
Salon kaupungin Seuraparlamentin perustamisen yhteydessä käynnistyi myös kaikkien seurojen sekä kaupungin yhteisesti toteuttama syksyn käynnistystapahtuma Superlauantai, joka on vakiinnuttanut paikkansa Salossa.
Salon kaupungin varhaiskasvatus on edistänyt Ilo kasvaa liikkuen -ohjelmaa kaikissa Salon varhaiskasvatusyksiköissä jo viidettä vuotta. Toimintakulttuurin muutos tapahtuu pienin askelin.
Salon ammatillinen oppilaitos on tehnyt Liikkuva opiskelu -kehittämistyötä jo kolmen vuoden ajan ja tänä vuonna mukaan lähtivät myös salon lukiot. Salon liikuntatoimi on ollut edistämässä nuorten liikkumista mm. Lataa liikettä -toiminnan avulla. Lisäksi liikkumisen edistämisen olosuhteiden kehittäminen on ollut Salon kaupungissa pitkäjänteistä.

Koko liikuntapalveluiden puolesta haluamme välittää lämpimät kiitokset kaikille yhdistyksille, joiden kanssa liikuntapalvelut on saanut viime vuosina tehdä sujuvaa, monipuolista ja erittäin merkityksellistä yhteistyötä. Lukuisat oman osaamisensa, aikansa ja intohimonsa kaupunkilaisten liikkumisen mahdollistamiseksi antavat seura- ja yhdistystoimijat ovat meille tärkeitä. Seuraparlamentti on omalta osaltaan tehnyt merkittävää työtä seurojen välisen yhteistyön lisäämisessä.

Sydämellinen ja suuri kiitos teille kaikille. Yhdessä voimme edelleen miettiä, miten teemme yhteistyötä jatkossa entistäkin paremmin niin pienissä kuin isoissakin asioissa ja teemme Salosta joka päivä paremman ja elinvoimaisemman.

Julkaistu: 6.2.2020 15:19

Takaisin