Salon liikuntaunelmat liikkeelle

Liikuntaunelmat lahtivät liikkeelle vuoden 2017 aikana ja nyt vuonna 2018 yksi unlema on totta eli Salon uusi retkeilyesite "Retkeillen Salossa" on valmistunut! Lue lisää os. www.salo.fi/retkeilykohteet

Unelmat liikkeelle ja Suomi 100v kulkevat käsi kädessä

Nyt eletään liikkumisen unelmavuotta!

Anna hetki aikaa itsellesi ja mieti mikä on henkilökohtainen liikuntaunelmasi! Onko jokin laji jota haluaisit alkaa harrastamaan tai kokeilla? Onko jokin laji / liikkumismuoto, joka on jäänyt ja jota haluaisit taas harrastaa?

Liikuntapalvelut yhteistyössä Liikkuva koulun kanssa keräsivät asukkailta tietoa eri kanavia pitkin "Mikä on sinun liikuntaunelmasi?". Liikuntaunelmien keräysaika oli 10.1.-10.2.2017. Keräyspaikkoina toimi tämän sivun lisäksi Facebook "Salon liikuntapalvelut", katugallup (Liikkuva koulu), Steissi ja kirjastot. Vastaukset koottiin yhteen helmikuussa ja 10.3.alkoi liikuntaunelmien toteuttaminen !

Tästä se lähtee - Liikuntaunelmien toteutukset voivat alkaa!
Liikuntaunelmat keräsi 727 unelmaa! Eniten liikuntaunelmia keräsi jalkapallo (60 unelmaa)!

Ota tavoitteeksesi liikuntaunelmasi toteuttaminen vähintään joka kuukauden 10. päivä! Me liikuntapalveluissa yhteistyössä liikuntayhdistysten, nuorten pajatoiminnan ja Liikkuva koulun kanssa autamme myös unelmien toteuttamisessa.

Yksi isompi unelma, jota oli myös kirjattu unelmiin monta, on jo toteutunut 10.3., sillä Steissillä avautui 10.3. boulderointi seinä!

TK6072_Unelmat_Liikkeelle_logo_pysty_nettiinnelio2.jpg

Unelmat liikkeelle

Pääviestit
Valo ry koordinoi Unelmat liikkeelle -kokonaisuutta useiden verkostojen kanssa!
Unelmat liikkeelle on valtakunnallisesti levittäytyvä tapa toimia, joka innostaa, osallistaa, verkottaa ja rohkaisee kokeilemaan. Tavoitteena on uudella tavalla lisätä liikettä, iloa ja hyvinvointia suomalaisille - saada unelmat liikkeelle. Toimintaa juurrutetaan eri paikkakunnilla ympäri Suomea, ja sitä tehdään yhdessä. Mukana toiminnassa on järjestöjä, yhdistyksiä sekä jo 130 paikkakuntaa. Toimintaa on pohjustettu jo vuodesta 2014 sekä vuonna 2016 Unelmien liikuntapäivänä 10.5. ja syyskuussa Liikkumisen unelmakuukautena. Matka jatkuu kohti Liikkumisen unelmavuotta 2017.

Liikkumisen unelmavuosi 2017
Liikkumisen unelmavuosi on liikkumisen unelmien ja ideoiden toteuttamisen juhlavuosi. Se on rohkeiden kokeilujen ja yhdessä tekemisen aikaa, johon kutsutaan mukaan koko Suomi.
Yksittäisten ihmisten ja eri toimijoiden yhteistyöllä synnytetään uusia verkostoja ja keveitä ratkaisuja liikkeen lisäämiseksi Suomen juhliessa itsenäisyyden satavuotisjuhlaa.

Unelmat liikkeelle
Unelmat liikkeelle on valtakunnallisesti levittäytyvä tapa toimia, joka innostaa ja osallistaa ihmisiä toteuttamaan omia liikkumisen unelmiaan. Se rohkaisee kokeilemaan yhdessä uusia keinoja, verkottaa paikkakunnan eri toimijoita yhteistyöhön ja tekee tunnetuksi olemassa olevaa toimintaa liikkumisen lisäämiseksi.


Kaupunginmestaruuskilpailut

2018

Kaupunginmestaruuskilpailuja järjestetään edelleen ja "nopein" seura saa pidettäväksi ko. lajin mestaruuskilpailut.

Vuodelle 2018 jo sovitut kaupunginmestaruuskilpailut ovat: Hiihto, alppihiihto, yleisurheilu ja suunnistus.

Tarkemmat aikataulut kilpailuista nähtävillä ajankohdan lähestyessä os. www.salo.fi/tapahtumakalenteri

2017

Salon kaupungin liikuntapalvelut yhteistyössä salolaisten liikuntaseurojen kanssa järjestää kaupunginmestaruuskilpailuja eri lajeissa. Salon kaupungin liikuntapalvelut on mukana Unelmat liikkeelle konseptissa.

Yhtenä Suomen juhlavuoden teemoista on lähellä, joten Salon seuraparlamentti esitti toiveen, että kaupunginmestaruuskilpailut otettaisiin uudella volyymilla esille ja näin asukkaille helposti lähestyttäväksi tapahtumaksi.

Kaupunginmestaruuskilpailutapahtumien toivotaan olevan sellaisia, että siitä saadaan samalla koko kylän tapahtuma, jonne asukkaat tulevat tapaamaan tuttuja.

Tarkemmat aikataulut kilpailuista nähtävillä ajankohdan lähestyessä os. www.salo.fi/tapahtumakalenteri

Lajit Unelmien liikkumisvuotena 2017

 • Ammunta
  Ilmapistooli (Salon Seudun Ampujat) lokakuussa
  Pienoiskivääri (Salon Seudun Ampujat)
  Hirviammunta 100m (Salon Seudun Ampujat) elokuussa
 • Ampumajuoksu (HaHa)
 • Frisbeegolf (Salon Frisbeegolf ry) toukokuussa
 • Golf (Salo Golf ry) heinäkuussa
 • Hiihto (HaHa) helmikuussa
 • Jalkapallo (Salon Erotuomarikerho) toukokuu-syyskuu
 • Judo (Salon Budoseura) huhtikuussa
 • Maastojuoksu (SalVil ja PeU) huhti-toukokuussa
 • Räpyläuinti 200m, pituussukellus ilman räpylöitä, pituussukellus räpylöillä (Simppu) maaliskuussa
 • Suunnistus (PePe)
 • Sulkapallo (Halikon sulkis, Perniön Sisu) 2.12.2017
 • Squash (Salon Skössit) 11.11.2017
 • Tennis (Salon Tennisseura) 10.-11.6.2017
 • Trial, Enduro ja Motocross (Moottorikerho)
 • Triathlon (Kiskon Kiskojat) Kisko-Triathlonin yhteydessä 1.7.2017
 • Yleisurheilu (PePe) elokuussa

Liikuntaunelmatapahtumat