Hyppää sisältöön

Hiiden koulu


Hiiden koulu on yhteisöllinen noin 50 oppilaan alakoulu Salon kaupungin pohjoisosassa. Koulu sijaitsee noin parikymmentä kilometriä keskustasta pohjoiseen elävän maaseudun ympäröimänä Perttelissä. Koulussa opiskellaan yhdysluokilla: 1-2, 3-4 ja 5-6. Jokaisessa luokassa toimii oma luokanopettaja. Lisäksi koulun henkilökuntaan kuuluu koulunkäynninohjaaja, keittäjäsiistijä sekä kiertävät laaja-alainen erityisopettaja ja teknisentyönopettaja.

Kyläkoulumme vahvuuksia ovat väljät ja toimivat tilat sekä rauhallinen sijainti. Koulun toiminnasta huolehditaan yhdessä koulun henkilökunnan, oppilaskunnan ja vanhempaintoimikunnan kanssa. Yhteistyö kotien ja koulun välillä on jatkuvaa ja monipuolista. Koululla järjestetään monia kylän yhteisiä tapahtumia ja tempauksia.

Hiiden koulussa opimme monipuolisesti erilaisia työtapoja ja oppimisentekniikoita hyödyntäen, jolloin jokainen oppija voi löytää oman tapansa opiskella. Koululla on hyvät tietotekniset resurssit. Yhteistyö eri luokkien välillä on jatkuvaa ja joustavaa.

Pienessä yksikössä jokainen oppilas tulee nähdyksi ja kohdatuksi. Kaikki opettajat ja oppilaat tuntevat toisensa. Erilaisiin oppimisen haasteisiin ja niihin puuttumiseen on hyvät mahdollisuudet. Oppilaat nauttivat usein välitunneilla koko koulun yhteisistä välituntileikeistä ja –peleistä.