Hyppää sisältöön

Viisivuotiaiden maksuton varhaiskasvatus

Maksuton viisivuotiaiden varhaiskasvatus verrokkipäiväkodeissa 12.8.2021-25.5.2022

Salon kaupungin opetuslautakunta on kokouksessaan 02.03.2021 § 21 päättänyt, että verrokkiryhmään kuuluvien lasten varhaiskasvatus järjestetään maksuttomana esiopetuskokeilun ajan samoin perustein kuin esiopetus on maksutonta. Maksuton varhaiskasvatus järjestetään sekä kunnallisissa että yksityisissä salolaisissa päiväkodeissa esiopetuksen työ- ja toiminta-aikojen mukaan 4 tuntia päivässä viitenä päivänä viikossa (12.8.2021-25.5.2022). 5-vuotiaiden maksutonta varhaiskasvatusta täydentävästä varhaiskasvatuksesta peritään varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukainen, opetuslautakunnan erikseen päättämä asiakasmaksu. Verrokkiryhmään voivat kuulua myös Salossa yksityisissä päiväkodeissa olevat salolaiset lapset.

Maksuton viisivuotiaiden varhaiskasvatus koskee vuonna 2016 syntyneitä lapsia, jotka ovat kaksivuotisen esiopetuskokeilun verrokkipäiväkodeissa. Toiminta-aika on 12.8.21-25.5.2022. Päivittäinen toiminta-aika päiväkodeissa on yksikön esiopetusajan mukainen. Esiopetuksen mukaiset loma-ajat koskevat myös maksuttomassa varhaiskasvatuksessa olevia.

Huoltajan tulee hakea syys-, joulu- ja hiihtoloman ajaksi täydentävää varhaiskasvatusta, mikäli lapselle on tuolloin varhaiskasvatuksen tarvetta. Alin kuukausimaksu on 60%. Jos lapsella on voimassa oleva täydentävä varhaiskasvatus, niin lapsi voi olla paikalla koko päivän maksun muuttumatta.