Skip to content

E-material

Vaski-biblioteken erbjuder sina kunder rikligt med e-material som du kan bekanta dig med på nätbibliotekets sida för e-material. Där hittar du all nödvändig information om det elektroniska materialet samt anvisningar för hur det används. ePress som innehåller inhemska tidningar används endast på bibliotekens kunddatorer. Men ePress som innehåller inhemska tidskrifter, PressReader som innehåller utländska tidningar och Naxos-tjänsterna som innehåller musikmaterial är tillgängliga genom att logga in med bibliotekskortet och tillhörande kod.
E-material i Vaski-biblioteket

Förutom de e-material som finns i Vaski-biblioteken finns det också rikligt med fritt tillgängligt material på webben. Du hittar också en lista över dessa i nätbiblioteket Vaski. På listan finns förutom böcker som kan läsas fritt även konserter, kurser och filmer.
Fritt tillgängligt material

eBiblioteket
I eBiblioteket finns de allmänna bibliotekens e-material. En del är fritt tillgängliga, för andra behöver du ett bibliotekskort med tillhörande kod.

E-biblioteket öppnas den 23 april 2024

Det nya E-biblioteket öppnas på Bokens och rosens dag den 23 april 2024. Tjänsten produceras av Nationalbiblioteket i samarbete med de allmänna biblioteken. E-biblioteket används i en app som du kan ladda ner till en mobil enhet från appbutiken den 23 april.

Öppningen av E-biblioteket kommer att påverka Vaski-bibliotekens utbud av e-material:

  • ePress magasin på distans tas ur bruk 14.5.2024
  • e-bok oh e-ljudbokstjänsterna Ellibs avslutas i slutet av juni
  • OverDrive tas ur bruk under 2024

Bekanta dig med E-biblioteket!