Skip to content

E-material

Vaski-biblioteken erbjuder sina kunder rikligt med e-material som du kan bekanta dig med på nätbibliotekets sida för e-material. Där hittar du all nödvändig information om det elektroniska materialet samt anvisningar för hur det används. ePress och eMagz som innehåller inhemska tidningar och tidskrifter används endast på bibliotekens kunddatorer. PressReader som innehåller utländska tidningar och Naxos-tjänsterna som innehåller musikmaterial kan du också använda på din egen enhet. En del av tidskrifterna i eMagz kan också läsas på din egen enhet. Du loggar in till dessa med bibliotekskortet och tillhörande kod.
E-material i Vaski-biblioteket

Förutom de e-material som finns i Vaski-biblioteken finns det också rikligt med fritt tillgängligt material på webben. Du hittar också en lista över dessa i nätbiblioteket Vaski. På listan finns förutom böcker som kan läsas fritt även konserter, kurser och filmer.
Fritt tillgängligt material

eBiblioteket
I eBiblioteket finns de allmänna bibliotekens e-material. En del är fritt tillgängliga, för andra behöver du ett bibliotekskort med tillhörande kod.
eKirjasto tarjoaa käyttöösi yleisten kirjastojen e-aineistoja. Osa niistä on vapaasti käytettävissä, osan käyttämiseen tarvitset kirjastokortin ja siihen liittyvän tunnuksen.