Hyppää sisältöön

E-aineistot

Vaski-kirjastot tarjoavat asiakkailleen runsaasti e-aineistoja, joihin voit tutustua verkkokirjaston e-aineistosivulla. Sieltä löydät kaiken tarvittavan tiedon sähköisistä aineistoista sekä ohjeet niiden käyttöön.

Kotimaisia sanomalehtiä sisältävä ePress on käytössä vain kirjastojen asiakaspäätteillä.

Ulkomaisia lehtiä sisältävää PressReaderia ja musiikkiaineistoja sisältäviä Naxos-palveluja pääset käyttämään myös omalla laitteellasi. Kirjautuminen näihin tapahtuu kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla.
E-aineistot Vaski-kirjastoissa

Vaski-kirjastojen tarjoamien e-aineistojen lisäksi verkossa on runsaasti myös vapaasti saatavilla olevia aineistoja. Näistäkin löydät listan Vaski-verkkokirjastosta. Vapaasti luettavissa olevien kirjojen lisäksi listalta löytyy myös konsertteja, kursseja ja elokuvia.
Vapaasti saatavilla olevia aineistoja

Uusi E-kirjasto on avautunut 29.4.2024

Kuntien yhteinen uusi E-kirjasto on avautunut 29.4.2024. Palvelun tuottaa Kansalliskirjasto yhteistyössä yleisten kirjastojen kanssa. Ensivaiheessa E-kirjastoa on mahdollista käyttää vain mobiilisovelluksena.  Sovellus on ladattavissa mobiililaitteen sovelluskaupasta.

E-kirjat, äänikirjat ja aikakauslehdet ovat jatkossa saatavilla yhdestä sovelluksesta. E-kirjastosta löytyy kotimaisten aikakauslehtien lisäksi e-kirjoja sekä e-äänikirjoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

E-kirjaston avautumisella on vaikutuksia Vaski-kirjastojen e-aineistokokoelmaan:

  • etäkäytettävä ePress aikakauslehtipalvelu on poistunut Vaski-kirjastojen e-kokoelmasta 14.5.2024
  • e-kirja- ja e-äänikirjapalvelu Ellibs poistuu Vaski-kirjastojen e-kokoelmasta 30.6.2024
  • OverDrive poistuu Vaski-kirjastojen e-kokoelmasta 31.12.2024.

Tutustu uuteen E-kirjastoon!