Hyppää sisältöön

Lasten- ja nuortenkulttuuri

Märynummen taidepaja, kevät 2019. Kuva: Studio Luxi Tero Teränen

Ajankohtaista

Kesäiset kulttuurivinkit ja menovinkit lapsiperheille on jälleen julkaistu, tutustu lapsille suunnattuun kesätarjontaan täällä.

Muista myös Kesä Yhdessä -tarjonta, sillä Salon eri kylien tapahtumissa on myös lapsille ja lapsiperheille monenlaista koettavaa!

Kulttuuritila Näkkäri ja Lasten lauantait

Kulttuuripalveluiden oma kulttuuriestradi on Salon kansalaisopiston yhteydessä sijaitseva Kulttuuritila Näkkäri, jonne myös muut toimijat ovat erittäin tervetulleita järjestämään toimintaa! Kesä-, heinä ja elokuun Näkkärin lastentarjonta kesälomailee, mutta syyskuussa pääsemme taas Näkkärissäkin lastenkulttuurin pariin.

Näkkärin Lasten lauantaiden syyskausi alkaa la 9.9. klo 13 Pienet & tärkeät -tanssiesityksellä. Pienet & tärkeät on alakouluikäisille ja perheille suunnattu tanssiesitys luonnolle ja ihmiskunnalle pienistä ja tärkeistä, mutta samalla niin suurista asioista! Esitys rohkaisee ja innostaa omaan havainnointiin ja pienimuotoisiin luontoa tukeviin tekoihin lähiympäristössä. Esityksen kesto on 45 minuuttia ja ikäsuositus 6+. Liput esitykseen tulevat myyntiin viimeistään elokuussa.

Lisäksi Näkkärin Lasten lauantaissa syksyllä 2023 nähdään 14.10. Teatteri Qo:n Ovisilmä-nukketeatteriesitys, 11.11. Kuka lohduttaisi Nyytiä? -esitys laulaen ja viittomakielellä, sekä 9.12. Performance Sirkuksen Sirkustirehtööri Vasiljev Vitelloni tuo Näkkäriin Minisirkuksensa!

Vauvaperjantait Ylhäistentiellä

Syksyllä jatkamme myös keväällä aloitettuja Vauvaperjantai-näytöksiä. Vauvaperjantait järjestetään myös Ylhäistentiellä, kansalaisopiston teatteriluokassa. Ensimmäinen syksyn Vauvaperjantai on Vauvan päivänä 29.9. Silloin klo 11 nähdään Blind Gut Company:n Meritähdenlento, vauvoille suunnattu sirkusesitys. Marraskuun vauvaperjantaissa taas nähdään 24.11. klo 10 Aura of Puppets: Pieni valomatka -varjoteatteriesitys. Liput tulevat myyntiin elokuussa.

Lue lisää Näkkärin tarjonnasta täältä.

Kulttuurikasvatussuunnitelma Nappula

Salon kulttuurikasvatussuunnitelma Nappula vie kaikki Salon varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen lapset taiteen ja kulttuurin äärelle. Lukuvuoden 2023-2024 sisällöt päivittyvät sivuille kesäkuun aikana.

Lue lisää kulttuurikasvatussuunnitelmasta täältä.

Kulttuuriharrastukset Salossa

Lapsille, nuorille ja perheille suunnattuja kulttuuripalveluja tuottavat monet eri toimijat yhteistyössä. Kaupungin yksiköiden lisäksi monet yhdistykset, taiteilijat ja kädentaitajat tarjoavat kulttuuria myös lapsille ja nuorille.

Lue lisää taide- ja kulttuuriharrastusmahdollisuuksista.

Salon kaupungin kulttuuripalvelut, kansalaisopisto ja musiikkiopisto ovat ottaneet käyttöön Saavutettava taidekasvatus -asennemerkin. Lue lisää merkistä sekä mitä sen käyttöönotto tarkoittaa kansalaisopiston toiminnassa.

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetusta järjestää kuvataiteessa, käsityössä sekä sirkus- ja teatteritaiteessa Salon kansalaisopisto sekä musiikissa Salon musiikkiopisto. Lue lisää taiteen perusopetuksesta.

Yhteistyö

Liikuntapalveluiden kanssa suunnitellaan ja toteutetaan liikuntaa ja kulttuuria yhdistäviä tapahtumia sekä kampanjoita. Vapaa-aikapalveluiden kaikkien yksiköiden sekä nuorisopalveluiden kanssa taas järjestetään monipuolista loma-aikojen ohjelmaa erityisesti koulujen talvi- ja syyslomaviikoilla eli viikoilla 8 ja 42.

Lapsille suunnattuja sisältöjä on kaupungissa järjestettävissä tapahtumissa, kuten Salo Circus- sekä Lasten laulukaupunki –festivaaleilla sekä Taiteiden Yässä. Lisäksi alueen teatterit ja musiikkitoimijat tarjoavat lapsille ja perheille teatteri- ja konserttielämyksiä ympäri vuoden.

Keväällä teemakuukausi Lastenkulttuurin maaliskuu kerää alueen lastenkulttuuritoimijoiden tarjontaa ajankohtaisena ja innostavana kattauksena.

Uutta ja innostavaa toimintaa suunnitellaan koko ajan lisää. Odotettavissa on paljon iloa ja riemua, yllätyksellisiä elämyksiä sekä monimuotoista kulttuuritoimintaa. Tervetuloa mukaan!

Linkkejä lastenkulttuurisisältöihin

Tutkimusmatka metsään Nuorten Salo Lasten ja nuorten kirjasto Musiikkiopisto KirjastoKanin satuhetket

Lastenkulttuurin uutisia ja tapahtumia