Hyppää sisältöön

Lasten- ja nuortenkulttuuri

Märynummen taidepaja, kevät 2019. Kuva: Studio Luxi Tero Teränen

Ajankohtaista

Näkkärin Lasten lauantaiden syyskausi starttaa 9.9. ja Ylhäistentien Vauvaperjantaiden 29.9. Syksyn mittaan olemme mukana myös mm. syyslomaviikon ohjelmassa eli Syyskiekalla 16.-22.10. sekä Halloween-polulla Halikonlahden esteettömällä polulla 24.10.

Kulttuuritila Näkkäri ja Lasten lauantait

Kulttuuripalveluiden oma kulttuuriestradi on Salon kansalaisopiston yhteydessä sijaitseva Kulttuuritila Näkkäri, jonne myös muut toimijat ovat erittäin tervetulleita järjestämään toimintaa! Kesä-, heinä ja elokuun Näkkärin lastentarjonta kesälomailee, mutta syyskuussa pääsemme taas Näkkärissäkin lastenkulttuurin pariin.

Näkkärin Lasten lauantaiden syyskausi jatkuu 14.10. klo 10 ja klo 13, kun estradille saapuu Teatteri Qo:n Ovisilmä-nukketeatteriesitys. Esitys on riemukas leikki arjen iloista, tuoksuista, äänistä ja kohtaamisista. Se kertoo kerrostalosta ja sen erilaisista asukkaista. Kerrostaloelämä on kummallinen sekoitus toistemme lähellä ja kaukana olemista. Ovisilmän kautta on mahdollista kurkistaa kerrostalossa oleviin koteihin ja niiden asukkaiden arkipäiväiseen elämään.
Esitys on suunnattu yli 3-vuotiaille lapsille ja sen kesto on noin 35 minuuttia. Liput ovat myynnissä Salon kaupungin verkkokaupassa.

Lisäksi Näkkärin Lasten lauantaissa syksyllä 2023 nähdään 11.11. Kuka lohduttaisi Nyytiä? -esitys laulaen ja viittomakielellä, sekä 9.12. Performance Sirkuksen Sirkustirehtööri Vasiljev Vitelloni tuo Näkkäriin Minisirkuksensa!

Vauvaperjantait Ylhäistentiellä

Vuoden 2023 viimeinen Vauvaperjantai-esitys nähdään 24.11. klo 10 kun Ylhäistentien teatteriluokkaan saapuu Lotta Virtanen / Aura of Puppets: Pieni valomatka -varjoteatteriesitys. Liput ja paikkavaraukset Salon kaupungin verkkokaupasta.

Lue lisää Näkkärin tarjonnasta täältä.

Kulttuurikasvatussuunnitelma Nappula

Salon kulttuurikasvatussuunnitelma Nappula vie kaikki Salon varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen lapset taiteen ja kulttuurin äärelle.

Lue lisää kulttuurikasvatussuunnitelmasta täältä.

Kulttuuriharrastukset Salossa

Lapsille, nuorille ja perheille suunnattuja kulttuuripalveluja tuottavat monet eri toimijat yhteistyössä. Kaupungin yksiköiden lisäksi monet yhdistykset, taiteilijat ja kädentaitajat tarjoavat kulttuuria myös lapsille ja nuorille.

Lue lisää taide- ja kulttuuriharrastusmahdollisuuksista.

Salon kaupungin kulttuuripalvelut, kansalaisopisto ja musiikkiopisto ovat ottaneet käyttöön Saavutettava taidekasvatus -asennemerkin. Lue lisää merkistä sekä mitä sen käyttöönotto tarkoittaa kansalaisopiston toiminnassa.

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetusta järjestää kuvataiteessa, käsityössä, sirkus- ja teatteritaiteessa sekä uutuutena syksystä 2023 alkaen tanssissa ja sanataiteessa Salon kansalaisopisto sekä musiikissa Salon musiikkiopisto. Lue lisää taiteen perusopetuksesta.

Yhteistyö

Liikuntapalveluiden kanssa suunnitellaan ja toteutetaan liikuntaa ja kulttuuria yhdistäviä tapahtumia sekä kampanjoita. Vapaa-aikapalveluiden kaikkien yksiköiden sekä nuorisopalveluiden kanssa taas järjestetään monipuolista loma-aikojen ohjelmaa erityisesti koulujen talvi- ja syyslomaviikoilla eli viikoilla 8 ja 42.

Lapsille suunnattuja sisältöjä on kaupungissa järjestettävissä tapahtumissa, kuten Salo Circus- sekä Lasten laulukaupunki –festivaaleilla sekä Taiteiden Yässä. Lisäksi alueen teatterit ja musiikkitoimijat tarjoavat lapsille ja perheille teatteri- ja konserttielämyksiä ympäri vuoden.

Keväällä teemakuukausi Lastenkulttuurin maaliskuu kerää alueen lastenkulttuuritoimijoiden tarjontaa ajankohtaisena ja innostavana kattauksena.

Uutta ja innostavaa toimintaa suunnitellaan koko ajan lisää. Odotettavissa on paljon iloa ja riemua, yllätyksellisiä elämyksiä sekä monimuotoista kulttuuritoimintaa. Tervetuloa mukaan!

Linkkejä lastenkulttuurisisältöihin

Tutkimusmatka metsään Nuorten Salo Lasten ja nuorten kirjasto Musiikkiopisto KirjastoKanin satuhetket

Lastenkulttuurin uutisia ja tapahtumia

Tiedotteet
Vuoden viimeisessä Lasten lauantaissa päästään Minisirkuksen matkaan!
4.12.2023
Vuoden 2023 Näkkärin Lasten lauantait päättää Sirkustirehtööri Vasiljev Vitellonin Minisirkus tulevana lauantaina 9.12. klo 13. Luvassa on muun muassa tasapainoilua, taikatemppuja ja jongleerausta vauhdikkaan sirkustirehtöörin matkassa. Valloittava ja energinen vanhan ajan sirkustirehtööri Vasiljev Vitelloni on räiskyvä sirkustirehtööri, joka hurmurina valloittaa kaikkien sydämet. Vitellonin esitys koostuu pienimuotoisista taikatempuista, tasapainoilusta ja jongleeraamisesta. Hän on taitava reagoimaan muuttuviin […]
Tiedotteet
Ylhäistentien Vauvaperjantaissa 24.11. Pieni valomatka -varjoteatteriesitys
21.11.2023
Lapsen oikeuksien viikolla vauvat pääsevät nauttimaan juuri heille suunnatusta kulttuuritarjonnasta Salossa. Perjantaina 24.11. klo 10 kansalaisopiston teatteriluokassa nähdään vauvoille suunnattu varjoteatteriesitys Pieni valomatka. Värit ja muodot valomatkan päätähtinä Suureen kankaaseen syttyy pieni valo, joka lähtee tutkimaan maailmaa. Matkallaan se kohtaa erivärisiä ja -muotoisia asioita. Yksinkertaisen tarinan pääosassa ovat vauvoille sopivat visuaaliset elementit: värit ja muodot. […]