Hyppää sisältöön

Lasten- ja nuortenkulttuuri

Märynummen taidepaja, kevät 2019. Kuva: Studio Luxi Tero Teränen

Salon kulttuurikasvatussuunnitelma Nappulan pilottivuosi starttasi elokuussa 2021. Lukuvuoden 2021-22 ajan testataan ja kehitetään uusia toimintamalleja ja kulttuurisisältöjä. Nappula vie kaikki Salon varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen lapset taiteen ja kulttuurin äärelle.

Lue lisää kulttuurikasvatussuunnitelmasta täältä.

Kulttuuriharrastukset Salossa

Lapsille, nuorille ja perheille suunnattuja kulttuuripalveluja tuottavat monet eri toimijat yhteistyössä. Kaupungin yksiköiden lisäksi monet yhdistykset, taiteilijat ja kädentaitajat tarjoavat kulttuuria myös lapsille ja nuorille.

Lue lisää taide- ja kulttuuriharrastusmahdollisuuksista.

Salon kaupungin kulttuuripalvelut, kansalaisopisto ja musiikkiopisto ovat ottaneet käyttöön Saavutettava taidekasvatus -asennemerkin. Lue lisää merkistä sekä mitä sen käyttöönotto tarkoittaa kansalaisopiston toiminnassa.

Kulttuuripalveluiden oma kulttuuriestradi on Salon kansalaisopiston yhteydessä sijaitsevä Kulttuuritila Näkkäri, jonne myös muut toimijat ovat erittäin tervetulleita järjestämään toimintaa! Näkkäri sijaitsee osoitteessa Ylhäistentie 2 ja sen varauksia hoitaa kansalaisopisto. Lasten lauantai -lastenkulttuuriesitykset Näkkärissä jatkuvat taas helmikuussa 2022, kun kevään Lasten lauantait aloittaa 12.2.22 Grus Grus Teatterin upean visuaalinen tulkinta sadusta Koivuhiiri ja päästäinen. Lasten lauantaita vietetään joka kuun toinen lauantai, esitykset klo 13. Lue lisää Näkkärin tarjonnasta täältä.

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetusta järjestää kuvataiteessa, käsityössä sekä sirkus- ja teatteritaiteessa Salon kansalaisopisto sekä musiikissa Salon musiikkiopisto. Lue lisää taiteen perusopetuksesta.

Yhteistyö

Liikuntapalveluiden kanssa suunnitellaan ja toteutetaan liikuntaa ja kulttuuria yhdistäviä tapahtumia sekä kampanjoita. Vapaa-aikapalveluiden kaikkien yksiköiden sekä nuorisopalveluiden kanssa taas järjestetään monipuolista loma-aikojen ohjelmaa erityisesti koulujen talvi- ja syyslomaviikoilla eli viikoilla 8 ja 42.

Lapsille suunnattuja sisältöjä on kaupungissa järjestettävissä tapahtumissa, kuten EtnoSalo-, Salo Circus- sekä Lasten laulukaupunki –festivaaleilla sekä Taiteiden Yässä. Lisäksi alueen teatterit ja musiikkitoimijat tarjoavat lapsille ja perheille teatteri- ja konserttielämyksiä ympäri vuoden.

Keväällä teemakuukausi Lastenkulttuurin maaliskuu kerää alueen lastenkulttuuritoimijoiden tarjontaa ajankohtaisena ja innostavana kattauksena.

Uutta ja innostavaa toimintaa suunnitellaan koko ajan lisää. Odotettavissa on paljon iloa ja riemua, yllätyksellisiä elämyksiä sekä monimuotoista kulttuuritoimintaa. Tervetuloa mukaan!

Tutkimusmatka metsään Nuorten Salo Lasten ja nuorten kirjasto Musiikkiopisto KirjastoKanin satuhetket

Ajankohtaista