Hyppää sisältöön

Lasten- ja nuortenkulttuuri

Märynummen taidepaja, kevät 2019. Kuva: Studio Luxi Tero Teränen

Ajankohtaista

Lasten, nuorten ja perheiden kesämenovinkit

Kesän kulttuuriretki- ja tapahtumavinkit sekä koottu taas listaksi nettisivuillemme. Museot, kesäleirit, festarit, lastenesitykset, lukukampanjat, kesäteatterit, kylätapahtumat… Listasta löytyy myös runsaasti liikunnallisia vinkkejä! Koonnin löydät täältä.

Kulttuurikasvatussuunnitelma Nappula

Salon kulttuurikasvatussuunnitelma Nappulan pilottivuosi starttasi elokuussa 2021. Lukuvuoden 2021-22 ajan testattiin ja kehitetään uusia toimintamalleja ja kulttuurisisältöjä. Nappula vie kaikki Salon varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen lapset taiteen ja kulttuurin äärelle.

Lue lisää kulttuurikasvatussuunnitelmasta täältä.

Kulttuuritila Näkkäri ja Lasten lauantait

Kulttuuripalveluiden oma kulttuuriestradi on Salon kansalaisopiston yhteydessä sijaitsevä Kulttuuritila Näkkäri, jonne myös muut toimijat ovat erittäin tervetulleita järjestämään toimintaa! Näkkäri sijaitsee osoitteessa Ylhäistentie 2 ja sen varauksia hoitaa kansalaisopisto. Lasten lauantaita vietetään Näkkärissä joka kuun toinen lauantai, esitykset klo 13.Lasten lauantai -lastenkulttuuriesitykset Näkkärissä jatkuivat taas maaliskuussa 2022, kun kevään Lasten lauantait aloitti 12.3. Mamia Companyn tanssisatu Kisu Pikkulainen vaarojen varjoissa. Huhtikuun Lasten lauantaissa 9.4. nähdään nukketeatteria Timo Väntsin ja Kari Mäkirannan esityksessä Viisas Matti ja muita juttuja. Toukokuussa värikästä menoa perheen pienimmillekin tarjoaa Superteatterin Värikkäät 14.5. ja kevään ohjelmiston päättää kesäkuussa 11.6. nähtävä Grus Grus Teatterin Koivuhiiri ja päästäinen.

Lue lisää Näkkärin tarjonnasta täältä.

Kulttuuriharrastukset Salossa

Lapsille, nuorille ja perheille suunnattuja kulttuuripalveluja tuottavat monet eri toimijat yhteistyössä. Kaupungin yksiköiden lisäksi monet yhdistykset, taiteilijat ja kädentaitajat tarjoavat kulttuuria myös lapsille ja nuorille.

Lue lisää taide- ja kulttuuriharrastusmahdollisuuksista.

Salon kaupungin kulttuuripalvelut, kansalaisopisto ja musiikkiopisto ovat ottaneet käyttöön Saavutettava taidekasvatus -asennemerkin. Lue lisää merkistä sekä mitä sen käyttöönotto tarkoittaa kansalaisopiston toiminnassa.

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetusta järjestää kuvataiteessa, käsityössä sekä sirkus- ja teatteritaiteessa Salon kansalaisopisto sekä musiikissa Salon musiikkiopisto. Lue lisää taiteen perusopetuksesta.

Yhteistyö

Liikuntapalveluiden kanssa suunnitellaan ja toteutetaan liikuntaa ja kulttuuria yhdistäviä tapahtumia sekä kampanjoita. Vapaa-aikapalveluiden kaikkien yksiköiden sekä nuorisopalveluiden kanssa taas järjestetään monipuolista loma-aikojen ohjelmaa erityisesti koulujen talvi- ja syyslomaviikoilla eli viikoilla 8 ja 42.

Lapsille suunnattuja sisältöjä on kaupungissa järjestettävissä tapahtumissa, kuten EtnoSalo-, Salo Circus- sekä Lasten laulukaupunki –festivaaleilla sekä Taiteiden Yässä. Lisäksi alueen teatterit ja musiikkitoimijat tarjoavat lapsille ja perheille teatteri- ja konserttielämyksiä ympäri vuoden.

Keväällä teemakuukausi Lastenkulttuurin maaliskuu kerää alueen lastenkulttuuritoimijoiden tarjontaa ajankohtaisena ja innostavana kattauksena.

Uutta ja innostavaa toimintaa suunnitellaan koko ajan lisää. Odotettavissa on paljon iloa ja riemua, yllätyksellisiä elämyksiä sekä monimuotoista kulttuuritoimintaa. Tervetuloa mukaan!

Tutkimusmatka metsään Nuorten Salo Lasten ja nuorten kirjasto Musiikkiopisto KirjastoKanin satuhetket

Lastenkulttuurin uutisia ja tapahtumia