Hyppää sisältöön

Lasten- ja nuortenkulttuuri

Märynummen taidepaja, kevät 2019. Kuva: Studio Luxi Tero Teränen

Kesän kulttuuritarjontaa on jälleen koottu myös lasten ja perheiden osalta menovinkkilistaukseksi! Katso tapahtumat, leirit, lukukampanjat ja monet muut kesämenot täältä!

Keväästä 2020 lähtien Salossa on valmisteltu varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen kohdistuvaa kulttuurikasvatussuunnitelmaa. Kulttuurikasvatussuunnitelmalle etsittiin nimeä touko-kesäkuussa 2021 nimikilpailussa. Nimi ja nettisivusto kulttuurikasvatussuunnitelmalle julkaistaan elokuussa 2021.

Lue lisää kulttuurikasvatussuunnitelmasta täältä.

Kulttuuriharrastukset Salossa

Lapsille, nuorille ja perheille suunnattuja kulttuuripalveluja tuottavat monet eri toimijat yhteistyössä. Kaupungin yksiköiden lisäksi monet yhdistykset, taiteilijat ja kädentaitajat tarjoavat kulttuuria myös lapsille ja nuorille.

Lue lisää taide- ja kulttuuriharrastusmahdollisuuksista.

Salon kaupungin kulttuuripalvelut, kansalaisopisto ja musiikkiopisto ovat ottaneet käyttöön Saavutettava taidekasvatus -asennemerkin. Lue lisää merkistä sekä mitä sen käyttöönotto tarkoittaa kansalaisopiston toiminnassa.

Kulttuuripalveluiden oma kulttuuriestradi on Salon kansalaisopiston yhteydessä sijaitsevä Kulttuuritila Näkkäri, jonne myös muut toimijat ovat erittäin tervetulleita järjestämään toimintaa. Heti koronatilanteen salliessa Näkkärin Lasten lauantai -lastenkulttuuriesitykset starttaavat ja niitä toteutetaan joka kuun toinen lauantai.

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetusta järjestää kuvataiteessa, käsityössä sekä teatteritaiteessa Salon kansalaisopisto sekä musiikissa Salon musiikkiopisto. Lue lisää taiteen perusopetuksesta.

Yhteistyö

Liikuntapalveluiden kanssa suunnitellaan ja toteutetaan liikuntaa ja kulttuuria yhdistäviä tapahtumia sekä kampanjoita. Lue lisää Mennääs Ulos! -kampanjasta

Kirjaston kanssa tehdään yhteistyötä mm.  tuottamalla KirjastoKanin satuhetkiä verkkosaduiksi. Katso satuja KulttuuriSalon YouTubessa

Lapsille suunnattuja sisältöjä on kaupungissa järjestettävissä tapahtumissa, kuten EtnoSalo, Salo Circus sekä Lasten laulukaupunki –festivaaleilla sekä Taiteiden Yässä. Lisäksi alueen teatterit ja musiikkitoimijat tarjoavat lapsille ja perheille teatteri- ja konserttielämyksiä ympäri vuoden.

Keväällä teemakuukausi Lastenkulttuurin maaliskuu kerää alueen lastenkulttuuritoimijoiden tarjontaa ajankohtaisena ja innostavana kattauksena.

Lasten Tilkkutäkki on sivusto, jossa lastenkulttuuritoimijat Salosta ja Kemiönsaarelta esittäytyvät. Lue lisää Lasten Tilkkutäkistä.

Uutta ja innostavaa toimintaa suunnitellaan koko ajan lisää. Odotettavissa on paljon iloa ja riemua, yllätyksellisiä elämyksiä sekä monimuotoista kulttuuritoimintaa. Tervetuloa mukaan!

Tutkimusmatka metsään Nuorten Salo Lasten ja nuorten kirjasto Musiikkiopisto KirjastoKanin satuhetket

Ajankohtaista