Hyppää sisältöön

Lasten- ja nuortenkulttuuri

Märynummen taidepaja, kevät 2019. Kuva: Studio Luxi Tero Teränen

Ajankohtaista

Toukokuussa luvassa Lastenkulttuurin juhlaviikko viikolla 20 (12.-19.5.) sekä Mental Health Art Week MHAW viikolla 21 (20.-27.5.).

Kesän kulttuurivinkit ja menovinkit lapsille ja perheille on jälleen koottu yhdelle sivulle. Katso vinkit täältä.

Kulttuuritila Näkkäri ja Lasten lauantait

Kulttuuripalveluiden oma kulttuuriestradi on Salon kansalaisopiston yhteydessä sijaitseva Kulttuuritila Näkkäri, jonne myös muut toimijat ovat erittäin tervetulleita järjestämään toimintaa! Lasten lauantai -esityksiä on keväällä luvassa joka kuukauden toinen lauantai tammikuusta huhtikuuhun. Kesätaukoa pidetään toukokuusta elokuuhun, kunnes syyskuussa Lasten lauantait jatkuvat taas tutulla rytmillä.

Katso Näkkärin ajankohtainen ohjelmisto osoitteesta www.salo.fi/nakkari.

Vauvaperjantait Ylhäistentiellä

Samassa rakennuksessa Näkkärin kanssa, osoitteessa Ylhäistentie 2, sijaitsee myös kansalaisopiston teatteriluokka, missä järjestämme vauvoille ja taaperoille suunnattuja Vauvaperjantai-esityksiä neljä kertaa vuodessa. Syksyllä on luvassa kaksi Vauvaperjantain esitystä: ensimmäinen on Vauvan päivänä syyskuun viimeisenä perjantaina 27.9. klo 11. Syksyn toinen vauvaperjantai on marraskuussa 1.11. klo 11.

Katso ajankohtainen Vauvaperjantaiden ohjelmisto Näkkärin sivuilta.

Kulttuurikasvatussuunnitelma Nappula

Salon kulttuurikasvatussuunnitelma Nappula vie kaikki Salon varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen lapset taiteen ja kulttuurin äärelle.

Lue lisää kulttuurikasvatussuunnitelmasta täältä.

Kulttuuriharrastukset Salossa

Lapsille, nuorille ja perheille suunnattuja kulttuuripalveluja tuottavat monet eri toimijat yhteistyössä. Kaupungin yksiköiden lisäksi monet yhdistykset, taiteilijat ja kädentaitajat tarjoavat kulttuuria myös lapsille ja nuorille.

Lue lisää taide- ja kulttuuriharrastusmahdollisuuksista.

Salon kaupungin kulttuuripalvelut, kansalaisopisto ja musiikkiopisto ovat ottaneet käyttöön Saavutettava taidekasvatus -asennemerkin. Lue lisää merkistä sekä mitä sen käyttöönotto tarkoittaa kansalaisopiston toiminnassa.

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetusta järjestää kuvataiteessa, käsityössä, sirkus- ja teatteritaiteessa, sanataiteessa sekä tanssissa Salon kansalaisopisto sekä musiikissa laajan oppimäärän mukaisesti Salon musiikkiopisto. Lue lisää taiteen perusopetuksesta.

Yhteistyö

Erityisesti koulujen talvi- ja syyslomille suunnittelemme monipuolista ohjelmaa liikuntapalveluiden ja nuorisopalveluiden kanssa. Lomaviikkojen ohjelmissa ovat mukana myös kirjastot sekä museot sekä kansalaisopisto.

Lapsille suunnattuja sisältöjä on kaupungissa järjestettävissä tapahtumissa, kuten Salo Circus- sekä Lasten laulukaupunki -festivaaleilla sekä esimerkiksi Taiteiden Yässä. Lisäksi alueen teatterit ja musiikkitoimijat tarjoavat lapsille ja perheille teatteri- ja konserttielämyksiä ympäri vuoden.

Keväällä teemakuukausi Lastenkulttuurin maaliskuu kerää alueen lastenkulttuuritoimijoiden tarjontaa ajankohtaisena ja innostavana kattauksena.

Uutta ja innostavaa toimintaa suunnitellaan koko ajan lisää. Odotettavissa on paljon iloa ja riemua, yllätyksellisiä elämyksiä sekä monimuotoista kulttuuritoimintaa. Tervetuloa mukaan!

 

 

Lastenkulttuurin uutisia ja tapahtumia

Tiedotteet
Salon osallistuvan budjetoinnin hankkeiden kuntalaisäänestyksen tulos ja rahoitus
16.4.2024
Salon osallistuvan budjetoinnin hankkeiden kuntalaisäänestys päättyi 3.4. Hankkeiden saama äänimäärä oli huikea 15 933 ääntä. Ääniä antoi yhteensä 10 313 äänestäjää, koska yhdellä äänestyskerralla saattoi äänestää useampaa hanketta, jota toivoi toteutettavaksi. Kaupungin työryhmä käsitteli hanke-ehdotuksia äänestystuloksen selvittyä ja vertaili hankkeita, niiden sisältöjä, äänimääriä ja ehdotusvaiheessa annettuja ohjeita ja teemoja. Työryhmä oli tyytyväinen saatujen ehdotusten määrään ja monipuolisuuteen […]
Tiedotteet
Muovipullopostia-lastenkonsertti opastaa luonnonsuojeluun Näkkärin Lasten lauantaissa
9.4.2024
Muovipullopostia-lastenkonsertti rantautuu Salon Kulttuuritila Näkkäriin Lasten lauantaina 13.4. klo 13. Juonellisessa lastenmusiikkikonsertissa on ekologinen viesti: ”Roskat eivät kuulu uimavesiin eivätkä norpan kotiin. Itämerestä ja koko planeetastamme on pidettävä huolta”. Konsertissa lapset pääsevät kiinnostumaan kierrättämisestä ja luonnonsuojelusta kansanmusiikin ja esittävän taiteen keinoin. Konsertti on osallistava, opetuksellinen ja mukaansatempaava esitys, joka opastaa lapsia huolehtimaan vesistöjemme puhtaudesta, roskaamisen […]