Hyppää sisältöön

Lasten- ja nuortenkulttuuri

Märynummen taidepaja, kevät 2019. Kuva: Studio Luxi Tero Teränen

Ajankohtaista

Näkkärin Lasten lauantaiden kevätkauden esityksiin sekä Teatteriluokan Vauvaperjantai -esityksiin voit tutustua Näkkärin sivuilla.

Toukokuussa luvassa Lastenkulttuurin juhlaviikko viikolla 11 (12.-19.5.) sekä Mental Health Art Week MHAW viikolla 12 (20.-27.5.).

Kulttuuritila Näkkäri ja Lasten lauantait

Kulttuuripalveluiden oma kulttuuriestradi on Salon kansalaisopiston yhteydessä sijaitseva Kulttuuritila Näkkäri, jonne myös muut toimijat ovat erittäin tervetulleita järjestämään toimintaa! Lasten lauantai -esityksiä on keväällä luvassa joka kuukauden toinen lauantai tammikuusta huhtikuuhun. Kesätaukoa pidetään toukokuusta elokuuhun, kunnes syyskuussa Lasten lauantait jatkuvat taas tutulla rytmillä.

Katso Näkkärin ajankohtainen ohjelmisto osoitteesta www.salo.fi/nakkari.

Vauvaperjantait Ylhäistentiellä

Samassa rakennuksessa Näkkärin kanssa, osoitteessa Ylhäistentie 2, sijaitsee myös kansalaisopiston teatteriluokka, missä järjestämme vauvoille ja taaperoille suunnattuja Vauvaperjantai-esityksiä neljä kertaa vuodessa. Kevään esitykset ovat maaliskuussa ja toukokuussa, tänä vuonna 1.3.24 sekä 3.5.24. Syksyn vauvaperjantait taas alkavat Vauvan päivänä syyskuun viimeisenä perjantaina, tänä vuonna 27.9.24. Syksyn toinen vauvaperjantai on marraskuussa 1.11.24.

Katso ajankohtainen Vauvaperjantaiden ohjelmisto Näkkärin sivuilta.

Kulttuurikasvatussuunnitelma Nappula

Salon kulttuurikasvatussuunnitelma Nappula vie kaikki Salon varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen lapset taiteen ja kulttuurin äärelle.

Lue lisää kulttuurikasvatussuunnitelmasta täältä.

Kulttuuriharrastukset Salossa

Lapsille, nuorille ja perheille suunnattuja kulttuuripalveluja tuottavat monet eri toimijat yhteistyössä. Kaupungin yksiköiden lisäksi monet yhdistykset, taiteilijat ja kädentaitajat tarjoavat kulttuuria myös lapsille ja nuorille.

Lue lisää taide- ja kulttuuriharrastusmahdollisuuksista.

Salon kaupungin kulttuuripalvelut, kansalaisopisto ja musiikkiopisto ovat ottaneet käyttöön Saavutettava taidekasvatus -asennemerkin. Lue lisää merkistä sekä mitä sen käyttöönotto tarkoittaa kansalaisopiston toiminnassa.

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetusta järjestää kuvataiteessa, käsityössä, sirkus- ja teatteritaiteessa, sanataiteessa sekä tanssissa Salon kansalaisopisto sekä musiikissa laajan oppimäärän mukaisesti Salon musiikkiopisto. Lue lisää taiteen perusopetuksesta.

Yhteistyö

Erityisesti koulujen talvi- ja syyslomille suunnittelemme monipuolista ohjelmaa liikuntapalveluiden ja nuorisopalveluiden kanssa. Lomaviikkojen ohjelmissa ovat mukana myös kirjastot sekä museot sekä kansalaisopisto.

Lapsille suunnattuja sisältöjä on kaupungissa järjestettävissä tapahtumissa, kuten Salo Circus- sekä Lasten laulukaupunki -festivaaleilla sekä esimerkiksi Taiteiden Yässä. Lisäksi alueen teatterit ja musiikkitoimijat tarjoavat lapsille ja perheille teatteri- ja konserttielämyksiä ympäri vuoden.

Keväällä teemakuukausi Lastenkulttuurin maaliskuu kerää alueen lastenkulttuuritoimijoiden tarjontaa ajankohtaisena ja innostavana kattauksena.

Uutta ja innostavaa toimintaa suunnitellaan koko ajan lisää. Odotettavissa on paljon iloa ja riemua, yllätyksellisiä elämyksiä sekä monimuotoista kulttuuritoimintaa. Tervetuloa mukaan!

Kuva: Studio Luxi Tero Teränen, Märynummen taidepaja, kevät 2019

 

Lastenkulttuurin uutisia ja tapahtumia