Hyppää sisältöön

Lasten- ja nuortenkulttuuri

Märynummen taidepaja, kevät 2019. Kuva: Studio Luxi Tero Teränen

Ajankohtaista

Lastenkulttuurin maaliskuu tulee taas!

Neljättä kertaa järjestettävä teemakuukausi nostaa esille Salon monipuolista lasten ja perheiden kulttuuritarjontaa ja vahvistaa alueen lastenkulttuuritoimijoiden yhteistyötä. Lastenkulttuurin maaliskuun ohjelma on koottu kokonaisuudessaan omalle sivulleen, löydät sen täältä.

Sivustolta löydät kaikki tapahtumat ja näyttelyt listana sekä linkit tapahtumakalenteriin.

Lastenkulttuurin maaliskuun ohjelma tulostettavana pdf-versiona tästä:

Lastenkulttuurin maaliskuu 2023 ohjelma (438,64 Kt) (pdf)

Kulttuuriharrastukset Salossa

Lapsille, nuorille ja perheille suunnattuja kulttuuripalveluja tuottavat monet eri toimijat yhteistyössä. Kaupungin yksiköiden lisäksi monet yhdistykset, taiteilijat ja kädentaitajat tarjoavat kulttuuria myös lapsille ja nuorille.

Lue lisää taide- ja kulttuuriharrastusmahdollisuuksista.

Salon kaupungin kulttuuripalvelut, kansalaisopisto ja musiikkiopisto ovat ottaneet käyttöön Saavutettava taidekasvatus -asennemerkin. Lue lisää merkistä sekä mitä sen käyttöönotto tarkoittaa kansalaisopiston toiminnassa.

Kulttuuritila Näkkäri ja Lasten lauantait

Kulttuuripalveluiden oma kulttuuriestradi on Salon kansalaisopiston yhteydessä sijaitseva Kulttuuritila Näkkäri, jonne myös muut toimijat ovat erittäin tervetulleita järjestämään toimintaa! Näkkäri sijaitsee osoitteessa Ylhäistentie 2 ja sen varauksia hoitaa kansalaisopisto. Lasten lauantaita vietetään Näkkärissä joka kuun toinen lauantai, esitykset klo 13.

Lasten lauantai -lastenkulttuuriesitykset Näkkärissä jatkuvat ja huhtikuussa 15.4. vuorossa on rakastettuun Alice Mclerranin satuun perustuva varjoteatteriesitys Vuori, joka rakasti lintua.

Kevätkauden viimeisenä Lasten lauantai -esityksenä nähdään toukokuussa 13.5. SUPER Teatterin Matkalaukkusatuja.

Keväällä Ylhäistentiellä, kansalaisopiston teatteriluokassa nähdään myös kaksi vauvaperheille suunnattua esitystä. Perjantaina 31.3. klo 10 luvassa on vauvateatteriesitys Silkkipaperitaivas ja toukokuussa pe 26.5. klo 10 Mallan matkassa -lastenmusiikkiyhtyeen vauvakonsertti.

Lue lisää Näkkärin tarjonnasta täältä.

Kulttuurikasvatussuunnitelma Nappula

Salon kulttuurikasvatussuunnitelma Nappulan toinen lukuvuosi starttasi elokuussa 2022. Pilottilukuvuoden 2021-22 aikana testattiin ja kehitettiin uusia toimintamalleja ja kulttuurisisältöjä ja kehittämistyö jatkuu edelleen. Nappula vie kaikki Salon varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen lapset taiteen ja kulttuurin äärelle.

Lue lisää kulttuurikasvatussuunnitelmasta täältä.

 

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetusta järjestää kuvataiteessa, käsityössä sekä sirkus- ja teatteritaiteessa Salon kansalaisopisto sekä musiikissa Salon musiikkiopisto. Lue lisää taiteen perusopetuksesta.

Yhteistyö

Liikuntapalveluiden kanssa suunnitellaan ja toteutetaan liikuntaa ja kulttuuria yhdistäviä tapahtumia sekä kampanjoita. Vapaa-aikapalveluiden kaikkien yksiköiden sekä nuorisopalveluiden kanssa taas järjestetään monipuolista loma-aikojen ohjelmaa erityisesti koulujen talvi- ja syyslomaviikoilla eli viikoilla 8 ja 42.

Lapsille suunnattuja sisältöjä on kaupungissa järjestettävissä tapahtumissa, kuten EtnoSalo-, Salo Circus- sekä Lasten laulukaupunki –festivaaleilla sekä Taiteiden Yässä. Lisäksi alueen teatterit ja musiikkitoimijat tarjoavat lapsille ja perheille teatteri- ja konserttielämyksiä ympäri vuoden.

Keväällä teemakuukausi Lastenkulttuurin maaliskuu kerää alueen lastenkulttuuritoimijoiden tarjontaa ajankohtaisena ja innostavana kattauksena.

Uutta ja innostavaa toimintaa suunnitellaan koko ajan lisää. Odotettavissa on paljon iloa ja riemua, yllätyksellisiä elämyksiä sekä monimuotoista kulttuuritoimintaa. Tervetuloa mukaan!

Linkkejä lastenkulttuurisisältöihin

Tutkimusmatka metsään Nuorten Salo Lasten ja nuorten kirjasto Musiikkiopisto KirjastoKanin satuhetket

Lastenkulttuurin uutisia ja tapahtumia