Hyppää sisältöön

Osallisuus ja yhteistyö

Osallisuus ja yhteistyö

 

Kulttuuripalvelut tekee sektorirajat ylittävää ja monialaista yhteistyötä paikallisen taide- ja kulttuurikentän, kaupungin muiden palvelualojen sekä kaupunkilaisten kanssa. Verkostojen kautta olemme aktiivisessa yhteydessä eri alojen asiantuntijoihin myös kuntarajat ylittävästi.

Kuva: Flashing Porridge, Soif Totale @ Salo Circus Festival 2022

Taiteen ja kulttuurin vaikuttamistyö

Kulttuurikumppanit on salolaisten kulttuuriyhdistysten yhteistyöelin, joka toimii aktiivisessa vuorovaikutuksessa Salon kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

Tutustu ja tule mukaan toimintaan! 

Yhteistyöprojektit

Sanojen Salo -runokiertue osana Kesä yhdessä -tapahtumia. Kuva Satu Pasio.

Teemme yhteistyötä eri taide- ja kulttuurialojen toimijoiden kanssa myös erilaisissa projekteissa ja teemakokonaisuuksissa. Olemme muun muassa mukana kotiseutu- ja kulttuuriyhdistysten kanssa Kesä yhdessä -tapahtumasarjassa, omaehtoisen kaupunki- ja katutaiteen projekteissa sekä sanataiteen Sanojen Salo -verkostossa.

Tutustu yhteistyöhön täällä

Hyvinvointia kulttuurista

Läntisen tanssin aluekeskuksen Kesäkulkurit hoivakotikiertueella.

Kulttuuri ja taide tekee hyvää mielelle ja keholle, hyvinvoinnille ja terveydelle. Kaiken ikää ja myös silloin, kun kynnys elämyksiin ja kokemuksiin on syystä tai toisesta korkealla. Hyvinvointia kulttuurista -sivulla voit tutustua tapahtumiin ja toimintaan kuten MHAW-tapahtumaviikko ja Kulttuurihyvinvoinnin marraskuu.

Tutustu kulttuurihyvinvointityöhön!

Mukana myös verkostoissa

  • Kulttuuria kunnissa on Turun seudun kuntien kulttuurivastaavien yhteistyöryhmä, jossa jaetaan hyviä ideoita ja käytäntöjä, tehdään tiedotusyhteistyötä, valmistellaan kuntien yhteisiä kehittämishankkeita ja järjestetään koulutusta. Verkosto toimii yhteistyössä Varsinais-Suomen liiton kanssa.
  • Taikusydän on taiteen ja hyvinvoinnin yhteistyöverkosto, joka kehittää ratkaisuja, joilla taiteen, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten yhteistyö saadaan pysyväksi osaksi hyvinvointia edistäviä palveluita. Varsinais-Suomessa toimii Taikusydämen koordinoima Varavoimaa-alueverkosto. Lue lisää kulttuurihyvinvoinnista.