Hyppää sisältöön

Kulttuurikasvatussuunnitelma Nappula

Mikä Nappula?

Salon varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen oppilaille suunnattu kulttuurikasvatussuunnitelma Nappula vie lapset ja nuoret matkalle kulttuurin ja taiteen maailmaan. Jokaiselle ikä- ja luokkatasolle on tarjolla vuosittain päiväkoti- tai koulupäivän yhteydessä säännöllisiä kulttuurikasvatussisältöjä. Tällä sivustolla voit tutustua tarjontaan ikä- ja luokkakohtaisesti. Opettajille ja ohjaajille on tarjolla ohjeet ja lisätiedot lukuvuoden ohjelmasta sekä aikatauluista ikäluokkasivuilla.

Lukuvuosi 2022-23

Tämä lukuvuosi on Nappulan toinen toimintavuosi. Ohjelmarunko on sama kuin pilotointivuonna 2021-22 ja tarkemmat tiedot löydät oheisesta pdf-tiedostosta:

Kulttuurikasvatussuunnitelma pilotointi 21-22 (pdf) (384,50 Kt).

Kulttuurikasvatussuunnitelman koordinoinnista vastaa Salon kaupungin yleiset kulttuuripalvelut.
Lisätietoja voit kysyä kulttuurituottaja Sini Lundgrénilta, sini.lundgren@salo.fi, puh. 044 778 4983.

Nappula-kirjeet

Kulttuuripalvelut tiedottavat Nappulan sisällöistä tällä sivulla sekä Nappula-kirjein koulujen rehtoreille, päiväkotien johtajille sekä kulttuuriyhdyshenkilöille.

Lue ja tulosta uusin Nappula-kirje, alakoulut kevät 2023 (pdf) (3,72 Mt)

Jätä palautetta Nappulan ohjelmasta!

Kävitkö kirjastossa, museossa tai Näkkäri-vierailulla? Kävikö teidän koulussa tai päiväkodissa muusikko, kirjavinkkaaja tai kiertävä esitys Nappulan puitteissa? Jätä palautetta oheisella lomakkeella:

Nappulan palautelomake lukuvuonna 2022-23 (aukeaa MS Forms -lomakkeelle)

Nappulan nimestä

Salon kulttuurikasvatussuunnitelma saa nimensä Salossa Tehdaskadulla sijainneesta Osakeyhtiö Koulukalustosta. Koulukaluston tehtaalla tehtiin 1910-60 -luvuilla koulukalusteita koko Suomeen – pulpetit, höyläpenkit, karttatelineet. Tehdasta kutsuttiin Salossa Nappulaksi, koska siellä valmistettiin myös pakettinappuloita – pakettinaruun sidottavia “tikkuja”, jotka helpottivat voimapaperilla käärittyjen pakettien kotiinkuljetusta. Näin ohut ja kova naru ei satuttanut sormia vaan pakettia oli helppo kantaa sormivoimin.

Varhaiskasvatus

Esiopetus

1. luokka

2. luokka

3. luokka

4. luokka

5. luokka

6. luokka

Yläkoulu

Syventävä taso - lisäsisältöjä Nappulaan

Mielen hyvinvointia tukevaa taidelähtöistä materiaalia