Hyppää sisältöön

Kulttuurikasvatussuunnitelma Nappula

Mikä Nappula?

Salon kulttuurikasvatussuunnitelma saa nimensä Salossa Tehdaskadulla sijainneesta Osakeyhtiö Koulukalustosta. Koulukaluston tehtaalla tehtiin 1910-60 -luvuilla koulukalusteita koko Suomeen – pulpetit, höyläpenkit, karttatelineet. Tehdasta kutsuttiin Salossa Nappulaksi, koska siellä valmistettiin myös pakettinappuloita – pakettinaruun sidottavia “tikkuja”, jotka helpottivat voimapaperilla käärittyjen pakettien kotiinkuljetusta. Näin ohut ja kova naru ei satuttanut sormia vaan pakettia oli helppo kantaa sormivoimin.

Salon varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen oppilaille suunnattu kulttuurikasvatussuunnitelma Nappula vie lapset ja nuoret matkalle kulttuurin ja taiteen maailmaan. Jokaiselle ikä- ja luokkatasolle on tarjolla säännöllisiä kulttuurikasvatussisältöjä. Tällä sivustolla voit tutustua tarjontaan ikä- ja luokkakohtaisesti. Opettajille ja ohjaajille on tarjolla ohjeet ja lisätiedot lukuvuoden ohjelmasta sekä aikatauluista ikäluokkasivuilla.

Lukuvuosi 2021-22 on Nappulan pilotointivuosi, kaikkia suunniteltuja kokonaisuuksia ei vielä ensimmäisenä vuonna päästä toteuttamaan. Lue koko pilottivuoden ohjelma täältä: Kulttuurikasvatussuunnitelma pilotointi 21-22 (pdf) (384,50 Kt).

Kulttuurikasvatussuunnitelman koordinoinnista vastaa Salon kaupungin yleiset kulttuuripalvelut.
Lisätietoja: kulttuurituottaja Sini Lundgrén, sini.lundgren@salo.fi, p. 044 778 4983.

Varhaiskasvatus

Esiopetus

1. luokka

2. luokka

3. luokka

4. luokka

5. luokka

6. luokka

Yläkoulu