Hyppää sisältöön

Kulttuurikasvatussuunnitelma Nappula

Mikä Nappula?

Salon varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen oppilaille suunnattu kulttuurikasvatussuunnitelma Nappula vie lapset ja nuoret matkalle kulttuurin ja taiteen maailmaan. Jokaiselle ikä- ja luokkatasolle on tarjolla vuosittain päiväkoti- tai koulupäivän yhteydessä säännöllisiä kulttuurikasvatussisältöjä. Tällä sivustolla voit tutustua tarjontaan ikä- ja luokkakohtaisesti. Opettajille ja ohjaajille on tarjolla ohjeet ja lisätiedot lukuvuoden ohjelmasta sekä aikatauluista ikäluokkasivuilla.

Lukuvuosi 2024-25

Lukuvuosi 2024-25 on Nappulan neljäs toimintavuosi. Kulttuurikasvatussuunnitelman koordinoinnista vastaa Salon kaupungin yleiset kulttuuripalvelut. Ohjelma noudattelee pääosin vuonna 2021 laadittua suunnitelmaa:

Kulttuurikasvatussuunnitelma pilotointi 21-22 (pdf) (384,50 Kt).

Lisätietoja voit kysyä kulttuurituottaja Sini Lundgrénilta, sini.lundgren@salo.fi, puh. 044 778 4983.

Nappula-tiedotus

Kulttuuripalvelut tiedottavat Nappulan sisällöistä tällä sivulla sekä sähköpostitse. Alakoulujen ohjelma kootaan syksyisin ja keväisin Nappula-kirjeisiin, jotka lähetetään koulujen rehtoreille sekä kulttuuriyhdyshenkilöille. Lisäksi tarkentavat tiedot eri tapahtumista lähetetään ikäluokkakohtaisesti rehtoreiden ja kulttuuriyhdyshenkilöiden kautta.

Yläkoulujen ja varhaiskasvatuksen osalta tiedot Nappulaan kuuluvista sisällöistä lähetetään suoraan yksiköihin joko palveluntuottajan tai kulttuuripalveluiden toimesta. Lisäksi tältä sivustolta löytyy lukuvuoden alusta alkaen ajantasainen tieto kunkin ikäluokan Nappula-sisällöistä.

Jätä palautetta Nappulan ohjelmasta!

Kävitkö kirjastossa, museossa tai Näkkäri-vierailulla? Kävikö teidän koulussa tai päiväkodissa muusikko, kirjavinkkaaja tai kiertävä esitys Nappulan puitteissa? Jätä palautetta oheisella lomakkeella:

Nappulan palautelomake lukuvuonna 2023-24 (aukeaa MS Forms -lomakkeelle)

 

Nappulan-palautelomake 24-25 ja lukuvuoden 24-25 ohjelmatiedot päivitetään viikolla 32 tälle sivustolle!

Salon kulttuurikasvatussuunnitelma saa nimensä Salossa Tehdaskadulla sijainneesta Osakeyhtiö Koulukalustosta. Koulukaluston tehtaalla tehtiin 1910-60 -luvuilla koulukalusteita koko Suomeen – pulpetit, höyläpenkit, karttatelineet. Tehdasta kutsuttiin Salossa Nappulaksi, koska siellä valmistettiin myös pakettinappuloita – pakettinaruun sidottavia “tikkuja”, jotka helpottivat voimapaperilla käärittyjen pakettien kotiinkuljetusta. Näin ohut ja kova naru ei satuttanut sormia vaan pakettia oli helppo kantaa sormivoimin.

Varhaiskasvatus

Esiopetus

1. luokka

2. luokka

3. luokka

4. luokka

5. luokka

6. luokka

Yläkoulu

Syventävä taso - lisäsisältöjä Nappulaan

Kirjastoyhteistyö