Asuminen ja ympäristö

Kadut, liikenne ja yleiset alueet

Näille sivuille on koottu tietoa kaupungin ylläpitämistä liikenneväylistä, liikennesuunnitelmista, puistoista, toreista ja markkinoista sekä luonto-, vesi- ja viheralueista.

Liikenneväylistä on tietoa, liikuitpa sitten maalla tai merellä, autolla, polkupyörällä tai jalan. Myös sujuvaan liikkumiseen liittyvät liikennesuunnitelmat, katujen käyttöön liittyvät luvat ja tiedot romuajoneuvojen poistamisesta löytyvät myös täältä.

Näiltä sivuilta löydät myös tietoja kaupungin puistoalueista ja leikkipaikoista sekä toriin, markkinoihin ja venepaikkoihin liittyvistä luvista ja tiedoista.

Ajankohtaista

Asfaltointitöiden vuoksi Kirkkokatu on suljettu liikenteeltä 1.10. klo 9 – 13 sekä klo 15 – 16 välillä kiertoliittymä – Torikatu. Paikun linjat 2, 110, 402 ja 403 liikennöivät tien käyttökatkon aikana korvaavaa reittiä: Helsingintie – Rummunlyöjänkatu – Raatihuoneenkatu, jonka aikana Kirkkokadun ja Hermannin pysäkit eivät ole käytössä edellä mainituilla vuoroilla.

Linjojen 2 ja 110 lähimmät käytettävissä olevat pysäkit ovat Raatihuoneenkadulla Kaupungintalo I ja Kaupungintalo L sekä Helsingintiellä Muurlan tulli I ja Muurlan tulli L.

Linjojen 402 ja 403 lähimmät käytettävissä olevat pysäkit ovat Raatihuoneenkadulla Kaupungintalo I ja Kaupungintalo L sekä Salonkadulla pysäkit Meritalon koulu E ja Meritalon koulu P.

Kirkkokatu Linja-autojen ohjaus (204,80 Kt)

Kirkkokatu henkilöautojen ohjaus (203,21 Kt)

Sähköautot

Salon kaupunki on asennuttanut ensimmäiset julkiset sähköautojen peruslatauspisteet (22 kW AC Type 2) entisen kaupungintalon pihalle (4 latauspistettä), osoite Tehdaskatu 1-3 ja Vähäsillankadulle Lounean toimitaloa vastapäätä entisen ns. Tappiskoulun kohdalle (2 latauspistettä). Latauspisteiden käytöstä veloitetaan latausmaksua 0,20€/kWh sekä 1,30 €/h. Minimimaksu on 0,50€. Maksuliikenne hoidetaan Liikennevirran toimesta.