Hyppää sisältöön

Asumisoikeusasunnot

Asumisoikeusasunto on vaihtoehto omistus- ja vuokra-asunnolle ilman tulorajoja ja neliörajoituksia. Asukas maksaa pysyvästä asumisoikeudesta 10 tai 15 % asunnon hinnasta asumisoikeusmaksua. Asumisesta asukas maksaa kuukausittain käyttövastiketta, joka määräytyy kohdekohtaisesti.

Asumisoikeusasunnon hakeminen

Asumisoikeusasunnon saamista varten tarvittava järjestysnumero haetaan kunnasta. Hakemuksia otetaan vastaan jatkuvasti. Asukkaat valitaan jonotusperiaatteella järjestysnumeron mukaan. Saadaksesi järjestysnumeron, sinun tulee täyttää asumisoikeuden järjestysnumerohakemus ja palauttaa se allekirjoitettuna joko:
– kaupungintalon infopiste, Tehdaskatu 2
– postitse: Salon kaupunki, Toimistosihteeri Kaija Kanervisto, PL 77, 24101 Salo
– sähköpostilla: kaija.kanervisto@salo.fi.

Hakemuksen jätettyäsi sinulle ilmoitetaan muutaman päivän viiveellä saamasi järjestysnumero.

Asumisoikeuden-järjestysnumerohakemus-sähköisesti-täytettävä (doc) (103,00 Kt)

Asumisoikeuden-järjestysnumerohakemus-sähköisesti-täytettävä (pdf) (141,05 Kt)

TA-Asumisoikeus Oy:llä ja Asokodit Oy:llä on asumisoikeusasuntoja Salossa. Vapaana olevat asunnot löydät paikkakuntakohtaisesti yhtiöiden nettisivuilta, jotka löytyvät alla olevista yhteystiedoista. Järjestysnumeron saatuasi voit ottaa yhteyttä asumisoikeusasuntojen omistajiin ja täyttää erikseen asumisoikeushakemuksen, jolla kerrot, mistä kohteesta ja minkä kokoisesta asunnosta olet kiinnostunut. Asumisoikeushakemus löytyy omistajatahojen nettisivuilta. Hakemus palautetaan omistajataholle.

Asumisoikeusasuntoihin ei ole tulorajoja. Varallisuuden määrä tarkistetaan, kun olet saanut tarjouksen asunnosta. Varallisuutta ei huomioida 55 vuotta täyttäneillä.
Lue lisää asumisoikeudesta ympäristöministeriön kotisivulta

TA-Asumisoikeus Oy
Linnankatu 45, sisäpiha
20100 Turku
045 7734 3822
info@ta.fi
www.ta.fi

Asokodit Oy
Pirjo Hurskainen
Isännöitsijä, ITS, LKV
Varsinais-Suomen Kotoisa Oy
040 9680 716
pirjo.hurskainen@pp.inet.fi
www.asokodit.fi

Vuokra-asunnot

Salon Vuokratalot Oy ja KOY Tiilitehtaanpiha

Salon Vuokratalot-esite

Salon Kaupunki omistaa Salon Vuokratalot Oy:n jolla on rivi- ja kerrostaloasuntoja eri puolella Saloa. Näiden lisäksi Salon kaupunki omistaa osake-enemmistön Koy Tiilitehtaanpihasta, jolla on myös vuokra-asuntoja.
Kyseisten asuntojen isännöinti hoidetaan OP-Isännöinti Lounaismaassa.

Asuntoja haetaan toimittamalla asuntohakemus liitteineen isännöinnin toimistolle osoitteeseen Turuntie 8, 24100 Salo.
Vapaita asuntoja voi tiedustella puhelimitse tai käymällä toimistolla. Hakemuslomakkeen voi tulostaa alempana olevasta linkistä tai tulostamalla sen Salon Vuokratalot Oy:n internetsivuilta.

OP Isännöinti Lounaismaa
Elina Vallenius
elina.​vallenius​@​op.​fi​
044 7701346 / 010 256 1146
www.salonvuokratalot.fi

Kaupungin suoraan omistamat asunnot
Salon kaupunki omistaa suoraan joitakin asuntokohteita eri puolilla kaupunkia. Näitä asuntoja voi kysellä Salosta kaupungintalolta, yhteystiedot alla. Hakemuslomakkeita näihin asuntoihin voi tulostaa alla olevasta linkistä tai niitä voi noutaa kaupungin palvelupisteistä.

Kaija Kanervisto
kaija.​kanervisto​@​salo.​fi​
02 778 5505

Kaikkiin hakemuksiin liitetään todistus kuukausituloista sekä verotustodistus viimeksi toimitetusta verotuksesta. Asunnon tarve on syytä perustella hakemuksessa. Hakemus on voimassa kolme kuukautta ja sen voimassaoloa voi jatkaa esimerkiksi puhelimitse tai sähköpostilla.

Vapaat vuokra-asunnot

KAS asunnot/ vuokraus
09 3154 9632, arkisin klo 12-15
pia.vuokraus@kas.fi
www.kas.fi