Hyppää sisältöön

Korkotukilainat

Voit toimittaa korkotukilainan hyväksymistä koskevat hakemukset hankkeen sijaintikuntaan ilman erityistä hakuaikaa.

Voit hakea korkotukilainaa seuraaviin kohteisiin:

  • vuokra-, asumisoikeus- ja osaomistustalojen rakentamiseen
  • erityisryhmille tarkoitetun palveluasumisen kohteeseen, johon ei haeta investointiavustusta
  • sellaisen asunto-osakeyhtiömuotoisen vuokratalon rakentamiseen, josta vuokralainen voi lunastaa asunnon omakseen
  • vuokra- ja asumisoikeustalojen perusparantamiseen
  • vuokra- ja asumisoikeustalojen ja asuntojen hankkimiseen.

Löydät lisätietoja edellä mainituista lainoitusmuodoista sekä mm. ARA-talojen purkuavustuksesta ja takauslainoista vuokrataloille ARAn verkkosivulta kohdasta Lainat ja avustukset.

ARAn verkkosivut www.ara.fi
(siirryt ulkoiselle verkkosivulle)

Kunnan on annettava lausunto sille jätetyistä korkotukilainahakemuksista sekä takauslainoista. Ilman kunnan puoltavaa lausuntoa hanke ei voi saada ehdollista varausta ARAlta.

Toimita hakemus osoitteella Salon kaupunki, PL 77, 24101 Salo tai sähköisesti kirjaamo@salo.fi.

Lähetä asunto-osakeyhtiöiden perusparantamislainojen valtiontakausta koskevat hakemukset suoraan ARAlle osoitteella Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus, PL 30, 15141 Lahti.

Investointiavustus erityisryhmien asunto-olojen parantamiseksi

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) tukee erityisryhmien vuokra-asumista investointiavustuksilla, joihin liittyy korkotukilainoitus. Avustus voidaan myöntää rakentamista, hankintaa ja perusparantamista varten.

Avustusten hakuaika on jatkuva. Jätä hakemuksesi hankkeen sijaintikuntaan. Avustusta voit saada hankkeelle, jolle voidaan myöntää myös korkotukilainaa. Hankkeella on oltava kunnan puolto. Kunta lähettää hakemukset lausuntoineen ARAlle käsiteltäväksi ja päätettäväksi.

Lisätietoja löydät ARAn verkkosivulta kohdasta Lainat ja avustukset.

ARAn verkkosivut www.ara.fi
(siirryt ulkoiselle verkkosivulle)

Toimita hakemus osoitteella Salon kaupunki, PL 77, 24101 Salo tai sähköisesti kirjaamo@salo.fi.

Hallintoasiantuntija
Marika Korpela
Tehdaskatu 2, PL 77, 24101 Salo
marika.korpela@salo.fi
02 778 2003

Avustus asumisneuvojatoimintaan

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) voi myöntää vuonna 2020 yhteensä 900 000 euroa asumisneuvojatoimintaan. Avustuksen määrä on enintään 35 prosenttia kustannuksista. Avustusta ei voi saada, jos hakijalle on myönnetty muuta avustusta samoihin kustannuksiin.

Asumisneuvojatoiminnan avustuksia voidaan myöntää asumisneuvojatoimintaan, jonka tavoitteena on asumisen turvaaminen ratkaisemalla asumisen ongelmia sekä opastamalla asumiseen liittyvissä asioissa. Asumisneuvonnan tukemisen tavoitteena on vakiinnuttaa toiminta kunnissa pysyväksi.

Avustusta voivat hakea kunnat, järjestöt ja yhteisöt, jotka harjoittavat tai käynnistävät asumisneuvontatoimintaa. Järjestöjen hakemuksiin on liitettävä lisäksi sijaintikunnan lausunto hankkeesta.

Hae avustusta ARAn lomakkeella ARA 56.

Lähetä hakemus ARAn kirjaamoon kirjaamo.ara@ara.fi tai postitse osoitteella: Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA), PL 30, 15141 Lahti.