Hyppää sisältöön

Kansainvälinen toiminta

Kansainvälinen toiminta tukee kaupungin strategisia tavoitteita kansainvälisyyden näkökulmasta. Olipa kyse sitten asukkaiden houkuttelemisesta, elinkeinopolitiikan tavoitteiden saavuttamisesta tai Salon kansainvälisestä tunnettuudesta, kansainvälinen toiminta tekee omalta osaltaan vaikuttamistyötä, jotta Salo pärjää myös kansainvälisesti kaupunkien välisessä kovassa kilpailussa. Kansainvälisellä markkinoinnilla ja vaikuttamistyöllä vahvistetaan Salon mahdollisuuksia houkutella asukkaita ja yrityksiä myös muualta kuin kotimaasta. Kansainvälinen toiminta vie viestiä maailmalle Salon erinomaisista edellytyksistä olla yritysten ja osaajien kotipaikka. Salo haluaa olla myös ulkomaalaisten opiskelijoiden määränpää ja koulutusvientitoiminnan kautta Saloon houkutellaankin opiskelijoita ulkomailta, etenkin Aasiasta.

Kansainvälisten osaajien ja yritysten houkuttelussa auttaa Salon kansainvälinen maine IT-alan huippupaikkana ja vahvana osaamisalueena. Salo IoT Campus ja Yrityssalo tekevät rohkeaa työtä kansainvälisten investointien, osaajien ja opiskelijoiden houkuttelussa. Kaupungin kansainvälinen toiminta lisää toiminnallaan Salon tunnettuutta maailmalla ja tarjoaa tukeaan yrityksille niiden kansainvälistymispyrkimyksissä ja käyttää omia verkostojaan ja kaupunkisuhteitaan ovien avaamiseen elinkeinoelämälle.

Kansainvälinen toiminta pyrkii tunnistamaan verkostot ja muut yhteistyöfoorumit, joissa Salo parhaiten pystyy edistämään omia tavoitteitaan.

Kansainvälinen toiminta on osa kaupungin viestinnän ja suhdetoiminnan kokonaisuutta. Kansainvälinen toiminta vastaa strategian tavoitteiden toteutumisesta kansainvälisen toiminnan osalta, koordinoi kansainvälisiä kaupunkisuhteita ja kehittää kahdenvälisiä kaupunkikumppanuuksia, vastaa kaupunkidiplomatiasta ja sekä tukee koko kaupungin kansainvälistymistoimia.

EU-tason edunvalvonnasta vastaa Turun ja Varsinais-Suomen Eurooppa-toimisto Brysselissä.