Hyppää sisältöön

Ruokailu kouluissa

Kouluruokailun tavoitteena on tukea ja edistää lasten ja nuorten hyvinvointia ja terveyttä. Monipuolinen ateria ylläpitää vireystasoa koulupäivän aikana ja ohjaa terveyttää edistäviin ruokatottumuksiin.

Kouluruokailu

Koulujen ruokalista 8. – 9.8.2024 (11,59 Kt)

Koululounas on suunniteltu monipuoliseksi, vaihtelevaksi ja ravitsemuksellisesti täysipainoiseksi kokonaisuudeksi.  Lounaalla tarjotaan lämmin pääruoka lisäkkeineen, ruokajuomana luomumaito tai luomupiimä ja vesi, pehmeää leipää, näkkileipää, luomuvarrasleipää ja ravintorasvaa. On tärkeää syödä aterian kaikki osat, jotta kolmasosa päivän energiansaannista tulisi turvattua.

Erityisruokavaliot, joihin on lääketieteelliset tai eettiset syyt, huomioidaan kouluruokailussa. Oppilaiden tulee toimittaa tiedot erityisruokavaliosta koulun terveydenhoitajalle. Erityisruokavaliota noudattavien on ilmoitettava poissaoloistaan koulun keittiöön.

Erityisruokavalioilmoitus (59,00 Kt)

Kasvisruokailijoille tarjotaan lakto-ovovegetaarista ruokaa, joka sisältää kasvikunnan tuotteiden lisäksi kananmunaa ja maitovalmisteita. Kaikissa kouluissa kasvisruoka on vapaasti tarjolla.

 

Salon kaupungin ravitsemispalvelut osallistivat koululaisia toukokuussa 2021 arvioimaan lähiruokareseptejä makuraadeissa. Oppilaiden testiin pääsi viisi uutta speltti- ja härkäpapuruokaa.

Lähiruokareseptit koululaisten arvioitavana (104,22 Kt)

Ruokalistat, ruokien ainesosat ja ravintoarvot löydät Jamix Menu -palvelusta

Salon kaupungin ravitsemispalveluissa on käytössä Jamix Menu -palvelu, jonka kautta voi käydä lukemassa ruokalistoja, tarkistaa ruokien ainesosat sekä ravintoarvot. Palvelusta löytyy myös palauteosio.

Julkaisemme palvelussa koulujen ja päiväkotien ruokalistat, joihin voi käydä antamassa palautetta. Palautetta voi antaa myös yhtä ruokalajia koskien.

Siirry JAMIX Menu -palveluun