Hyppää sisältöön

Kartat ja paikkatieto

Kartat

Salon kaupungin karttapalvelu

Paperisia opaskarttoja voi ostaa kaikista kaupungin palvelupisteistä ja Suomalaisesta kirjakaupasta (kauppakeskus Plaza). Suoria seinälle laitettavia opaskarttoja voi tiedustella kiinteistösihteeri Sirpa Vaaranmaalta numerosta 02 778 5413 tai sähköpostitse sirpa.​vaaranmaa​@​salo.​fi​.

Pyöräilykarttaa on saatavilla ilmaiseksi kaupungintalon, Halikon, Perttelin ja Perniön palvelupisteistä. Voit tulostaa myös kartat itse alla olevien linkkien kautta:

Pyöräilykartta 1:25 000 A3  2017 (pdf) (1,80 Mt)

Pyöräilykartta 1:50 000 A3  2017 (pdf) (1,94 Mt)

Rannikkoreitti (pdf) (2,97 Mt)

Paikkatietopalvelut

Paikkatietopalvelut tuottaa, ylläpitää ja tarjoaa erilaisia paikkatietoaineistoja, karttoja sekä palveluja kaupungin omaan hallinnolliseen käyttöön sekä niitä tarvitseville ulkopuolisille asiakkaille.

Kartta- ja paikkatietoaineistoa on saatavana joko perinteisinä paperikarttoina tai yleisimmissä tiedostoformaateissa digitaalista käyttöä ja jatkojalostusta varten. Aineistoa käytettäessä tulee aina olla kaupungin julkaisulupa.

Koordinaatti- ja korkeusjärjestelmät

Kartastotöissä käytetään valtionhallinnon suositusten mukaista EUREF-FIN (ETRS-GK23) tasokoordinaattijärjestelmää sekä N2000 -korkeusjärjestelmää.

Rajapintapalvelut

Rajapintapalvelulla tarkoitetaan sähköistä palvelua paikkatietoaineistojen siirtämiseksi järjestelmästä toiseen. Rajapintapalvelun avulla on mahdollista saada aineistoja suoraan tiedon tuottajalta.

Aineistot ovat helposti erilaisten GIS-sovellusten ulottuvilla, eikä niitä tarvitse hankkia itselle eikä huolehtia säilyttämisestä ja päivittämisestä.

Rajapintapalveluiden käyttö edellyttää, että käytössä on rajapintoja tukeva paikkatieto-ohjelmisto.

WMS-rajapintapalvelu

Web Map Service -rajapintapalvelu (WMS) on katselupalvelu, jonka avulla toisella palvelimella paikkatietoaineistoa voidaan katsella rasterikuvina. Toistaiseksi kaupungin aineistoa on tarjolla wms-rajapintapalvelun kautta opaskartan, kantakartan (ilman kiinteistörajoja) ja ajantasakaavan osalta.

WFS-rajapintapalvelu

WFS-palvelu julkaistaan myöhemmin.