Hyppää sisältöön

Eläinlääkärit

Tarvitseeko lemmikkisi tai tuotantoeläimesi eläinlääkärin apua? Onko rokotus, hammaskiven poisto, kastraatio tai kissan sterilointi ajankohtaista?

Praktikkoeläinlääkäreiden tekevät kiireellisiä sairasmatkoja tuotantoeläintiloille sekä ajanvarausperusteisia käyntejä tiloilla ja vastaanotoilla. Eläinlääkärit tarjoavat myös terveydenhuoltopalveluita tuotantoeläintiloille.

Eläinlääkäreiden vastaanottotiloissa hoidetaan lemmikkieläimet painottuen perusterveyden- ja sairaudenhoitoon. Vastaanotoilla pystytään suorittamaan tavanomaiset toimenpiteet kuten rokotukset, hammaskiven poistot, kastraatiot ja kissojen steriloinnit. Ota yhteyttä eläinlääkäriin niin saat tarkempaa tietoa siitä millaisia toimenpiteitä he tekevät. Kaupungineläinlääkäreillä on oikeus periä antamastaan eläinlääkäriavusta korvaukset kunnallisen eläinlääkäritaksan mukaisesti.

Vastaanotoilla ei ole eläintenhoitajaa eikä mahdollisuutta tehohoitoon. Kun tuot eläimen leikkaukseen tai eläimellesi on suunniteltu isompia toimenpiteitä, on olemassa suurempi riski leikkauskomplikaatioihin ja esim. eläimen menehtymiseen kuin erityisvarustelluilla klinikoilla tehtäessä.

Kun eläimesi sairastuu illalla tai viikonlopulla, apua on saatavilla päivystäviltä eläinlääkäreiltä.