Hyppää sisältöön

Terveydensuojelulain mukaisen toiminnan aloittaminen

Mitä teet mm. päiväkodin, hoivakodin, liikuntatilan, majoitushuoneiston tai kauneushoitolan toiminnan aloittamiseksi?

Ennen kuin aloitat uuden terveydensuojelulain mukaisen kohteen toiminnan tai toiminnanharjoittaja vaihtuu nykyisessä toimipaikassa, tee siitä ilmoitus  ympäristöterveydenhuoltoon. Palauta täytetty lomake viimeistään 30 vuorokautta ennen aloittamista. Toimijalle lähetetään todistus ilmoituksen käsittelystä, ja kohde kirjataan valvonnan piiriin.

Ilmoitus terveydensuojelulain mukaisesta toiminnasta (word) (180,50 Kt)

Ilmoituksen voit tehdä myös sähköisen ilmoituspalvelun ilpan kautta. Ilpassa voit ilmoittaa toiminnan aloittamisesta, olennaisesta muuttumisesta ja  lopettamisesta. Palvelun käyttö edellyttää tunnistautumista. Lisätietoja ilpasta Ruokaviraston verkkosivuilta.

Sähköisen ilmoituspalvelun ilpan verkkosivu.

Viranomaisen tarkastukset tehdään toiminnan aloittamisen jälkeen kunnan valvontasuunnitelman mukaisesti. Vaatimuksena on, että toimipaikassa huolehditaan itse omavalvonnasta.

Kunta perii taksan  mukaisen maksun ilmoituksista ja tarkastustoiminnasta. On tärkeää, että toiminnan lopettamisesta ilmoitetaan ympäristöterveydenhuoltoon, jotta toimija välttyy ylimääräisten valvontamaksujen perimiseltä.

Valvontasuunnitelmat ja -maksut