Hyppää sisältöön
Varhaiskasvatus ja koulutus

Lukiokoulutus

Halikon lukio

Perniön lukio

Salon lukio

Kaupungissa toimii kolme päivälukiota (Halikko, Perniö ja Salo). Lisäksi lukio-opetusta antaa Salon lukion aikuislinja. Myös yhdistelmätutkinnon suorittaminen on lukioissa mahdollista.

Lukio antaa yleissivistävää koulutusta. Opiskelija opiskelee lukiossa oman opinto-ohjelmansa mukaisesti. Opiskelu on päätoimista ja opetus järjestetään päivällä. Lukion voi suorittaa 2-4 vuodessa. Opintojen loppuvaiheessa opiskelija voi suorittaa ylioppilastutkinnon. Ylioppilastutkinnon suorittanutta kutsutaan ylioppilaaksi. Ylioppilas voi hakea ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Aikuislukioilla tarkoitetaan erillisiä aikuislukioita ja lukioiden aikuislinjoja. Salossa toimii aikuislinja. Salon lukion aikuislinjalla voit suorittaa lukio-opetuksen oppimääriä tai yksittäisiä aineita. Aikuislinja on tarkoitettu pääsääntöisesti yli 18-vuotiaille mikäli kyseessä on oppimäärän koko suoritus. Aikuislinjalla opiskelu on joustavaa iltaopiskelua.

  • Lukio-opetus on opiskelijalle ilmaista.
  • Oppikirjat pitää maksaa itse.
  • Ylioppilastutkintoon osallistuminen on maksullista.

Halikon lukio opetussuunnitelma 2016 (.pdf) (2,52 Mt)

Perniön lukion opetussuunnitelma 2016 (.pdf) (2,76 Mt)

Salon lukion opetussuunnitelma 2016 (.pdf) (4,84 Mt)

Lukion opiskeluhuoltosuunnitelma (.pdf) (479,65 Kt)

 


 

Ajankohtaista

Tiedotteet
Salon lukion esittelyilta tuleville lukiolaisille ja heidän huoltajilleen
15.1.2021
Salon lukion esittelyilta tuleville lukiolaisille ja heidän kotiväelleen järjestetään etänä Howspace-alustalla ti 19.1.2021 klo 18 – 20. Pääset liittymään lukioesittelyyn klikkaamalla tätä tekstiä. Tervetuloa tutustumaan lukion toimintaan, kaikkiin oppiaineisiin sekä Salon lukion erikoislinjoihin! Illan aikana on mahdollisuus keskustella ja kysyä chatissa rehtorilta, opinto-ohjaajalta ja opettajilta sekä opskelijoilta tarkempia tietoja opiskelusta Salon lukiossa.
Tiedotteet
Tarjoa TET-paikkaa Salon lukion toisen vuoden opiskelijoille 26.-27.11.2020
11.11.2020
Salon lukion toisen vuoden opiskelijoilla on TET-jakso 26.-27.11.2020. Toivottavaa olisi, koronasta huolimatta, että mahdollisimman moni yritys pystyisi ottamaan useitakin opiskelijoita tutustumaan työhön. Lukion työelämään tutustuminen (TET) antaa opiskelijalle mahdollisuuden tutustua työelämään osana opinto-ohjauksen opintoja. Työelämään tutustumisen tavoitteena on antaa opiskelijalle tietoa työelämästä, mahdollisuuksien mukaan kokeilla erilaisia työtehtäviä, saada vihjeitä omalle uravalinnalleen sekä tilaisuuden vahvistaa omia […]

Yhteystiedot

Sivistyspalveluiden johtaja
Pia Setälä
02 778 4001

Sivistyspalveluiden käyntiosoite:
Tehdaskatu 2, Salo

Sivistyspalveluiden postiosoite:
PL 77, 24101 Salo

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@salo.fi