Hyppää sisältöön

Lukiokoulutus

Halikon lukio

Perniön lukio

Salon lukio

Kaupungissa toimii kolme päivälukiota (Halikko, Perniö ja Salo). Lisäksi lukio-opetusta antaa Salon lukion aikuislinja. Myös yhdistelmätutkinnon suorittaminen on lukioissa mahdollista.

Lukio antaa yleissivistävää koulutusta. Opiskelija opiskelee lukiossa oman opinto-ohjelmansa mukaisesti. Opiskelu on päätoimista ja opetus järjestetään päivällä. Lukion voi suorittaa 2-4 vuodessa. Opintojen loppuvaiheessa opiskelija voi suorittaa ylioppilastutkinnon. Ylioppilastutkinnon suorittanutta kutsutaan ylioppilaaksi. Ylioppilas voi hakea ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Aikuislukioilla tarkoitetaan erillisiä aikuislukioita ja lukioiden aikuislinjoja. Salossa toimii aikuislinja. Salon lukion aikuislinjalla voit suorittaa lukio-opetuksen oppimääriä tai yksittäisiä aineita. Aikuislinja on tarkoitettu pääsääntöisesti yli 18-vuotiaille mikäli kyseessä on oppimäärän koko suoritus. Aikuislinjalla opiskelu on joustavaa iltaopiskelua.

Oppivelvollisuuden laajeneminen

Oppivelvollisuuden laajeneminen ja siihen liittyvä maksuttomuus koskee syksyllä 2021 opintonsa aloittavia lukiolaisia. Lukion jatkavat opiskelijat eivät kuulu laajennuksen ja sitä seuraavan maksuttomuuden piiriin vaan kustantavat jatkossakin itse omat oppimateriaalinsa, tietokoneensa sekä ylioppilastutkinnon maksut. Oppivelvollisuuden laajeneminen etenee ikäluokka kerrallaan.

Halikon lukion opetussuunnitelma 2021 (pdf) (4,58 Mt)

Perniön lukion opetussuunnitelma 2021 (pdf) (4,95 Mt)

Salon lukion opetussuunnitelma 2021 (pdf) (5,73 Mt)

Salon lukion aikuislinjan opetussuunnitelma 2021 (pdf) (2,95 Mt)

Lukion opiskeluhuoltosuunnitelma (pdf) (479,65 Kt)


Ajankohtaista