Hyppää sisältöön

Ystävyyttä ja pelailua

Olemme lukeneet kirjan nimeltä Maalivahdin salaisuus. Kirjan kirjoittajan nimi on Tittamari Marttinen ja sen on kuvittanut Päivi Niinikangas. Painovuosi on 2018. Sivumäärä on 77. Kirja sopii lapsille.

Päähenkilöiden nimet ovat Antti, Ville ja Iida. Villellä on silmälasit ja oranssit hiukset ja hän harrastaa jalkapalloa. Antilla on tummanruskeat hiukset ja ne ovat pörröiset. Iidalla on vaaleanruskeat hiukset ja hän on tyttö. Kaikki ovat luonteeltaan iloisia ja hauskoja ja auttavaisia. Tärkeä sivuhenkilö on Jari, joka opetti lapsia pelaamaan jalkapalloa.

Tapahtumat alkoivat siitä että lapset menivät bussilla skeittaamaan. Meidän mielestä kirja ei vaikuttanut aluksi hyvältä koska siinä ei tapahtunut mitään jännää. Kirjassa kaverit olivat kaupungissa ja kävivät syömässä. Sitten he menivät kirpputorille ja osti maalivahdinhanskat. Kirjan edetessä kirjan juoni muuttui paremmaksi ja se oli meidän mielestämme ihan hyvä. Kirja muistuttaa siitä, että pitää auttaa toisia. Kirjan opetus on, että älä luovuta. Suosittelemme tätä kirjaa 5–8-vuotiaille.

Ollikkalan koulun 4-5B -luokan oppilaat