Hyppää sisältöön
Varhaiskasvatus ja koulutus

Perusopetus

Peruskoulu käsittää luokat 1 – 9, ja se on tarkoitettu koko ikäluokalle (7 – 17 v.). Perusopetus on maksutonta ja tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden. Perusopetus tarjoaa oppilaille mahdollisuuden laajan yleissivistyksen perustan muodostamiseen. Perusopetuksen järjestämistä ohjaavat velvoitteet perustuvat perusopetuslakiin ja -asetukseen sekä opetussuunnitelman perusteisiin.

Perusopetuksessa noudatetaan oppimiskäsitystä, jonka mukaan oppilas on aktiivinen toimija. Oppiminen tapahtuu vuorovaikutuksessa toisten oppilaiden, opettajien ja muiden aikuisten sekä eri yhteisöjen ja oppimisympäristöjen kanssa. Tavoitteena on oppilaan saavuttama laaja-alainen osaaminen, jolla tarkoitetaan tietojen, taitojen, arvojen, asenteiden ja tahdon muodostamaa kokonaisuutta.

Kouluyksiköitä on Salossa 30. Perusopetuksen oppilasmäärä on tällä hetkellä noin 5500.

Ajankohtaista

Tiedotteet
Salon lukion esittelyilta tuleville lukiolaisille ja heidän huoltajilleen
15.1.2021
Salon lukion esittelyilta tuleville lukiolaisille ja heidän kotiväelleen järjestetään etänä Howspace-alustalla ti 19.1.2021 klo 18 – 20. Pääset liittymään lukioesittelyyn klikkaamalla tätä tekstiä. Tervetuloa tutustumaan lukion toimintaan, kaikkiin oppiaineisiin sekä Salon lukion erikoislinjoihin! Illan aikana on mahdollisuus keskustella ja kysyä chatissa rehtorilta, opinto-ohjaajalta ja opettajilta sekä opskelijoilta tarkempia tietoja opiskelusta Salon lukiossa.
Tiedotteet
Ensimmäiselle luokalle ja iltapäivätoimintaan ilmoittautuminen käynnissä
11.1.2021
Ilmoittautuminen Salon kaupungin perusopetuksen ensimmäiselle luokalle Ensi syksynä peruskoulun 1. luokalla aloittavat uudet oppilaat ilmoitetaan kouluun 4.-31.1.2021 Wilman kautta. Kaikille koulutulokkaiden huoltajille lähetetään ilmoittautumisesta Wilma-viesti viikolla 1. Huoltajat, joilla ei ole Wilmaa käytössä, saavat ohjeet ilmoittautumisesta postitse. Ilmoittautuminen koskee: kaikkia vuonna 2014 syntyneitä lapsia (myös Salossa asuvat ulkopaikkakuntalaiset vuonna 2014 syntyneet lapset) vuonna 2013 syntyneitä […]

Yhteystiedot

Sivistyspalveluiden johtaja
Pia Setälä
02 778 4001

Perusopetusjohtaja
Inkeri Lahti
02 778 4688

Toimistosihteeri
Tiina Virtanen
02 778 4007

Käyntiosoite:
Tehdaskatu 2, Salo

Postiosoite:
PL 77, 24101 Salo

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@salo.fi