Hyppää sisältöön

Vaskion koulu

Vaskion koulu on pieni maalaiskoulu Pohjois-Halikon alueella Salossa. Vaskion koulun päärakennus on vuodelta 1939 ja sitä on laajennettu 1965. Koko rakennus peruskorjattiin 2008, jolloin entiset Kuttilan ja Mäen koulut yhdistettiin samaan pihapiiriin Vaskion kouluksi ja pihapiiriin rakennettiin koulun uudisosa. Koulun päärakennus tunnetaan Sahana ja uusi osa nimettiin Myllyksi. Mylly-rakennuksen kalustus uudistettiin oppimisympäristöksi, jossa on mahdollista muunnella tiloja opetuksen ja tarpeiden mukaan. Vaskion koulun vehreä lähiympäristö jokirannan luontopolkuineen ja museomäkineen mahdollistavat toiminnallisen oppimisen myös ulkona.

Vaskion koulu on 66 oppilaan, viiden luokanopettajan, kolmen koulunkäynninohjaajan, keittäjä/siistijän ja kiinteistönhoitajan työpaikka. Kolmena päivänä viikossa koululla työskentelee laaja-alainen erityisopettaja. Oppilashuoltohenkilöstö on Vaskion koulun oppilaiden tukena viikoittain. Koululla toimii vanhempien aktiivinen koti-koulu –toimikunta yhteistyössä koulun henkilökunnan kanssa. Kylän nuorisotoimintaa käynnistetään taas Waskio-seuran ja Vaskion koulun yhteistyönä.

Opetusta Vaskion koululla toteutetaan luokkamuotoisesti, mutta joillakin yhdysluokkatunneilla myös kahden luokanopettajan yhteistyönä. Koulussamme järjestetään säännöllisesti yhteisiä toimintapäiviä, joissa eri ikäiset koululaiset oppivat yhdessä. Vaskion koululla on kummitoimintaa, jossa 1.-2.-luokkalaisella oppilaalla on kouluarjessa oma 5.-6.-luokkalainen isokummi.

Liikuntamahdollisuudet niin kesä- kuin talvikaudella ovat Vaskion koulun ympäristössä mainiot ja Paikku-bussilla kuljemme myös kauemmas liikunta- ja kulttuuripalvelujen äärelle. Liikkuva koulu -toiminta mm. välkkäreineen on vakiintunut arkeemme. Niin ikään ”digioppiminen” on oppimisessa arkea.
Koulun toiminnassa oppilaiden osallisuutta tuetaan panostamalla oppilaiden mielenkiinnon kohteista lähteviin ilmiöihin mm. valinnaisaineissa. Vaskion koulun oppilaskunta toimii aktiivisesti yhdessä henkilökunnan ja koti-koulu -toimikunnan kanssa sekä osana yhteisöllistä oppilashuoltotyöryhmää. Kaupungin lapsiparlamenttityöskentely on myös tuttua oppilaillemme.

Toimintamme lähtökohtana on lasten hyvinvointi turvallisessa kouluympäristössä aamusta iltapäivään. Vaskion koululla järjestetään kuluvana vuonna iltapäivätoimintaa 1.-2.-luokkien oppilaille.