Hyppää sisältöön

Toijan koulu

Itäisessä osassa Salon kaupunkia, varsinaissuomalaisten ja länsiuusmaalaisten maisemien murrosalueella, keskellä vehreää maaseutua, Varsinais-Suomen järvirikkaimmalla seudulla sijaitseva Toijan alakoulu on Kiskon alueen ainoa koulu. Se sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella entisessä Kiskon kuntakeskuksessa. Sekä Helsinkiin että Turkuun on hyvät maantieyhteydet ja noin tunnin ajomatka kumpaankin suuntaan. Salon kaupungin keskustaan on matkaa 24 km, mutta suoran ja nopean tieyhteyden ansiosta keskustaan Salon torille on vain noin varttitunnin ajomatka.

Pääkoulu on rakennettu 2003. Fyysiset puitteet ovat hyvät ja toimivat. Lisäksi koulun kiinteistöön kuuluu 1900-luvun alkupuolella rakennettu vanha, iso ja komea puukoulu, jonne tällä hetkellä on keskitetty lähinnä päiväkoti-ikäisten viisivuotiaiden ja esikoulu-ikäisten ryhmät. Puukoulussa on myös koulun iltapäivätoiminnalle omat viihtyisät tilat.

Samassa koulun väljässä pihapiirissä on myös alun perin 50-luvulla rakennettu, mutta 2000-luvulla täysin uudelleenremontoitu kivikoulu, jossa on teknisen käsityön opetustilat ja koulun viihtyisä ruokala. Kivikoulun yhteyteen on 2000-luvun alun rakennus- ja remontointivaiheen aikana rakennettu iso liikuntahalli, Kiskohalli.

Koulun pihan välitunti- ja lähiliikuntavälineistö uusittiin kesällä 2018, kun koululle rakennettiin Suomen 92. ässäkenttä, jonka saamisesta koululle kiitos kuuluu pitkälti koulun erittäin aktiiviselle ja aikaansaavalle vanhempainyhdistykselle, jonka aloitteesta ja merkittävällä rahoitusosuudella monitoimikenttä pihalle nousi.

Koulun välittömässä läheisyydessä sijaitsevat myös urheilu- ja jalkapallokenttä, muita liikunta-alueita sekä kaupungin lähikirjasto ja nuorisotilat sekä kaikki paikallispalvelut.

Koulumme on mukavan kokoinen. Jokainen opettaja tuntee jokaisen oppilaan. Koulussa työskentelee tällä hetkellä viisi luokanopettajaa ja koulun koosta huolimatta meillä on myös oma erityisluokanopettaja. Lisäksi opetushenkilöstön vahvuuteen kuuluu kaksi vakituista koulunkäynninohjaajaa. Koulukuraattori ja –psykologi ovat koulullamme säännöllisesti tavattuja vierailijoita. Vaikka oppilasmäärä on reilusti alle sadan, emme ole täällä maaseudulla yksin, vaan olemme osa Salon kaupungin perusopetusta. Käytössämme on samat yhteiset kaupungin resurssit ja koulujen keskinäinen verkostoituminen tuo vahvuutta – yhdessä olemme enemmän ja joka päivä pikkuisen parempia.

Toijan koulu – portti pääkaupunkiseudulle!