Hyppää sisältöön

Seikkailijat ja kirottu linna on suunnattu 8–14-vuotiaille nuorille ja lapsille

Lukeva Salo

Seikkailijat ja kirottu linna -kirjan on kirjoittanut englantilainen Jemma Hatt. Kirjan sivumäärä on 212. Kirjan on suomentanut Jade Haapasalo. Tämä kirja on painettu Keuruulla vuonna 2022. Kirjan on painanut Otava. Kirjassa ei valitettavasti ole kuvitusta.

Mielestäni kirja oli erittäin jännittävä ja siinä oli hyvä juoni. Kirja oli myös erittäin kekseliäästi kirjoitettu.

Kirjan päähenkilö on tyttö nimeltään Lara Jacobs. Lara oli mielestäni kiltti ja rohkea. Hänen äitinsä on tunnettu arkeologi. Lara on myös aika ovela.

Kirjassa sivuhenkilöitä olivat Laran äiti, Laran serkku Rufus, Herb-setä, Karim, herra Bunce, Laran ystävä Tom, John Kexley, herra Burt, rouva Burt, Laran koira Barney, Sam, poliisit ja Lordy Antony. Kirjan sivuhenkilöt olivat mielestäni ovelia, yllättäviä ja rohkeita.

Kirjan tapahtumat alkavat Laran kotoa, josta hän ja hänen serkkunsa Rufus lähtevät kohti Herb-sedän omistamaa linnaa. Muita tapahtumapaikkoja olivat Tomin mökki, linna, hautausmaa, salakäytävä, Cornvallin ravialue ja salakammio. Tapahtumapaikat olivat yleisesti ottaen jännittäviä sekä kiinnostavia.

Kirjan alussa Lara ja Rufus lähtevät Laran Herb-sedän linnaan, jossa John Kexleyn muotokuva varastetaan. Sen jälkeen tapahtuu erilaisia ovelia rosvouksia sekä saman arvoisia selvityksiä.

Kirja oli koko ajan jännittävä ja selkeä. Sen kieli oli myös selkeä ja erittäin mukavan oloinen.

Kirjassa hahmot yrittivät tehdä oman juttunsa aina täysillä. Kirjan teema oli hyvänhenkinen ja myös aika mielenkiintoinen. Mielestäni kirja oli kokonaisteoksena hyvä, mielenkiintoinen ja hauska koska kirjassa oli hyviä hahmoja ja selkeä määränpää. Suosittelisin kirjaa 8–14-vuotiaille koska kirjassa on vähän vaikeita sanoja, paljon tekstiä ja tekstin koko on pientä. Kirja on myös jännittävä joillekin ehkä jopa pelottava.

Tässä osa kirjaa luvusta Maalaus:

Hetkeä myöhemmin Tom, Lara, Rufus, Herb-setä ja hämmentynyt Barney seisoivat kapteeni John Kexleyn muotokuvan edessä. Barney ei ymmärtänyt, miksi he olivat ravanneet ympäri linnaa, mutta se nautti aina kaikesta leikin kaltaisesta. Rufus kohotti käsi vartensa kohti maalausta, mutta…

…selvitä tämä itse kirjasta.

Frans Strandman, Tupurin koulu 3C