Hyppää sisältöön

Vaihda kallis elämä rikkaaseen

Muuta Saloon – reilu tunti Helsingistä, puoli tuntia Turusta. Täältä saat omakotitalon samaan hintaan kuin Helsingistä yksiön. Asuminen on väljää, elinkustannukset on edullisemmat, välimatkat  lyhyet ja harrastukset lähietäisyydellä. Sujuvaa arkea – enemmän yhteistä aikaa.

Ihastu Salon kyliin ja alueisiin

Voit asua kätevästi keskellä kaupunkia ja palveluita, luonnonläheisellä asuinalueella omakotitalossa tai rivitalossa,
puhtaassa maalaismaisemassa, ruukkikylän idyllissä tai lähellä harrastustasi, vaikkapa golfkentän vieressä.

Hajala - Varsinais-Suomen Vuoden Kylä 2020
Märynummi - Varsinais-Suomen Vuoden Kylä 2018
Teijon Ruukkikylät - Valtakunnan Vuoden Kylä 2011, Varsinais-Suomen Vuoden Kylä 2010

 Tutustu kaikkiin aluepoimintoihimme – lisäämme esittelyjä jatkuvasti.

Viitankruunu - merellinen asuinalue Salon keskustan tuntumassa
Perniön kirkonkylä
Järvien Kisko
Meren verran parempi Särkisalo
Maaseudun helmi - Kuusjoki
Hajala - Varsinais-Suomen Vuoden Kylä 2020
Märynummi - Varsinais-Suomen Vuoden Kylä 2018
Teijon Ruukkikylät - Valtakunnan Vuoden Kylä 2011, Varsinais-Suomen Vuoden Kylä 2010

Tutustu muuttajien tarinoihin

Salon Märynummelle Naantalista muuttanut Anamaria rentoutuu keikkojen välillä omassa rauhassa. Luonnon lisäksi myös keskeinen sijainti ja hyvät kulkuyhteydet painoivat vaakakupissa. "Näimme, kun Vappu Pimiä suositteli somessa Saloa ja selailimme hiukan tarkemmin. Sitten löysimme tämän talon ja se oli menoa."
Varsinais-Suomen Vuoden Kylään 2020 – Hajalaan muuttaneet Elina ja Leevi ovat tyytyväisiä. ”Täältä on sen verran hyvät liikenneyhteydet, että työmatka on vain kymmenen minuuttia pitempi kuin mitä se oli Turun sisäisessä liikenteessä”, Leevi huomauttaa.
Oopperalaulajat Saara ja Jussi ostivat Salon Lukkarinmäestä yli satavuotiaan hirsitalon. ”Juna- ja bussiyhteydet Salosta pääkaupunkiseudulle toimivat erinomaisesti, eikä matka-aikaan mene paljoa enempää kuin pääkaupunkiseudun sisäisessä liikenteessä”
Nina Malin sai Salosta sujuvamman elämän. Ajatus Saloon muuttamisesta alkoi konkretisoitua koronavuoden aikana, kun etätyö toi ahaa-elämyksen, ettei Helsingissä asuminen olekaan työn kannalta välttämätöntä.
Mia asui Helsingissä 45 vuoden ajan ennen kuin totesi kaipaavansa maaseudun rauhaa ja muutti Perniöön. Nyt hän asuu kahden kissansa kanssa pienessä satavuotiaassa torpassa lammen rannalla ja on tyytyväisempi kuin koskaan.
Sanni muutti maailmalta Suomusjärven rauhaan. "Suomusjärvellä on tilaa elää ja kokea, nähdä kauas. Mutta on myös aikaa kohtaamisille, uusille tuttavuuksille ja keskusteluille."
Päivi kehuu, miten hyvä Salossa on kasvattaa lapsia. Etäisyydet töihin, päiväkotiin ja harrastuksiin ovat lyhyet, eikä aika kulu ruuhkassa istuessa.
Unelmien perässä kulkenut Nina Sirén yhdisti kodin ja työn Mathildedalissa. "Salo on ihmisen kokoinen kaupunki. Keskustassa on kaupat ja täältä saa kaiken tarpeellisen."
Helsingistä takaisin kotiin muuttanut Niina. "Etätyön teko sujuu ja liikkeelle lähtö on helppoa, ihanteellinen sijainti Turkuun tai Helsinkiin työmatkalle suuntaaville."

Työelämä

Etätöiden tekemiseen Salo IoT Campuksella on Siilo coworking tilat. Voit varata työpisteen yksittäiselle työpäivälle tai tehdä kiinteän kuukausisopimuksen.
Hub Salo - yhteisöllinen toimitila aivan Salon keskustassa. Lähellä hyviä lounaspaikkoja, tori, joki ja kirjasto. Juna-asemalle kävelymatka.
TöihinSaloon.fi –sivuilta löydät niin ohjelmistotekniikan, metalliteollisuuden, koulutuksen kuin palvelualankin uramahdollisuudet.

Reilu tunti Helsinkiin – puoli tuntia Turkuun

Sijainti on loistava – moottoritietä hurauttaa Salosta Turkuun reilussa puolessa tunnissa ja pääkaupunkiseudulle reilussa tunnissa.
Jos työpaikka ei ole Salossa niin työmatkat sujuvat mukavasti, nopeasti ja edullisesti junalla, bussilla tai vaikka kimppakyydillä –
eikä työmatkaan kulu juurikaan enempää aikaa kuin pääkaupunkiseudulla asuvilla ja liikkuvilla.

Junien aikataulut

Linja-autojen aikataulut

Paikallisliikenne Paikku

Pyörätiet

Vertaile asunto- ja tonttitarjontaa

Salosta saat omakotitalon samaan hintaan kuin Helsingistä yksiön.
Asuntojen keskimääräinen neliöhinta on Salossa noin 1 177 euroa, pääkaupunkiseudulla 5 299 euroa ja Turussa 2 540 euroa.

Etuovi.com - myytävät asunnot

Oikotie.fi - myytävät asunnot

Oikotie.fi - vuokrattavat asunnot

SalonSeudunAsunnot.net

Tonttitarjonta on monipuolista - haluatko rakentaa kaupungin keskustan tuntumaan tai johonkin monista taajamista?
Suomusjärveltä on matkaa Helsingin keskustaan on vain noin 80 kilometriä. Täältä käsin käy helposti töissä pääkaupunkiseudulla.
Särkisalon Karhumäen tontit täyttää merihenkistä asumista arvostavan toiveet. Etätyöntekijälle paikka on todellinen helmi.
Märynummi - Varsinais-Suomen vuoden kylä 2018 - on vain kilometrin päässä moottoritieltä. Täällä ollaan sekaisin Märystä.

Vakuutu vapaa-ajan tarjonnasta

Salon Urheilupuisto on valtakunnallisestikin vertaillen ainutlaatuinen keskittymä, jossa harrastetaan kymmeniä lajeja ratsastuksesta jääkiekkoon ja golfiin. Aktiivinen yhdistystoiminta täydentää Salon monipuolisen harrastus- ja virkistystoiminnan.
Tapahtumatarjonta on kattavaa; Salon Iltatorit, monipuolinen kesäteatteritarjonta, tasokkaat konsertit ja näyttelyt sekä teematapahtumat houkuttelevat kävijöitä kauempaakin.
Salo on virkeä ja elinvoimainen kulttuurikaupunki. Monipuolisia palveluita toteutetaan kylissä, kaupunginosissa ja kortteleissa kaikenikäisille kulttuurin ja taiteen kokijoille ja tekijöille.
Mitä et Salosta löydä – sitä et tarvitse. Persoonallisista kivijalkaliikkeistä, kauppakeskuksista sekä muilta kaupan alueilta löytyy hyvät valikoimat, ystävällinen palvelu sekä maksuton pysäköinti.
Vieraile eri puolilla Saloa niin huomaat kuinka monipuolinen Salo on. Idyllisiä ruukkikyliä, kartanoita, Teijon kansallispuiston erämaaluontoa, merellinen Särkisalo, järvien Salo.
Lumoudu luonnosta. Salossa on Teijon kansallispuiston lisäksi monia hienoja retkeilykohteita, joita on jatkuvasti kehitetty ja myös esteettömyys on huomioitu.

Varhaiskasvatus ja koulutus

Salo on kotoisa ja turvallinen kaupunki, joka tarjoaa laadukasta varhaiskasvatusta ja koulutusta lapsuuden ja nuoruuden eri vaiheisiin.
Montessori-päiväkoti Aurinkoleijona on Varsinais-Suomen ainoa montessoripäiväkoti.
Välkommen till Salo svenska skola! Skolan ligger i centrala Salo i samma utrymmen som Meritalo skola.
Musiikkiopisto - taiteen perusopetusta musiikin laajan oppimäärän mukaisesti.
Lukiokoulutusta saa kolmessa päivälukiossa - Halikko, Perniö ja Salo - sekä Salon lukion aikuslinjalla. Tarjonnasta löytyy mm. musiikki-, tiede-, business- ja urheilulinja.
Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos. Monipuolista koulutusta nuorille, aikuisille, yrityksille ja työyhteisöille.
Turun ammattikorkeakoulun Salon toimipisteessä opiskelee liiketalouden tradenomeja, sosionomeja ja sairaanhoitajia. Toimipiste on osa Salo IoT Campusta.
Edusalo - monipuolisia koulutus- ja työelämän palveluja sekä osaamisen kehittämispalveluja asiakkaiden tarpeisiin, niin yrityksille kuin yksityishenkilöille.

Unelmiesi koti voi olla Salossa. Ota hetki aikaa ja katso miltä Salo näyttää. Tervetuloa tutustumaan – tänne voi jäädä myös asumaan.

Vaihda kallis elämä rikkaaseen

Valokuvaus Teijon kansallispuistossa
Kamera mukaan ja luontoon! Syntyperäinen salolainen viehättyy yhä uudelleen Teijon kansallispuiston luonnonkauniista maisemista.

Pääkaupunkiseudulla pendelöijänä
Koti Salossa, työ Helsingissä. Näitä en vaihtaisi pois. Moottoritie ja juna yhdistävät Karoliinan elämän kahden kaupungin kanssa. Salossa hän viihtyy perheensä parissa ja elää tapahtumarikasta elämää.

Muusikko Teppo Mäkynen
Salossa musiikin tielle astunut jazzmuusikko Teppo Mäkynen kertoo suhteestaan kotikaupunkiinsa. Salossa on sopivasti rytmiä, aivan kuten musiikissakin.

Yrittäjä-Nina Mathildedalissa
Suloista tunnelmaa ja toteutettuja yrittäjäunelmia Mathildedalin ruukkikylässä. Mikä tekeekään elon täällä niin ihanaksi? Mistä syntyy viihtyminen, onni ja rakkaus.

Vaihda kallis elämä rikkaaseen
– muuta Saloon.

Tervetuloa!