Hyppää sisältöön

Vaihda kallis elämä rikkaaseen

Muuta Saloon – reilu tunti Helsingistä, puoli tuntia Turusta. Täältä saat omakotitalon samaan hintaan kuin Helsingistä yksiön. Eri alojen avoimia työpaikkoja on tarjolla runsaasti.

Asuminen on väljää, elinkustannukset ovat edullisemmat, välimatkat  lyhyet, paikoitus ilmaista ja harrastukset lähietäisyydellä. Sujuvaa arkea – enemmän yhteistä aikaa.

Tutustu muuttajien tarinoihin

Sainion perhe muutti pääkaupunkiseudulta Saloon: ”Tuntuu kuin oltaisiin lomalla.” Luonto, lapsiystävällisyys ja arjen helppous saivat kuusihenkisen perheen vaihtamaan rivitalokodin Helsingissä omakotitaloon Salossa. ”Helsingissä matkoihin meni moninkertainen aika. Täällä vielä etäisyyksistä puhutaa kilometreinä, kun Helsingissä merkittävämpää on matkaan kuluva aika.”
Salon Märynummelle Naantalista muuttanut Anamaria rentoutuu keikkojen välillä omassa rauhassa. Luonnon lisäksi myös keskeinen sijainti ja hyvät kulkuyhteydet painoivat vaakakupissa. "Näimme, kun Vappu Pimiä suositteli somessa Saloa ja selailimme hiukan tarkemmin. Sitten löysimme tämän talon ja se oli menoa."
Varsinais-Suomen Vuoden Kylään 2020 – Hajalaan muuttaneet Elina ja Leevi ovat tyytyväisiä. ”Täältä on sen verran hyvät liikenneyhteydet, että työmatka on vain kymmenen minuuttia pitempi kuin mitä se oli Turun sisäisessä liikenteessä”, Leevi huomauttaa.
Näin Savolaisesta tuli salolainen. "Kummallakaan ei ollut mitään siteitä Salon seudulle Akun työn lisäksi, joten meillä ei ollut mielessämme mitään tiettyä aluetta, Juuli-Maaria kertoo. –Sen verran tiesimme, että haluamme asua omakotitalossa ja mieluiten Salon länsipuolella lähellä moottoritietä".
Haussa oli sopiva paikka Etelä-Suomesta potentiaalisten asiakkaiden läheltä, rannikolta, jossa pääsee veneilemään ja sopivalla etäisyydellä lentokentästä. Kaupungissa emme halunneet asua, Simon linjaa. Näillä tiedoilla ja sopivalla hintatasolla Oikotiessä valinta osui Särkisalon Förbyhyn, josta löytyi erinomainen rantakiinteistö, jossa palvelut ja koulu olivat sopivan lähellä.
Mattiloiden oma etätyö on sujunut hyvin, ja he ovat työskennelleet korona-aikaan mökillä enemmän kuin kotonaan Helsingissä. Viihdymme toki kaupungissakin, mutta Salon ja Perniön palvelut riittävät meille mainiosti.
Oopperalaulajat Saara ja Jussi ostivat Salon Lukkarinmäestä yli satavuotiaan hirsitalon. ”Juna- ja bussiyhteydet Salosta pääkaupunkiseudulle toimivat erinomaisesti, eikä matka-aikaan mene paljoa enempää kuin pääkaupunkiseudun sisäisessä liikenteessä”
Nina Malin sai Salosta sujuvamman elämän. Ajatus Saloon muuttamisesta alkoi konkretisoitua koronavuoden aikana, kun etätyö toi ahaa-elämyksen, ettei Helsingissä asuminen olekaan työn kannalta välttämätöntä.
Se oikea löytyikin Salosta. Haapalat olivat etsimässä uutta asuntoa, kun talo Viitankruunussa hurmasi ensikohtaamisella. Ja niin Karoliinasta tuli paluumuuttaja. Myös aktiivinen asukasyhdistys on Haapaloille plussaa. Viitankruunussa asukkaat kehittävät aluetta aktiivisesti ja uudet tulokkaat otetaan vastaan lämpimästi. –Olemme ehtineet tutustumaan jo useampaan naapuriin.
Mia asui Helsingissä 45 vuoden ajan ennen kuin totesi kaipaavansa maaseudun rauhaa ja muutti Perniöön. Nyt hän asuu kahden kissansa kanssa pienessä satavuotiaassa torpassa lammen rannalla ja on tyytyväisempi kuin koskaan.
Sanni muutti maailmalta Suomusjärven rauhaan. "Suomusjärvellä on tilaa elää ja kokea, nähdä kauas. Mutta on myös aikaa kohtaamisille, uusille tuttavuuksille ja keskusteluille."
Päivi kehuu, miten hyvä Salossa on kasvattaa lapsia. Etäisyydet töihin, päiväkotiin ja harrastuksiin ovat lyhyet, eikä aika kulu ruuhkassa istuessa.
Unelmien perässä kulkenut Nina Sirén yhdisti kodin ja työn Mathildedalissa. "Salo on ihmisen kokoinen kaupunki. Keskustassa on kaupat ja täältä saa kaiken tarpeellisen."
Helsingistä takaisin kotiin muuttanut Niina. "Etätyön teko sujuu ja liikkeelle lähtö on helppoa, ihanteellinen sijainti Turkuun tai Helsinkiin työmatkalle suuntaaville."

Kaikki muuttajatarinat

Ihastu Salon kyliin ja alueisiin

Voit asua kätevästi keskellä kaupunkia ja palveluita, luonnonläheisellä asuinalueella omakotitalossa tai rivitalossa,
puhtaassa maalaismaisemassa, ruukkikylän idyllissä tai lähellä harrastustasi, vaikkapa golfkentän vieressä.

 Tutustu kaikkiin aluepoimintoihimme – lisäämme esittelyjä jatkuvasti.

Viitankruunu - merellinen asuinalue Salon keskustan tuntumassa
Meren verran parempi Särkisalo
Perniön kirkonkylä
Järvien Kisko
Hajala - Varsinais-Suomen Vuoden Kylä 2020
Märynummi - Varsinais-Suomen Vuoden Kylä 2018
Teijon Ruukkikylät - Valtakunnan Vuoden Kylä 2011, Varsinais-Suomen Vuoden Kylä 2010
Maaseudun helmi - Kuusjoki

Työelämä

Reilu tunti Helsinkiin – puoli tuntia Turkuun

Sijainti on loistava – moottoritietä hurauttaa Salosta Turkuun reilussa puolessa tunnissa ja pääkaupunkiseudulle reilussa tunnissa.
Jos työpaikka ei ole Salossa niin työmatkat sujuvat mukavasti, nopeasti ja edullisesti junalla, bussilla tai vaikka kimppakyydillä –
eikä työmatkaan kulu juurikaan enempää aikaa kuin pääkaupunkiseudulla asuvilla ja liikkuvilla.

Junien aikataulut

Linja-autojen aikataulut

Paikallisliikenne Paikku

Pyörätiet

Vertaile asunto- ja tonttitarjontaa

Salosta saat omakotitalon samaan hintaan kuin Helsingistä yksiön.
Asuntojen keskimääräinen neliöhinta on Salossa noin 1 177 euroa, pääkaupunkiseudulla 5 299 euroa ja Turussa 2 540 euroa.

Etuovi.com - myytävät asunnot

Oikotie.fi - myytävät asunnot

Oikotie.fi - vuokrattavat asunnot

Vertaile asunto- ja tonttitarjontaa

Salosta saat omakotitalon samaan hintaan kuin Helsingistä yksiön.
Asuntojen keskimääräinen neliöhinta on Salossa noin 1 177 euroa, pääkaupunkiseudulla 5 299 euroa ja Turussa 2 540 euroa.

SalonSeudunAsunnot.net

SalonVuokratalot.fi

Vakuutu vapaa-ajan tarjonnasta

Varhaiskasvatus ja koulutus

Unelmiesi koti voi olla Salossa. Ota hetki aikaa ja katso miltä Salo näyttää. Tervetuloa tutustumaan – tänne voi jäädä myös asumaan.

Vaihda kallis elämä rikkaaseen

Valokuvaus Teijon kansallispuistossa
Kamera mukaan ja luontoon! Syntyperäinen salolainen viehättyy yhä uudelleen Teijon kansallispuiston luonnonkauniista maisemista.

Pääkaupunkiseudulla pendelöijänä
Koti Salossa, työ Helsingissä. Näitä en vaihtaisi pois. Moottoritie ja juna yhdistävät Karoliinan elämän kahden kaupungin kanssa. Salossa hän viihtyy perheensä parissa ja elää tapahtumarikasta elämää.

Muusikko Teppo Mäkynen
Salossa musiikin tielle astunut jazzmuusikko Teppo Mäkynen kertoo suhteestaan kotikaupunkiinsa. Salossa on sopivasti rytmiä, aivan kuten musiikissakin.

Yrittäjä-Nina Mathildedalissa
Suloista tunnelmaa ja toteutettuja yrittäjäunelmia Mathildedalin ruukkikylässä. Mikä tekeekään elon täällä niin ihanaksi? Mistä syntyy viihtyminen, onni ja rakkaus.

Vaihda kallis elämä rikkaaseen
– muuta Saloon.

Tervetuloa!