Hyppää sisältöön
Vapaa-aika ja matkailu

Kirjasto

Asiointi kirjastoissa 3.12.2020-28.2.2021

Kirjastot ovat avoinna 3.12.2020-28.2.2021 rajoitetuin palveluin. Kaikkien tulee huolehtia kahden metrin turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tulla kirjastoon vain terveenä. Asiakkaiden tulee käyttää kasvomaskia, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä.

Varausten nouto, palautus ja lainaus rajatusta kokoelmasta on mahdollista. Asiointi tapahtuu omatoimisesti automaateilla. Kokoelma- ja oleskelutilat on suljettu. WC-tilat ovat suljettuina.

Asiakastietokoneet, tulostimet ja kopiokoneet ovat käytössä pika-asiointia (15 minuuttia) varten. Lähikontaktia vaativaa opastusta ei voida antaa. Kirjaston tiloissa järjestettävät tapahtumat ja ryhmäkäynnit sekä näyttelyt on peruttu.

Aineistoa voi palauttaa kirjastojen aukioloaikoina automaatteihin ja muina aikoina ulkona sijaitseviin palautusluukkuihin. Pääkirjaston palautusluukku avautuu kirjastokortilla.

Kirjastoautot liikennöivät normaalisti aikataulujen mukaan, mutta sisälle autoon pääsee vain yksi ihminen/perhe kerrallaan. Koulu- ja päiväkotipysäkeillä sisään pääsee vain yksi opettaja tai muu aikuinen kerrallaan.

Omatoimiset kirjastopalvelut Kiikalan, Kiskon, Kuusjoen, Muurlan, Suomusjärven sekä Särkisalon kirjastoissa ovat asiakkaiden käytettävissä maanantaista 11.1.2021 lähtien. Mikäli asioit kirjastossa mieluummin henkilökunnan ollessa paikalla, tarkista nämä ajat kirjaston omalta verkkosivulta.

Rajoitukset perustuvat Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän antamiin suosituksiin 1.12., 15.12.2020, 5.1., 19.1. sekä 2.2.2021.

Kirjastot

Vaski-verkkokirjasto

Omatoimikirjastot

E-aineistot Vaski-kirjastoissa

Tapahtumia ja näyttelyitä kirjastoissa

Ajankohtaista

Tiedotteet
Maaliskuu on lastenkulttuurin kuukausi
24.2.2021
Salossa vietetään toista kertaa Lastenkulttuurin maaliskuuta. Tänä vuonna teemakuukautta on lähdetty ideoimaan alueellisessa Lasten Tilkkutäkki -verkostossa, johon kuuluu Salon ja Kemiönsaaren lastenkulttuuritoimijoita. Pandemia-ajat aiheuttavat haasteita tässäkin toteutuksessa ja siksi kuukauden tarjonta tapahtuu pääosin verkossa sekä omatoimitoteutuksina. Mukana kuukauden ohjelmatarjonnassa ovat Salon kulttuuripalvelut, pääkirjasto, musiikkiopisto, kansalaisopisto (Kuvataidekoulu, Käsityökoulu, Sirkuskoulu ja Teatterikoulu) sekä Salon seurakunta ja Lastenkulttuurikeskus […]
Tiedotteet
Talvilomalla tapahtuu Salossa
4.2.2021
Poikkeusoloista huolimatta Salossa on tarjolla talvilomalla lapsille ja nuorille monenlaista aktiviteettia. Salon kaupungin nuoriso-, liikunta-, kulttuuri ja kirjastopalvelut päättivät jatkaa syksyllä hyväksi havaitsemaansa yhteistyötä loma-ajan aktiviteettien markkinoinnissa. Ohjelmassa on erilaista tekemistä pienissä työpaja- ja liikuntaryhmissä sekä sisä- että ulkotiloissa. Myös omatoimi- ja verkkosisältöjä on tarjolla. Aktiviteetteja sekä sisällä että ulkona Ulkona lapset pääsevät hiomaan taitojaan […]
Tiedotteet
Salon kaupungin toimenpiteet liittyen Varsinais-Suomen koronasuosituksiin
3.2.2021
Lisätty tiedot nuorisopalvelujen osalta klo 15.15 Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä jatkoi tiistain (2.2.) kokouksessaan kaikkia aiemmin antamiaan suosituksia koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi 28.2. asti. Koronakoordinaatioryhmän mukaan Varsinais-Suomi on edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa eikä tautitilanne mahdollista suositusten purkua miltään osin. Ryhmä painottaa erityisesti etätyön merkitystä sekä maskisuositusten noudattamista ja turvavälien pitämisen tärkeyttä. Jatkettujen suositusten pohjalta on Salon kaupunki päättänyt seuraavista […]
Tiedotteet
Salon kaupungin toimenpiteet liittyen Varsinais-Suomen koronasuosituksiin ja AVIn määräyksiin
7.1.2021
Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä jatkoi tiistaina (5.1.) joulukuun alussa annettuja suosituksia koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi. Lounais-Suomen aluehallintovirasto tiedotti tänään (7.1.) pitävänsä ennallaan Varsinais-Suomen alueen kokoontumisrajoitukset, koska Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ollaan yhä koronaepidemian leviämisvaiheessa. Maanantaista 11.1. alkaen on edelleen sallittua tarvittaessa järjestää korkeintaan 10 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, kunhan niissä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja […]