Hyppää sisältöön

Kokoelma

Salon kirjastopalvelut tarjoaa asiakkailleen monipuolisen ja ajantasaisen aineistokokoelman. Kirjastojen kokoelmiin hankitaan koko ajan uutta aineistoa kuntalaisten sekä kunnassa opiskelevien ja työssä käyvien tarpeisiin. Aineistojen valintaan vaikuttavat mm. väestön elinkeino- ja koulutusrakenne sekä ikä- ja kielijakauma. Aineistoa hankitaan niin asiakkaiden tiedon kuin virkistyksenkin tarpeisiin.

Salon kirjastoihin pyritään hankkimaan kaikki sellainen suomeksi ilmestyvä tietokirjallisuus, jolla on yleistä mielenkiintoa. Myös suppeampien erityisalojen kirjallisuutta hankitaan monipuolisesti huomioiden muun muassa alueen elinkeino- ja koulutusrakenne. Ruotsin- ja vieraskielistä aineistoa hankitaan ottaen huomioon väestön kielijakauma. Erityisesti tietokirjallisuudesta hankitaan vieraskielistä aineistoa aiheista, joista ei ole saatavana tietoa suomen kielellä ja joista Salon seudulla on erityistä tarvetta.

Suomenkielistä kaunokirjallisuutta hankitaan mahdollisimman kattavasti. Ruotsin- ja vieraskielistä kaunokirjallisuutta hankittaessa otetaan huomioon odotettavissa oleva aineiston käyttöikä. Pienille kieliryhmille hankitaan aineistoa kaukolainana tai siirtokokoelmina muista kirjastoista.

Kirjastot hankkivat kokoelmiinsa kirjallisuutta myös äänikirjoina, selkokirjoina, isotekstisinä kirjoina sekä Celia-kirjaston äänitteinä. Elokuvia hankitaan DVD-levyinä. Kirjastot voivat hankkia kokoelmiinsa vain sellaisia elokuvia, joilla on lainausoikeudet eli joita kirjastoilla on oikeus lainata eteenpäin. Asiakkaiden esittämistä hankintaehdotuksista huolimatta kaikkia elokuvia ei tästä syystä voida hankkia lainkaan kirjastoihin.

Salon pääkirjaston musiikkikokoelmaan kuuluu CD- ja DVD-levyjä, nuotteja sekä musiikkikirjoja ja -lehtiä.
Pääkirjaston musiikkiosasto

Voit lainata kirjastoista myös kielikursseja, karttoja ja aikakauslehtiä.

Salon sekä muiden Vaski-kirjastojen kokoelmien selaaminen käy vaivattomasti verkkokirjastossa, joka on avoinna ympäri vuorokauden. Kirjastokorttiin liitettävällä tunnusluvulla / PIN-koodilla voit uusia lainasi ja tehdä varauksia verkkokirjastossa.
Vaski-verkkokirjasto

Kirjastot ottavat vastaan myös asiakkaiden tekemiä hankintaehdotuksia. Voit tehdä oman hankintaehdotuksesi alla olevalla lomakkeella.

Kenttä on täytettävä, mikäli siinä on *-merkintä.

Hankintaehdotus kirjastolle

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Voit tehdä kaukolainapyynnön aineistosta, jota ei löydy mistään Salon tai muiden Vaski-kirjastojen toimipisteestä. Tämä palvelu on maksullista.
Lue lisää kaukolainojen tilaamisesta