Hyppää sisältöön

Kesämenovinkit lapsille ja perheille

Koko kesän ohjelmaa:

Kirjaston kesälukukampanjat

Salon pääkirjastossa sekä Särkisalon kirjastossa on tänä kesänä lasten kesälukukampanja Linnunlaulupuu.
Halikon kirjastossa ja pääkirjastossa taas on nuorille suunnattu kesälukukampanja Beats for reads.

Vie muksut museooon!

Salon historiallisen museon paikallismuseot, Elektroniikkamuseo sekä Taidemuseo Veturitalli ovat mainioita kesäretkikohteita. Paikallismuseoihin on vapaa pääsy ja Elektroniikkamuseoon sekä Veturitalliin pääsevät alle 18-vuotiaat maksutta. Perniön ja Meritalon museoissa lapset viihtyvät valokuvasuunnistuksen parissa ja Perniössä pääsee myös museon aukioloaikoina kokeilemaan omatoimista pihasuunnistusta. Lisätiedot ja aukioloajat salomus.fi ja salontaidemuseo.fi

MLL:n kesäkerhoja, perhekerhoja ja liikunnallista ohjelmaa

Salon alueen MLL-paikallisyhdistykset tarjoavat perheille ja lapsille tekemistä sekä mahdollisuuksia tavata leikkikavereita pitkin kesää. Katso oheisesta listasta tiedot:  Kesäkoonti MLL (pdf) (118,07 Kt)
MLL:n paikallisyhdistysten yleisötapahtumatiedot löytyvät alta tapahtumalistauksesta.

Kesällä kelpaa polskia ja retkeillä!

Kesälomalla on aikaa vaikka kiertää kaikki ihanat uimarannat ympäri Saloa! Myös mainioita luontoretkikohteita kaupungissamme riittää. Uimarannat ja retkeilyvinkit löydät liikuntapalveluiden Kesäoppaasta.

Elokuu

28.8. asti sunnuntaisin klo 13-15
Muurlan kotiseutumuseo Honkalan kesänäyttely Arjen askareita

Lisätiedot heinäkuun listauksessa.

Kesä yhdessä Salossa -kiertueen kylätapahtumat:
Kiertueella mm. sanataidepajoja, Sirkus kylässä -sirkustyöpajat sekä Salon Taitokeskuksen luonnonvärjäyspajat

4.8. klo 16-21 Yhdistysten iltatori, Salo
6.8. klo 9-14 Laurin markkinat, Perniö
14.8. klo 12-15 Kuusjoki-päivä
*ei sirkuspajaa
21.8. klo 12-15 Pertun päivä, Pertteli
27.8. klo 11-14 Muurlan Wanhanajan markkinat

OP Lounaismaan perinteiset Hippo-kisat Salossa 11.8. (Urheilupuisto, Salo) ja Kiskossa 31.8. (Kiskontie 2260 A, 25460 Kisko)

7.8. asti: Teatteri Puutaivas esittää: Risto Räppääjä ja Nuudelipää

13.-14.8. Teijon Wanhanajan Markkinat
Teijon Masuunin ympäristössä seitsemättä kertaa järjestettävät vanhaa aikaa henkivät markkinat ovat avoinna la klo 10-17  ja  su klo 10-16. Luvassa reipasta markkinahumua, ainutlaatuisia käsityöläistuotteita, maukasta ruokaa ja työnäytöksiä sekä myös mahdollisuus kokeilla vanhoja tekniikoita. Lapsille on tarjolla lisäksi mm. poniratsastusta sekä Salo Circus Festivalin työpaja, esityksiä sekä TipTop Walkersin puujalkahahmoja. Tervetuloa nauttimaan Wanhanajan markkinahengestä Teijon ruukkimiljööseen!

18.8. klo 18 Hevisaurus Salon iltatorilla

20.8. Märy-päivä klo 11-14. Märynummen koulun kentällä paikalla Nuorisopalveluiden Kesäkaara ja Halikon MLL viihdyttää perheen pienimpiä. Toimintaa ja kalustoesittelyjä myös Halikon paloasemalla, os. Hirvitie 4. (Otsikon linkki vie Facebookin tapahtumasivulle.)

25.8. klo 17-19 Itämeripäivän Taidepiknik Kulttuuritalo Villissä ja Villin puistossa
Piknikillä tutustutaan inspiroivien esimerkkien ja työpajojen kautta, miten taiteen ja kulttuurin tekijät ja kokijat voisivat omassa työssään paremmin huomioida ympäristövastuullisuuden. Ota omat eväät, piknikpeitto ja utelias mieli mukaan – luvassa iloista yhteistä ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin! Yhteistyössä Salon kulttuuripalvelut ja Pro Rantakivet ry.

28.8. Halikon MLL:n Kirppisralli
Halikon alueella. Lisäksi yhteismyyntipiste Armfeltin koululla 10-14. Ilmoittaudu myyjäksi 14.8. mennessä! Kirppisralli on kirpputoritapahtuma, jossa jokainen halikkolainen voi perustaa oman kirppismyyntipisteen oman talonsa pihaan. Ostajat voivat ajaa kirppispaikasta toiseen kartan avulla, ja tehdä mukavia ja edullisia löytöjä suoraan ihmisten pihoilta, aitoista tai muista kirppispisteistä. Linkki FB-tapahtumaan: https://fb.me/e/3Ow8II6d6

 

Iloista kulttuuri-, tapahtuma- ja liikuntakesää!

Tapahtumatiedot päivittyvät kesän aikana. Jos huomaat oman tapahtumasi puuttuvan, olethan yhteydessä sini.lundgren@salo.fi.