Hyppää sisältöön

Liikunta, tanssi, jooga ja taiteen perusopetus, tanssi

Klikkaa aineotsikoita nähdäksesi niiden sisältämät kurssitarjonnat! Tähän oppiaineeseen kuuluu seuraavat aineotsikot:

Liikunnan kurssitarjonnan suunnittelu ja organisointi

Liikuntasuunnittelija Sirpa Hattunen

Puhelin: 044 778 4704

Sähköposti: sirpa.hattunen@salo.fi

Liikunnasta iloa ja hyvinvointia!

Kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia tanssi-, jooga- ja liikuntakursseja sekä ajankohtaisia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä luentoja. Kurssit on tarkoitettu 15 vuotta täyttäneille tai vanhemmille, ellei kurssikuvauksessa ole toisin mainittu.

Liikuntaryhmissä huomioidaan eri kuntoiset liikkujat; tarjolla on haastavampia tunteja konkareille mutta myös aloittelijoille sopivia ryhmiä. Tavoitteena on innostaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia aloittamaan säännöllinen liikunta.

Ihminen on luotu liikkumaan ja liikehtimään. Jotta liikunta muodostuisi tavaksi, sen täytyy tuntua hyvältä ja tuoda iloa. Jos viimeisestä liikuntakerrasta on vierähtänyt vuosia, aloita rauhallisesti ja kehoa totutellen, lisää kuormitusta pikkuhiljaa.

Lapselle liikunta on tärkeää kokonaisvaltaisen kehityksen ja kasvun kannalta. Nuorelle se voi olla keino liiallisen energian kanavointiin turvallisella tavalla. Mitä enemmän ikää tulee mittariin sen suurempi vaikutus säännöllisellä kohtuu kuormitteisella, tasapaino- ja lihaskuntoharjoittelua sisältävällä liikunnalla on toimintakykyyn ja sitä kautta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Tutustu kurssivalikoimaan ja tule mukaan nauttimaan liikunnan ilosta. Katso tarkemmat ilmoittautumistiedot kurssin aihealueen yhteydestä.

Mikäli liikuntaryhmän tapaaminen joudutaan peruuttamaan, tullaan tunnit korvaamaan opiston ilmoittamana ajankohtana. Tämä saattaa olla eri kuin kurssin normaali viikonpäivä tai kelloaika.

Huomioithan muut kurssilaiset! Ethän käytä hajusteita, sillä ryhmässä on yleensä aina joku, joka on tuoksuherkkä, sairastaa astmaa tai allergiaa ja saattaa saa voimakkaista tuoksuista päänsärkyä tai pahoinvointia.

Liikuntakurssimme ovat suurelta osin tiloissa, joissa ei ole vahtimestaria ja ovet ovat lukossa. Huomioi tämä saapuessasi tunnille. Olethan paikan päällä viimeistään 10 minuuttia ennen tunnin alkua. Näin varmistat, että pääset ulko-ovesta ja ehdit vaihtaa liikuntavaatteet yllesi.