Hyppää sisältöön

Salosen lukudiplomi

Tämän sivun päivitys on kesken.

Salosen lukudiplomin tavoitteena on tehdä lukemisesta hauskaa

Haluamme innostaa lapsia ja nuoria lukemaan erilaisia kirjoja ja samalla tutustuttaa heidät kirjastoissa tarjolla olevaan monipuoliseen lasten- ja nuortenkirjallisuuteen.

Lukudiplomi on suunniteltu ensisijaisesti koulujen käyttöön ja sen käytöstä opetuksen apuvälineenä päättää koulu tai luokan/suomenkielen opettaja. Diplomin suorittaja lukee sovitun määrän kirjoja annetulta listalta ja osoittaa tuntevansa kirjojen sisällön antamalla kirjasta palautteen opettajalle. Palautteen antamisen tavoista oppilas sopii yhdessä opettajan kanssa.

Lukudiplomilistoille on valittu valikoima hauskoja, jännittäviä, kevyitä ja haastavia kirjoja, jotka sopivat kaikentasoisille lukijoille aloittelijoista kirja-ahmatteihin. Alakoulun listat ovat luokka-asteittain, yläkoulun listalla kirjat ovat genreittäin/aihepiireittäin. Lukudiplomilistat päivitetään vuosittain ennen seuraavan lukuvuoden alkua.

Lukudiplomin esittelystä, diplomikirjojen kirjavinkkauksesta tai kirjastovierailuista voi sopia oman lähikirjaston henkilökunnan kanssa.

Ohjeet Salosen lukudiplomin suorittamiseen

Tehtävät ja lukudiplomitodistukset 

Salosen lukudiplomin kirjalistat