Hyppää sisältöön

Salosen lukudiplomi

Piirretyssä kuvassa lukudiplomikoira Salonen seisoo kirjapinojen päällä, pöllö selässään, ja lukee kirjaa.

Salosen lukudiplomin tavoitteena on tehdä lukemisesta hauskaa

Haluamme innostaa lapsia ja nuoria lukemaan erilaisia kirjoja ja samalla tutustuttaa heidät kirjastoissa tarjolla olevaan monipuoliseen lasten- ja nuortenkirjallisuuteen.

Perusopetuksen ja kirjaston yhteistyönä suunnittelema lukudiplomi on tehty ensisijaisesti koulujen käyttöön ja sen käytöstä opetuksen apuvälineenä päättää koulu tai luokan- tai suomen kielen opettaja. Diplomin suorittaja lukee sovitun määrän kirjoja annetulta listalta ja osoittaa tuntevansa kirjojen sisällön antamalla kirjasta palautteen opettajalle. Palautteen antamisen tavoista oppilas sopii yhdessä opettajan kanssa.

Kirjastossa olemme koonneet lukudiplomin suorittamisen avuksi kirjalistoja. Lukudiplomilistoille on valittu valikoima hauskoja, jännittäviä, kevyitä ja haastavia kirjoja, jotka sopivat kaikentasoisille lukijoille aloittelijoista kirja-ahmatteihin. Jokaisella listalla on myös ikäryhmälle sopivia selkokirjoja. Alakoulun listat ovat luokka-asteittain, yläkoulun listalla kirjat ovat genreittäin ja aihepiireittäin. Lukudiplomilistat päivitetään vuosittain ennen seuraavan lukuvuoden alkua. Lukudiplomin tehtävät ja muut oppimateriaalit ovat opettajien tekemiä.

Diplomikirjojen kirjavinkkauksesta tai kirjastovierailuista voi sopia oman lähikirjaston henkilökunnan kanssa.

Salosen lukudiplomin kirjalistat