Hyppää sisältöön

Tekninen työ

Klikkaa aineotsikoita nähdäksesi niiden sisältämät kurssitarjonnat. Teknisen työn oppiaineeseen kuuluvat seuraavat aineotsikot:

Teknisen työn kurssien suunnittelu ja organisointi

Teknisentyön opettaja Jari Vatola

Tervetuloa tekemään lastuja ja kipinöitä!

Aihealueisiimme kuuluu mm. kitaranvalmistusta, entisöintiä, verhoilua, puukonvalmistusta sekä laajempien toteutusmahdollisuuksien puu- ja metallityökursseja. Lisäksi viime vuosina on toteutettu viikonloppuisin lyhytkurssina mm. perinteistä verhousta, hopeakorujen valmistusta, koristeviilutusta sekä omasta autotallista löytyvien välineiden huoltoa ja teroitusta. 

Toki olemme avoimia myös elvyttämään vanhoja spesifisiäkin kädentaitoja sekä uusiakin muotivillityksiä resurssiemme mukaan, mutta ehtona on riittävän opiskelijamäärän löytyminen, jotta kurssit voidaan toteuttaa. Voit antaa vinkkejä ja ehdotuksia nettisivujemme aloitelaatikkoon tai olla suoraan yhteydessä teknisen työn päätoimiseen vastuuopettajaan Jari Vatolaan.

Kursseillamme saa tehdä käsillään omista lähtökohdista ja omien resurssien mukaisia töitä arkisen Enter-nappulan painamisen vastapainoksi. Tavoitteenamme on tuottaa vähän lastuja ja kipinöitä sekä paljon onnistumisen elämyksiä. Lisäarvona on sosiaalinen aspekti, sillä kursseilla harvoin selviää kuulematta toisten osallistujien mietteitä toteutustavoista, viimeistelystä tai työkalun valinnasta.

Viime vuosina meillä on tehty mm. rottakeinu, koiran agilitykapuloita, moottoripyörän runko, ötökkähotelleja, satoja upeita puukkoja tuppeineen, pensastukia, puutarhan portteja, jakkaroita, keinutuoleja, kaappikelloja, keinuhevonen, kiiltäviä sähkökitaroita, adventtikalenteri, linnunpönttöjä, minikasvihuone, ulkolyhtyjä, mobiiliauton pohjapeltejä, putkivahvistimia, aidanpylväitä, lukuisia leikkuulautoja ja keittiön käsityövälineitä – kymmenien tuolien ja kaappien lisäksi.

Uustuotannon ohella meidän kursseillamme annetaan esineille uusi elämä korjattuna, tuunattuna, entisöitynä tai oman huushollin mitoituksiin sopivana – uniikkina, poiketen Ikean valikoiman massavirrasta.