Hyppää sisältöön

Liikunta ja tanssi

Klikkaa aineotsikoita nähdäksesi niiden sisältämät kurssitarjonnat! Liikunta ja tanssi -oppiaineeseen kuuluu seuraavat aineotsikot:

Kansalaisopiston liikunnan kurssitarjonnan suunnittelusta ja organisoinnista vastaa

Liikuntasuunnittelija Sirpa Hattunen
Puhelin: 02 778 4704
Sähköposti: sirpa.hattunen@salo.fi

 

Kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia liikuntakursseja sekä kursseja ja luentoja ajankohtaisista terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä aiheista.

Liikuntaryhmissä huomioidaan eri kuntoiset liikkujat; tarjolla on haastavampia tunteja konkareille mutta myös aloittelijoille sopivia ryhmiä. Tavoitteena on innostaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia aloittamaan säännöllinen liikunta.

Ihminen on luotu liikkumaan ja liikehtimään. Jotta liikunta muodostuisi tavaksi, sen täytyy tuntua hyvältä ja tuoda iloa. Jos viimeisestä liikuntakerrasta on vierähtänyt vuosia, aloita rauhallisesti ja kehoa totutellen, lisää kuormitusta pikkuhiljaa.

Lapselle liikunta on tärkeää kokonaisvaltaisen kehityksen ja kasvun kannalta. Nuorelle se voi olla keino liiallisen energian kanavointiin turvallisella tavalla. Mitä enemmän ikää tulee mittariin sen suurempi vaikutus säännöllisellä kohtuu kuormitteisella, tasapaino- ja lihaskuntoharjoittelua sisältävällä liikunnalla on toimintakykyyn ja sitä kautta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Tutustu kurssivalikoimaan ja tule mukaan nauttimaan liikunnanilosta 😊.

Kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia tanssi-, terveys- ja liikuntakursseja eri ikäisille kuntalaisille. Kurssit on tarkoitettu 15- vuotta täyttäneille tai vanhemmille, ellei kurssikuvauksessa ole toisin mainittu.

Mikäli liikuntaryhmän tapaaminen joudutaan peruuttamaan, tullaan tunnit korvaamaan opiston ilmoittamana ajankohtana. Tämä saattaa olla eri kuin kurssin normaali viikonpäivä tai kelloaika.

Huomioithan muut kurssilaiset! Ethän käytä hajusteita, sillä ryhmässä on yleensä aina joku, joka on tuoksuherkkä, sairastaa astmaa tai allergiaa ja saattaa saa voimakkaista tuoksuista päänsärkyä tai pahoinvointia.

Liikuntakurssimme ovat suurelta osin tiloissa, joissa ei ole vahtimestaria ja ovet ovat lukossa. Huomioi tämä saapuessasi tunnille. Olethan paikan päällä viimeistään 10 minuuttia ennen tunnin alkua. Näin varmistat, että pääset ulko-ovesta ja ehdit vaihtaa liikuntavaatteet yllesi.