Hyppää sisältöön

Kaukopalvelu

Asiakkaille

Salon kirjastot tilaavat asiakkailleen kaukolainaksi aineistoa, jota ei ole Vaski-kirjastojen kokoelmissa. Välitämme myös harvinaisempien kielien kirjallisuutta Helsingin kaupunginkirjaston Monikielisestä kirjastosta ja venäjänkielistä kirjallisuutta Espoon kaupunginkirjaston Venäjänkielisestä kirjastosta.

Kaikkea aineistoa, esim. kotiseutukokoelmia kirjastot eivät aina anna kaukolainaksi ja joitakin aineistoja, esim. opinnäytteitä tai harvinaisia kirjoja annetaan vain lukusalikäyttöön. Lehtien vuosikertoja ei yleensä saa lainaksi, mutta niistä voidaan tilata yksittäisiä artikkelikopioita. Kurssikirjoja korkeakoulukirjastot kaukolainaavat yleensä vain omille opiskelijoilleen.

Lainaus ja tilaaminen edellyttävät voimassa olevaa ja yhteystiedoiltaan ajan tasalla olevaa kirjastokorttia.

Tilaus

Voit tehdä kaukolainatilauksen joko paperilomakkeella kirjastossa, verkkokirjaston sähköisellä lomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen kaukopalvelu​@​salo.​fi​. Sähköpostitilauksessa on nimen lisäksi kerrottava kirjastokortin numero, ajantasaiset yhteystiedot ja mahdollinen oppilaitos.

Kaukopalvelun puhelinnumero on 050 569 0866.

Maksut

Monikielisestä ja Venäjänkielisestä kirjastosta välitetään lainoja maksutta, muut kaukolainat ovat aina maksullisia. Asiakas sitoutuu tilauksen tehdessään maksamaan kaikki kaukolainasta aiheutuvat kulut, maksu peritään lainaa noudettaessa. Myös noutamatta jätetyistä kaukolainoista peritään kulut, samoin jos asiakas peruu tilauksensa ja laina on jo ennättänyt lähteä lähettäjäkirjastosta.

Kaukopalvelumaksu on 4 € + lähettäjäkirjaston maksu, kaikkiaan 4-19 €/laina.

  • 4 €:n hintaisia lainoja välittävät kirjastot: kaupunginkirjastoista ns. kehittämiskirjastot (Helsinki, Joensuu, Kuopio, Lahti, Oulu, Porvoo, Rovaniemi, Tampere ja Vaasa), Varastokirjasto ja Eduskunnan kirjasto
  • muut yleiset, tieteelliset ja erikoiskirjastot 4-19 €/laina
  • jäljenteet laskutetaan lähettäjäkirjaston hinnaston mukaan

Laina-aika, uusiminen ja palauttaminen

Lähettäjäkirjasto määrittelee aineiston laina-ajan. Uusimme asiakkaan kaukolainat tarvittaessa ja ilmoitamme, kun uusiminen ei enää ole mahdollista. Kirjastojen sallittujen uusintojen määrät vaihtelevat välillä 3-99, varattuja teoksia ei voi uusia. Kaukolainat palautetaan aina Salon kirjastojen kautta.

Muille kirjastoille

Salon kirjastot lähettäjänä

Salon kirjastot lähettävät maksutta kokoelmistaan kaukolainoja muille kotimaisille kirjastoille. Käsikirjastosta ja kotiseutukokoelmista ei kuitenkaan kaukolainata, ei myöskään mikrofilmattuja aineistoja, eikä suosituimpia uutuuksia eli Jokeri-aineistoja.

Yleiset kirjastot voivat tehdä tilaukset varauksina tunnuksillaan Vaski-tietokannassa (noutopaikaksi Salon pääkirjasto). Vaski-tunnuksia voitte tiedustella kaukopalvelun sähköpostiosoitteesta. Muut kuin yleiset kirjastot voivat lähettää tilauksensa sähköpostitse osoitteeseen kaukopalvelu​@​salo.​fi​ tai sähköisellä lomakkeella. Lainanne voitte uusia tunnuksillanne Vaski-tietokannassa tai sähköpostitse viisi kertaa.

Salon kirjastot tilaajana

Kirjaston laskutustiedot:

Salon kaupunki toivoo ensisijaisesti verkkolaskua sekä 30 päivän maksuaikaa.

Verkkolaskujen toimitusosoite:
Verkkolaskutusoperaattori: Telia Sonera Finland Oyj
Välittäjätunnus: 003703575029
Välittäjätunnus: OKOYFIHH (mikäli operaattorinne on pankki)
Salon kaupunki / Sivistystoimen palvelut
Verkkolaskuosoite: 0037013953313000
Mikäli toimittajalla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskua, on heillä 1.1.2017 alkaen mahdollista käyttää verkkolaskun laatimiseen maksutonta verkkolaskuportaalia, joka löytyy osoitteesta https://www.laskuhotelli.fi/portaali.

Paperilaskujen toimitusosoite:
Salon kaupunki / Sivistystoimen palvelut
0037013953313000
PL 299
02066 DOCUSCAN

Lisäksi laskuun tilaajan tiedot:
Tilaajan kustannuspaikka: 4111 pääkirjasto
Tilaaja: tilaajan nimi/Kaukopalvelu/Salon pääkirjasto
kaukopalvelu​@​salo.​fi​