Hyppää sisältöön

Työikäiset ja ikäihmiset

Miten liikuntaneuvontaan?

Liikuntaneuvontaan pääsee terveyspalveluista terveydenhoitajan, fysioterapeutin, lääkärin tai muun terveyspalvelujen henkilökunnan tekemällä liikun – lähetteellä. Liikuntaneuvontaa voidaan suositella asiakkaalle tai sitä voi itse pyytää. Lähetteen saapuessa liikuntapalveluihin, asiakkaaseen ollaan yhteydessä kahden viikon kuluessa pääsääntöisesti puhelimitse.

Korona-aikana liikuntaneuvontaan voi hakeutua myös ilman terveydenhuollon henkilöstön lähetettä ottamalla suoraan yhteyttä liikuntapalveluiden liikunnanohjaajiin joko sähköpostilla tai laittamalla tekstiviestiä. Yhteydenoton jälkeen liikunnanohjaajat palaavat asiaan kahden viikon kuluessa. Neuvonta tapahtuu ensisijaisesti etänä tai ulkona.

Liikuntaneuvontaprosessiin kuuluu aina seuranta. Jokaiseen asiakkaaseen ollaan yhteydessä ainakin kerran alkutapaamisen jälkeen. Liikuntaneuvonta toteutetaan yksilöllisesti kunkin asiakkaan kanssa yhdessä ja asiakkaan tarpeita kuunnellen. Ainoa asia, mitä asiakkaalta toivotaan löytyvän liikuntaneuvontaan tullessa, on oma motivaatio muutokseen.

Maltilliset muuttujat – elintapaohjausryhmä

Ryhmä on tarkoitettu elintapamuutokseen motivoituneille työikäisille, jotka hyötyvät ryhmämuotoisesta ohjauksesta sekä ryhmän mukana tulevasta vertaistuesta. Osallistujien BMI tulee olla välillä 28-35. BMI laskukaava.
Ryhmään voi ennakkoilmoittautua Hellewi ilmoittautumisjärjestelmän kautta16.12.2020 klo 17 alkaen. Kaikkiin ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä ja jokainen haastatellaan. Haastattelun jälkeen saat lopullisen paikan ryhmässä.
Ryhmä alkaa 3.3.2021 ja kokoontuu kevään 2021 aikana joka toinen viikko keskiviikkoisin klo 17.00-18.30 kaikkiaan 6 kertaa. Kevätkauden kurssihinta on 30€.
Ryhmässä painotetaan liikkeellä olemisen ja aktiivisen elämän tärkeyttä sekä arjessa jaksamista. Ryhmäläiset saavat ravitsemukseen ja palautumiseen liittyvää tietoa. Ryhmän tarkoitus on kannustaa tekemään terveyden kannalta entistä viisaampia valintoja ja parantamaan näin omaa hyvinvointia. Tarkempi ohjelma toimitetaan ryhmään osallistuville ennen ensimmäistä kokoontumiskertaa.
Lisätietoja virpi.lehto@salo.fi ja essi.kuivalainen@salo.fi

Lähden liikkeelle -ryhmät liikuntaneuvottaville

Pienelläkin liikkumisen lisäyksellä parannat terveyttäsi, hyvinvointiasi ja elämänlaatuasi. ”Lähden liikkeelle” – ryhmät on tarkoitettu vain liikuntaneuvonta-asiakkaille. Ryhmiin ei voi ennakkoilmoittautua itse, vaan ryhmiin pääsee ainoastaan liikuntaneuvonnan kautta. Ryhmissä on mahdollisuus olla mukana yhtäjaksoisesti kaksi kautta.

Ryhmät Hellewissä

Kuntosalipäivystys uimahallin kuntosalilla

Uimahallin sisäänpääsymaksulla ilman ennakkoilmoittautumista.
Ajalla 13.1. – 29.4.2021 (ei viikolla 8)
Ke klo 17.00-18.00
To klo 14.00- 15.00
Päivystysaikana liikunnanohjaaja on kuntosalilla. Voit kysellä häneltä maksutta kuntosaliharjoittelussa askarruttavista asioista tai saada pienimuotoista laiteopastusta. Päivystysaikana on mahdollisuus varata aika henkilökohtaisen kuntosaliohjelman laadintaan (40€) ja kehonkoostumusmittaukseen (20€).